hondanın motorları ile suzukı yada daha önceden kol çıkartan kawasaki yada yamaha gibi markalar, arasında gerçekten şu son zamanlarda hatta 2008 yılı itibari ile çıtayı düşürdüğüne inanıyorum. hadi cbf 150 yi rekabet için çinde yaptırdı. malzeme kalitesi pek yüksek değil. ama cbr 1000 rr ın 2008-2009 yağ yakması, 35 bin verilen bir motor. aklım almıyor.daylan150 lerin eksozlarının kopması, yada cbr 125 gibi bir motorda vites geçişleri sorunlu olması, boşa atması gibi. cbr 250 r ında tek silindir olması. kardeşim tak japon vtr 250 motorunu.
250 cc de kawasaki bence çok önde. şimdi mesala 2012 si 11500 olmuş. aradaki fark uzun süreli bir motora binmek için çok değil. gerçekten zevkle bindiğim motorlardan birisiydi. 85 kg ağırlığım ve artçım ile 65 kğ günü birlik 750 km yaptık. 140 altına düşürmedi.biraz acı kullandım. ama sorun açmadı. aynı yıl iki tane aldım.
Ninja 250'nin CBR'dan üstün olduğu konular var tabii, bunu kimse inkar edemez . Hatta ben CBR almadan önce ikinci el ninja bakıyordum.
Ama bir türlü içime sinmedi baktığım motorlar, banada denk gelmemiş olabilir.
Hatta gruplarına üye bile olmuştum. Birde CBR'ı da yakından incelemek istedim, bayii de çok hoşuma gitti.
Malzeme kalitesi gerçekten iyi, yakıt desen az yakıyor, şekli sağlam. Dedim madem bu kadar para vereceğim sıfır olsun benim olsun, imkanım olsaydı sıfır ninja alırdım.
Ama arada baya bir fark vardı. Hatta bir arkadaşın ER-5'ini alıyordum az kalsın. İyiki de almamışım, çok memnunum motorumdan.
İlk ben bindim :mrgreen: