Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Sizlere 250r kullanıcılarına deneyimleri ile ilgili bir hususu soracağım. Konu şu : 15-02-2012 tarihinde Konşuk motordan tri color renginde sıfır aldım.Şu anda motor
120 km.civarında ilk kullandığımdan beri özellikle 1.vitesten 2.vitese geçirirken silkeleme oluyor yanlız özelikle düşük süratte bu durum oluşuyor.Halbuki 30 yılı aşkın süredir araba kullanıyorum.Motor halen rodaj'da olduğundan yumuşak vede düşük süratte kullanmaya çalışıyorum. Daha önceden tanıştığım Ali Esengül'e durumu anlattım test yaptı motorun gayet iyi olduğunu söyledi.Benim ricam üzerine üstte kavrama yapan debriyaj manetini aşağıya düşürdü. Bunun bir miktar faydası oldu ancak istediğim gibi yumuşak ve ağır süratte silkelemenin önüne geçemiyorum.Motordan keyif alamıyorum zarar gelecek diye korkuyorum.Ali usta devirli kullan diyor bu durumda sıkışık trafikte ağır giderken 1. viteste motoru 4-5 bin devire kadar getirip 2.vitese atmam gerekiyor herhalde
lütfen bu durumla ilgili deneyim ve bilgisi olanlar varsa beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum. Hepinize Saygılrımla.
rodaj'dan sonra vites geçiş aralığını 6 - 9 bin arası yaparsanız daha rahat olacaktır.
30 yıldır otomobil kullanıyorum demişsiniz, o yüzden şu şekilde anlatmaya çalışacağım;
standart benzinli bir binek otomobil 8bin devir çevirebilir. ekonomik kullanım için vites geçişleri 3bin devir civarında yapılır.
spor motosikletler ise ortalama 13bin devir çeviriyor, vites geçişini de buna göre 5 - 6bin devir civarı düşünebilirsiniz. (kendi sürüşümden örnek verecek olursam ben çevreyolunda o anki hızıma göre 8 - 10bin devir aralığında vites atıyorum - sıkışık trafikte ise 5bin devir civarında)
tabi boş yolda ekonomik kullanım için 6'nci vites 5bin devirde kullanırsınız o ayrı bir durum.
bu arada rodajdan sonra arada bir motoru yuksek devirlerde de kullanın, kurum bağlamasın alet