ÇOK BEKLERSİN
bana mı dersin bea gızanÇOK BEKLERSİN
@erro geçmiş olsun. Ne kadar ani frene meydan vermemeye çalışsam, zemini kontrol ederek kullansam da benzer şeyler yaşamamak için değiştirdim bugün lastikleri. Bu tür durumlarda sağa kırmasının nedeni tek disk olmasıyla ilgili diye biliyorum.
Bu arada ben motoru aldıktan sonra yeni diye 1 ay kadar hiç bakmadım lastiklere, arka 23'e ön 21'e düşmüştü. Çok yanlış davranmışım. En azından haftada bir kontrol etmek lazım havaları dediğin gibi.
he ya.. sana derim..bana mı dersin bea gızan
@erro
Fren manetinde takılma oluyor mu? Belki yağlatmak gerekebilir.
Binmeden önce her seferinde sıvı (benzin, motor yağı, fren yağları, soğutma sıvısı), elektrik (sinyaller, korna, fren lambaları, selektör ve uzun far), lastik (basınç), zincir (gerginliği) dörtlüsünü kontrol edin zaten. 1 dk sürmüyor. Gaz, fren, debriyaj ve vites geçişlerini de bindikten sonra hemen test ediyorum.
bu motor sizinmiydi bende yarım saattir ilana bakıyorum hemde tuzladaymış falan filan hayallere daldım..aydıntepe mahallesindeyim bende..takas düşünüyormusunuz.. aileniz belki 125 lik motora bişey demez![]()
öyle yada böyle kanka bi 250 cc sahibi olacağim..:mrgreen:he ya.. sana derim..
kitapçıklarda debriyaj manetinde 1 2 santim boşluk olması yazar. eğer bu boşluğu yapmaz iseniz debriyaj tam kavramaz bu sebepten ötürü devir yüksek ama hız düşük olur. bu her motosikletde standart tır o boşluk olacak...Bu arada geçen istoç Anes motora gittiğimde bir cbr250r daha geldi benimkine çok benzer, gaz yemiyor diyordu, anlamamış ne olduğunu, arkadaş kapalıçarşıda çalışıyormuş, temiz yüzlü biriydi, ilk motoruymuş 2900 kilometrede. Bakıma aldılar, debriyajı bitirmişsin dedi servisteki arkadaşlar. Nasıl oldu ne yaptın diye sordular şaşırdılar baya, motorun sahibi de ısrarla sıradışı bir şey yapmadığını söyledi durdu.
Kendisi buralarda mıdır? Buradaysa ne yaptı acaba merak ettim. Motoru bıraktı çünkü orada, artçı olarak bırakmıştım dönüşte kendisini.
Bir de; debriyaj 3000 km olmadan nasıl biter? Bunun için ne yapmak gerekir? Bilenler anlatabilir mi?
Bugun Yokuş aşağı tahmini hızım 50 60 la giderken yol çalışması vardı yol teke düştü kamyonmu benmi geçsem diye tereddüt ettim kamyon girdi frene yavaşça dokunmamla beraber yokuş aşagı 1 2 metre sürüklendim Lastikleri Yüzünden Bikaç kez arka kaydırdıgım oldu ama yokuş aşagı Kontrol saglayamadım ve Düştüm Bugun Lastiklerin Degiştirilmesine Kaanaat Getirdim
Düşme Sonucu Sag olsun Çevredekiler Hemen koşup yardımcı oldular kaldırdılar. İçimden Bir seste Ulan motorda gitti Çizik bile yoktu dedim..Motosikleti kaldırdıgımda inanamadım Motordaki hasalar Şöyle Eksoz Sacı Çizilmiş birde Fren Maneti Yamulmuş grenajlarda farın üst btimindeki sivri kısım var orası az çizilmiş Ciddi birşey yok Sadece 2 adet çizik var belli dahil olmuyor.. yetkili servise götürüp baktırcam en kısa zamanda
Düşme Sonucu 15 20 dk dinlendikten sonra sag kolumda ciddi bir agrı vardı Motora bindim direk Baltalimanı Kemik Hastanesine Acil Bölümüne gittim O şekilde kırık çıkık herhangi birşey varmı diye Film Felan çektiler Doktor inceledi Neyseki sadece incilmiş 2 tane ilaç yazdı onları kullanıyorum işe dahi gitmiyorum evde yatıyorum Sag Kolumu Havaya Kaldıramıyorum Cuma'ya Dahi Didemedim
Bugunde Sahibinden.com da İlan Vermiştim Satılık Diye Bir Arkadaş Gelip Bakacaktı İstoçtan, Kaza Yatma gibi birşey yok Çizik dahi yoktu Hiç Kazada yapmadım Dedim ALLLAH korusun dedim Ve 1 Saat Sonra Yan Yattık malesef Herşeyde Bir Hayır vardır...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...antili-orjinal-temiz-hatasiz-101267356/detay/
İsteyen Arkadaş Olursa Bu Forumdan Şuan İçin Sadece eksoz sacı ve Fren Maneti Degişmesi Lazım Başkada Bir Sıkıntısı Yok Kolum İyi Oldugunda Yetkili Serviste Bunları Yaptırcam Bu Şekilde Almak İsteyen Olursa 8.500 Burdaki Arkadaşlara Bırakırım.. Saygılar..
Bugun Yokuş aşağı tahmini hızım 50 60 la giderken yol çalışması vardı yol teke düştü kamyonmu benmi geçsem diye tereddüt ettim kamyon girdi frene yavaşça dokunmamla beraber yokuş aşagı 1 2 metre sürüklendim Lastikleri Yüzünden Bikaç kez arka kaydırdıgım oldu ama yokuş aşagı Kontrol saglayamadım ve Düştüm Bugun Lastiklerin Degiştirilmesine Kaanaat Getirdim
Düşme Sonucu Sag olsun Çevredekiler Hemen koşup yardımcı oldular kaldırdılar. İçimden Bir seste Ulan motorda gitti Çizik bile yoktu dedim..Motosikleti kaldırdıgımda inanamadım Motordaki hasalar Şöyle Eksoz Sacı Çizilmiş birde Fren Maneti Yamulmuş grenajlarda farın üst btimindeki sivri kısım var orası az çizilmiş Ciddi birşey yok Sadece 2 adet çizik var belli dahil olmuyor.. yetkili servise götürüp baktırcam en kısa zamanda
Düşme Sonucu 15 20 dk dinlendikten sonra sag kolumda ciddi bir agrı vardı Motora bindim direk Baltalimanı Kemik Hastanesine Acil Bölümüne gittim O şekilde kırık çıkık herhangi birşey varmı diye Film Felan çektiler Doktor inceledi Neyseki sadece incilmiş 2 tane ilaç yazdı onları kullanıyorum işe dahi gitmiyorum evde yatıyorum Sag Kolumu Havaya Kaldıramıyorum Cuma'ya Dahi Didemedim
Bugunde Sahibinden.com da İlan Vermiştim Satılık Diye Bir Arkadaş Gelip Bakacaktı İstoçtan, Kaza Yatma gibi birşey yok Çizik dahi yoktu Hiç Kazada yapmadım Dedim ALLLAH korusun dedim Ve 1 Saat Sonra Yan Yattık malesef Herşeyde Bir Hayır vardır...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...antili-orjinal-temiz-hatasiz-101267356/detay/
İsteyen Arkadaş Olursa Bu Forumdan Şuan İçin Sadece eksoz sacı ve Fren Maneti Degişmesi Lazım Başkada Bir Sıkıntısı Yok Kolum İyi Oldugunda Yetkili Serviste Bunları Yaptırcam Bu Şekilde Almak İsteyen Olursa 8.500 Burdaki Arkadaşlara Bırakırım.. Saygılar..
geçmiş olsun....yokuş aşağı durumlarda ağırlık merkezi öne kaydığı için arka tekerin kitlemesi çok daha olası...düşük vitese alıp motorun bağırtısına kulak vermeden inmek en mantıklısı
Seigen Sagol Okuyacagım O kitabı =)
iguven Sende Sagol..
Erro Sende Sagol.. Yokuş aşagı zaten her zaman motor freniyle iniyoerum vites 2deydi heralde tam hatıramıyorum ufak bir frene dokundum on teker saga çekti ve düştüm..
Bugun Yeniköy Honda Pazarbaşına Gittim Masraflar Nedir Ne degildir Ne kadar Masraf var Ne tutar Vb Gibi Motoru bir Kontrol ettirdim sadece 3 parçanın degişmesi lazımmış ekspertiz raporu şu şekilde.. Eksoz sacı Hariç Digerlerini yaptıcam
http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp52r.jpg