Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Tercih meselesi genelde geçiş motoru olduğundan dolayı cbr250r ı satmak daha kolay ılanı verdıgınız zaman motor gidiyor ancak ninjayı satana kadar milletin göbeği çatlıyor artı ikinci elde hondada daha az zarar ediyosunuz.cbr 9500 lira ikinci elleri 8000den aşağı yok ninja 11500 lira ilanlar 8500 al sat yapsan 3000tl zarar o yüzden ömürlük kullanmıycaksan cbr en mantıklı seçenek. Birde dediğiniz gibi yıl olmuş 2012 hala aynı kasaya devam ediyor zahmet olmuş bir devir saatini beyaz yaptılar birde ekzosu siyah :)

Arkadaşlar bu grenaj fiyatlarını yanlış biliyoruz galiba.Bende siyah olan ufak grenajlar 55tl filandır.Büyük olanların 55 olduğunu hiç sanmıyorum

:p
Arkadaşlar bu grenaj fiyatlarını yanlış biliyoruz galiba.Bende siyah olan ufak grenajlar 55tl filandır.Büyük olanların 55 olduğunu hiç sanmıyorum
zippo kanki ben anese gidip şahsen sordum müsterih olun
bi de sen nerde oturuyorsun c.tesi can'ı (abi) ziyaret edicem senle de tanışmak isterim

arkadaşım tricolor un buyuk karenajları 200 küsür fakat ben anese sordum siyah karenajlar tanesi 75tl

Ucuz denilen 55-75 tl olan karenaj bu heralde. Büyük olanda 200 tl öylemi? Bu parça ayrıca siyah cbr125 te boyasız ama 250 lerde siyahta bile boyalı herkez bu yüzden farklı fiyat telaffuz ediyor galiba.

Büyük karenaj içinde 200 tl hiç uygun değil bence

yok yok bu forumdakiler bana inanmiyorlar :D cidden yada yazdiklarim gorunmuyor bence ya :D kardesim aldim faturasi bende parcanin 50 tl kusur birsey diyorum kimse demiyorki adam almis yahu daha neyi tartisiyoruz :D hala yok ya o kadar olamaz sanmam gibi yorumlar geliyor cok sasiyorum :D

1 ADET SINYALE GECEN BUYUK PARCA SIYAH SAG YAN KARENAJ CBR250R 2012 MODEL ICIN 50 KUSUR TL ODEDIM FATURADA ELIMDE YARINDA PARCAYI ALACAGIM :D bu sefer umut ediyorum anlasilacak :D

hayir milletin bu denli inanmamasi aklima cesitli seyler getiriyor :) ya renk farkindan dolayi siyahin parcalari ucuz diger soran arkadaslar tri color soruyor ,yani renk farkindan fiyat farkli olabilir yada benim bayi sevabina ucuza veriyor parcalari :D hayir bilgisayardan beraber baktik adam ile hatta kendiside sasirdi amma ucuzmus dedi parayi odedim faturayi aldim bende yarinda gelirmis parca buyuk ihtimal haberdar ederim

Son düzenleme:
Acun0

Sen ısrarla kawasakinin sırsalı çift silindirli motorunun Hondadan fersah fersah üstün olduğunun haribe iddia edip duruyorsun ama Ninja kullanıcıları motorlarının alt devir çekişlerinden ve torkundan biraz şikayetçi.

Tek silindiri ağzına dolamış kötüleme aracı olarak kullana dur CBR 250nin sürüş keyfi ve çekişi Ninja 250 den daha üstün. Söylediklerinin gerçek olmasını bende isterdim ama malesef desteksiz konuşup zihin bulandırıyosun birazda. İnsanlarıda yanlış yönlendirme.

İyi çekiş ve Düşük cc li motordan daha iyi sürüş keyfi almak isteyen Kawasaki nin aksine Honda alsın 250cc de

[url]http://c1202.hizliresim.com/u/9/2kr9b.jpg[/url]

Şimdi bu motorların çekişinin direk etkileyen tork değerlerine bakalım ve örnegin günlük kullanım devirleri olan 6.000 devir civarı güçlerini karşılaştıralım

[url]http://a1202.hizliresim.com/u/9/2krcx.jpg[/url]

maksimum torklar belli Kawasaki hem max tork değerinde eziliyor hemde bunu çok yüksek devirde vererek viteslerle sürekli oynamayı gerektiriyor

6000 devirde

CBR250 14.3 ft-ıb (%24 daha fazla çekiş ve gaz tekkisi)

Ninja250 11.5 ft-ıb

4500 devirde

CBR250 14.0 ft-ıb (%40 daha fazla güç ve gaz tepkisi)

Ninja250 10.0 ft-ıb

Ve Kawa nın 9.000 de verdeiği torku Honda daha 3500 devirde veriyor:queen: Günlük sürüş performansını rampalardaki çekiş gücünü ve artçılı yüklü sürüşte bu yüksek torkun önemi büyüktür ve bunu düşük devirde vermesi sürücünün bu çekişi direk hissetmesini sağlar

Kawasakinin 33 hp ye 26 olan güç üstünlüğüne bakalım:) Kağıt üstünde 7 hp güç fazlası varmış kawanın...

[url]http://a1202.hizliresim.com/u/9/2krty.jpg[/url]

evet sadece 2.3 beygircik tekrlek beygiri. Ve bu motorlarla motoGP yarışlarına katılıp sürekli 10.000 devir üzeri motoru yormadığımızı varsayıp:cherry: Gezilerde ve trafik içinde çokça kullandığımız orta devir güçlerine yine bakalım..

5000 devir

Honda 12.7 hp

Kawa 10.0 hp

7000 deivir

Honda 19 hp

Kawa 15 hp.

Yani 10.000 devirin altında Hondadan çok zayıf kaldığı belli. Artı bunun üstüne Kawa Honda dan 9 k,lo daha agır ki zaten günlük kullanımda düşük verimsiz olan torknunu dahada etkisiz hale getiriyor.

Hondayla daha az vites değiştirip elinin altında gücü herzaman hissetmek yüksek devirlere çıkmadan motoru zorlamdan da keyif almak ve bundan dolayıda çok daha az yakmak mümkün:cat:

Hala çift silindir çift silindir diyosan yine burda çürütelim:) Bu kadar fanatiklik ve ön yargı iyi bişey değil...

çok gerekli bir yorumdu bu bence çok iyi olmuş eline sağlık gp500. bu 3 motorun güç, tork grafiklerini çok merak ediyordum :cat:

yok yok bu forumdakiler bana inanmiyorlar :D cidden yada yazdiklarim gorunmuyor bence ya :D kardesim aldim faturasi bende parcanin 50 tl kusur birsey diyorum kimse demiyorki adam almis yahu daha neyi tartisiyoruz :D hala yok ya o kadar olamaz sanmam gibi yorumlar geliyor cok sasiyorum :D

1 ADET SINYALE GECEN BUYUK PARCA SIYAH SAG YAN KARENAJ CBR250R 2012 MODEL ICIN 50 KUSUR TL ODEDIM FATURADA ELIMDE YARINDA PARCAYI ALACAGIM :D bu sefer umut ediyorum anlasilacak :D

hayir milletin bu denli inanmamasi aklima cesitli seyler getiriyor :) ya renk farkindan dolayi siyahin parcalari ucuz diger soran arkadaslar tri color soruyor ,yani renk farkindan fiyat farkli olabilir yada benim bayi sevabina ucuza veriyor parcalari :D hayir bilgisayardan beraber baktik adam ile hatta kendiside sasirdi amma ucuzmus dedi parayi odedim faturayi aldim bende yarinda gelirmis parca buyuk ihtimal haberdar ederim

Bağdat caddesindeyim demiştiniz.Tri color mu motorunuz ?

Ucuz denilen 55-75 tl olan karenaj bu heralde. Büyük olanda 200 tl öylemi? Bu parça ayrıca siyah cbr125 te boyasız ama 250 lerde siyahta bile boyalı herkez bu yüzden farklı fiyat telaffuz ediyor galiba.

[url]http://d1202.hizliresim.com/u/9/2l0ys.jpg[/url]

ben aneste sorduğumda büyük grenaja 178tl demişlerdi 1 ay önce gerçekten motorunuzun grenajları cok uygun şükredin hyosungun disbiritörü kanuni namı değer kuralkan sağ olsun bir grenaj 780tl olurmu ya alt yuh dedim içimden :D

hayir siyah fakat caddede gecende bir tri color gordum yetiseyim dedim yetistim sola dondu 2-3 gun once :) tri colorsa sizinki oda sizsinizdir herhalde arkasinda biri vardi 2 kisilerdi motorda :)

Yok benim motorda yeni kasa cbr 125 :) Fakat baya önce bi cbr 250 görmüştüm caddede.Barlar sokağının ordaki burgerda selamlaşmıştık.Sizmisiniz diye soriyim dedim :)

yuh baya kibar olmus icinizden o fiyata baska seylerde denir icimizden tabi :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

Yok benim motorda yeni kasa cbr 125 :) Fakat baya önce bi cbr 250 görmüştüm caddede.Barlar sokağının ordaki burgerda selamlaşmıştık.Sizmisiniz diye soriyim dedim :)

yok ben degildimde birini gorunce selam vericem cok hevesliyim bulamiyorum kimseyi :)

Dostum ben uzaktayım ya Tuzla'da..İnşallah havalar düzelince toplaşırda güzel bi buluşma ayarlarız
hocam bana sıkıntı değil ben zaten ümraniyeye gelicem can abinin yanına sende oraya gelebilirmisin

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

[url]http://d1202.hizliresim.com/u/9/2l0ys.jpg[/url]

şu cbr yazan yerdeki karenaj üzerine basa basa sordum eminim

burdan tri color ile siyah modelin karenaj fiyatinin farkli oldugunu mu anlamamiz lazim acaba :) bende 50 kusur tl ye sinyalin gectigi buyuk parca sag yan karenaji siyah renk 50 kusur tl ye aldim faturadada yaziyor anlamadim gitti bir renk bu kadar fiyat farkedermi ama yarin gidersem bayiye baya fiyat soracagim.

hocam bana sıkıntı değil ben zaten ümraniyeye gelicem can abinin yanına sende oraya gelebilirmisin

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

şu cbr yazan yerdeki karenaj üzerine basa basa sordum eminim

Dostum motoru kullanmıyorum yaklaşık 2-3 aydır :(

Acun0

Sen ısrarla kawasakinin sırsalı çift silindirli motorunun Hondadan fersah fersah üstün olduğunun haribe iddia edip duruyorsun ama Ninja kullanıcıları motorlarının alt devir çekişlerinden ve torkundan biraz şikayetçi.

Tek silindiri ağzına dolamış kötüleme aracı olarak kullana dur CBR 250nin sürüş keyfi ve çekişi Ninja 250 den daha üstün. Söylediklerinin gerçek olmasını bende isterdim ama malesef desteksiz konuşup zihin bulandırıyosun birazda. İnsanlarıda yanlış yönlendirme.

İyi çekiş ve Düşük cc li motordan daha iyi sürüş keyfi almak isteyen Kawasaki nin aksine Honda alsın 250cc de

[url]http://c1202.hizliresim.com/u/9/2kr9b.jpg[/url]

Şimdi bu motorların çekişinin direk etkileyen tork değerlerine bakalım ve örnegin günlük kullanım devirleri olan 6.000 devir civarı güçlerini karşılaştıralım

[url]http://a1202.hizliresim.com/u/9/2krcx.jpg[/url]

maksimum torklar belli Kawasaki hem max tork değerinde eziliyor hemde bunu çok yüksek devirde vererek viteslerle sürekli oynamayı gerektiriyor

6000 devirde

CBR250 14.3 ft-ıb (%24 daha fazla çekiş ve gaz tekkisi)

Ninja250 11.5 ft-ıb

4500 devirde

CBR250 14.0 ft-ıb (%40 daha fazla güç ve gaz tepkisi)

Ninja250 10.0 ft-ıb

Ve Kawa nın 9.000 de verdeiği torku Honda daha 3500 devirde veriyor:queen: Günlük sürüş performansını rampalardaki çekiş gücünü ve artçılı yüklü sürüşte bu yüksek torkun önemi büyüktür ve bunu düşük devirde vermesi sürücünün bu çekişi direk hissetmesini sağlar

Kawasakinin 33 hp ye 26 olan güç üstünlüğüne bakalım:) Kağıt üstünde 7 hp güç fazlası varmış kawanın...

[url]http://a1202.hizliresim.com/u/9/2krty.jpg[/url]

evet sadece 2.3 beygircik tekrlek beygiri. Ve bu motorlarla motoGP yarışlarına katılıp sürekli 10.000 devir üzeri motoru yormadığımızı varsayıp:cherry: Gezilerde ve trafik içinde çokça kullandığımız orta devir güçlerine yine bakalım..

5000 devir

Honda 12.7 hp

Kawa 10.0 hp

7000 deivir

Honda 19 hp

Kawa 15 hp.

Yani 10.000 devirin altında Hondadan çok zayıf kaldığı belli. Artı bunun üstüne Kawa Honda dan 9 k,lo daha agır ki zaten günlük kullanımda düşük verimsiz olan torknunu dahada etkisiz hale getiriyor.

Hondayla daha az vites değiştirip elinin altında gücü herzaman hissetmek yüksek devirlere çıkmadan motoru zorlamdan da keyif almak ve bundan dolayıda çok daha az yakmak mümkün:cat:

Hala çift silindir çift silindir diyosan yine burda çürütelim:) Bu kadar fanatiklik ve ön yargı iyi bişey değil...

yazılanların hepsi doğru ama 1,2 ve3'ncu viteslerde tork zannedildiği kadarda zayıf değil, yani kullanıcıyı tatmin edecek kadar güç hissediyorsunuz.

ancak çoğu zaman ortalama süratlerde (90 - 100) çok ani ivmelenme istediğiniz zaman 4'e kadar vites düşürmek gerekiyor ki bazen can sıkıcı olabiliyor... alışmak lazım... tek silindirin avantajı işte burda ortaya çıkıyor...

aslında kağıt üzerinde iki motorun torkları hemen hemen aynı görünse de honda'nın asıl başarısı bence vites oranlarında yatıyor. 0 - 100 hızlanma 250cc'de ki tek silindir motorların hepsinden daha iyi.

hoş cbr250'de 15bin devir çeviriyor olsaydı tork eğrisi ninja'ya benzer olurdu diye tahmin ediyorum. bu arada ninja 14.500lerde kesiciye giriyor.

bu arada yanlış hatırlamıyorsam amerika'da yapılan bu testte kullanılan ninja avrupa modellerinden farklı (karburatörlü) ve motor gücü enjeksiyonlara göre 2bg kadar daha düşük.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar