Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

mumkunse turlamak dedıgın ıcın yazdım ben :) turlamak zorunda dıye bılıyorum yanı .

en temizi sehpa alip askiya al motoru arada calistir teker donsun dursun on dk calistirdin mi yeter

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en temizi sehpa alip askiya al motoru arada calistir teker donsun dursun on dk calistirdin mi yeter

Bu arkadaşı dinleme bilmiyor hiçbirşey.motorla en az yarım saat turla.Motoru oldugu yerde dakkalarca sakın çalıştırma tabi motoruna kastın yoksa.
Arkadaşlar işi bilmiyosanız cevap yazmayın.
Akün için ise şarj aletleri var motordan sök ve şarja bagla.Sonra motorunu tekrar çalıştırmak istediğinde tekrar takarsın.30 40 tl ye satılıyor yapı marketlerde yada otomobilcilerde.

Motosikleti bir güzel sehpaya aldıktan sonra, akünün kutup başlarını sökün. Tekrar bineceğiniz zamana dek kalsın o şekilde. En son aküyü şarj eder, takarsınız motora olur biter..

Bu arkadaşı dinleme bilmiyor hiçbirşey.motorla en az yarım saat turla.Motoru oldugu yerde dakkalarca sakın çalıştırma tabi motoruna kastın yoksa.
Arkadaşlar işi bilmiyosanız cevap yazmayın.
Akün için ise şarj aletleri var motordan sök ve şarja bagla.Sonra motorunu tekrar çalıştırmak istediğinde tekrar takarsın.30 40 tl ye satılıyor yapı marketlerde yada otomobilcilerde.

uzun sure rolantıde calıstırmak zararlı ama ustune yuk bındıkten sonra makınaya ne gıbı zarar verır acılar mısın?

Soğukta çalıştırmak zarar vermez. Tekerleklerin altına tahta koyman yeterli. Benzin 1 senede anca bozuluyor. Biraz benzin olsa yeterli. Fullemeye gerek yok.

soğukta çalıştıracaksan en az fan açana kadar çalışsın motor...soğukta kısa süreli çalıştırıp kapamak içerde su buharı olşumuna neden olur...benzinin full olması benzin bozulması için değil, deponun paslanmaması için...deponun paslanmamsı için bazı uygulamalar mevcut iç yüzeye yapılan, onları da yaptırabilirsin...sezon sonu içindeki benzini boşaltmanın faydası olur...

bir de bir şeyi nedenleriyle açıklamayan kimseyi dinleme, örnekte olduğu gibi...

tuc

havanın güzel olduğu zamanlarda bin biraz gez abi nolacak motoru kış boyuda yatırma kanada bayağı soğuk bir memleket olduğu için ordaki arkadaşların değişik uygulamalar yapması normalde türkiye o kadarda soğuk değil en azından 10-15 dakika binip gezebilirsin motorla hiçbirşeyler olmaz

Çok ağır değil aslında :) Bakarmısın şu tatlılığa :)

2013-Yamaha-XJ6-EU-Competition-White-Studio-001.jpg

Bonus :mrgreen:

[yt]PtabNpePaWE[/yt]

evet arkadaşlar ,cevaplar ve ilginiz için hepiniz çok sağolun, sanırım çoğunluk görüşü arada bir turlamak, zaten bu da benim işime gelir :cherry:

Beyler 7000 kmde 2011 cbr250 kullaniyorum. Vites gecislerinde acayip bir yumusama oldu. Rahatsiz edecek sekilde. Vites pegine bastigimda 1 e takarken veya 2 ye cekerken tok bir sesle hissettiriyordu vitesi. Simdi ise cok hissiz. Neden kaynaklaniyordur fikri olan var mi?

Bakırköy de 48 sk... plakalı siyah cbr 250 gördüm bugün...
Neyse , konuya geleyim,
Arkadaşlar motoru kış uykusuna yatırmak için neler yapmak gerekiyor,motor brandayla bi balkon çıkmasının altında bağlı duruyor, (güvenlik kamerası mevcut)
Kanada da yaşayan motorcu bi arkadaşıma sordum bunları yazdı:

Ustu kapaliysa birsey olmaz ancak benzin deposunu agzina kadar doldurup fuel stabilizer ekle ki benzin hava alip bozulmasin. Aku yu de cikarip eve koy yoksa bosalir ayrica battery charger alip akuyu sarjda tutsan daha da iyi olur. (Honda otomatik sarj satiyor surekli olarak sarj ediyor)
Motoru durdugu yerde sogukken calistirmak motorun omrunu kisaltiyor. Ayrica tekerleklerin havasini 50 psi a cikarki tekerler ucgen olmasin agirliktan yada lifte kaldir. Ben jack aldim motoru askiya aliyorum ki yuk teker ve amortisorden kalksin

Bu arada motoru iyice temizle ve cila at . Birde tum vida ve ek yerlerine wd-40(ince yag) spray le

fuel stabilizer i (su giderici) 2-3 benzinciye sordum, bulamadım, o bi şekilde bulunur da , hangi oranda karıştırmalıyız, bilen kullanan var mı?
ayrıca, aküyü çıkarmak zor mu, grenaj sökmemiz gerekir mi? , bahsi geçen şarj aletinden veya benzerinden kullanan var mı?

2011 eylül ayında sıfır cbrımı aldım ve aralık ayına kadar kullandım. Aralık-Ocak-Şubat-Mart aylarında benim kapalı otopark olmadığı için bi arkadaşın binasının kömürlüğüne kitledim. 4 ay boyunca motoru görmedim, aküyü falan da çıkarmadım, depoda yarı falan doluydu.

Nisan ayında motoru çıkardığımda, tek marşta çalıştı fakat gaz vermeyince hemen stop ediyordu. Tekrar çalıştırdım gazı açtım 6-7 bin devirlere biraz bekledim ve 200-300 metre tur attım geri geldim. Motoru boşa aldığımda gaz vermeden rolantide çalışmaya devam etti. Akü tekrardan şarj oldu.
Bence ayda bir falan eğer imkanınız var ise 10-15 dakika çalıştırın, biraz gezinin sorun olmaz. Benim gibi 4 ay falan dokunmazsanız işiniz biraz şansa kalıyor :D

Abarti be abi fazla evham yapmaya hic gerek yok. Sonucta cin mali degil bu alet. Motor kisin da oldugu yerde calismiyor mu ? Isindiktan sonra hareket etmiyor muyuz ? Yollar kuru oldugu surece daima binerim. Kar zamanlarinda da garajda durur en fazla 2 hafta. Oyle olunca da rolantide calistiririm.

Uzun zamandır çok yoğunum ve hala da öyle.Bir göz atayım dedim; bu ne arkadaş! Kışlık eldivenler pantolonlar tartışılacağına motoru nereye bağlasam, ayaklarından tavana mı assam:D Ayıp oluyor yahu.Hergün kurtköye gidiyorum, hafta sonu yataktan çıkamadım ama 2 gündür grip halime full ekipman araba da gibi 60 km yapıyorum:D Ayrı bir zevk, tatlısuculara eziyet tabi:D:D

@Wolrath Abi motorda japon bence(tabi renkler zevkler meselesi var ama mantık ta var:D).Biraz önceki sayfaları okudum motoru satman hakkındaki; bence doğrusunu şimdi yapıyorsun parça parça sat,hem senin için karlı hem de full alacak o parayı verecek müşteri zor çıkar.Yanlış anlama şahsen bnde istediği kadar dolu olsun, sök öyle ver diyorum:D Hayırlı satışlar sana, inş gönlündeki motoru alırsın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar