hyodada 150lilik var hey maşşlah bence değmez katlanır die düşünüyorum yanakları
140 dakariz farketmez
hyodada 150lilik var hey maşşlah bence değmez katlanır die düşünüyorum yanakları
Honda'nın mühendislerinden daha iyi mi bileceksiniz motor için en ideal lastik boyutunu :mrgreen: hem büyük ihtimalle görsel nedenlerle yaptınız bu değişikliği. lastik genişleyince sürtünmenin artacağının garantisi yok birim alan başına ağırlık azalıyor bir kere. O motorda ciddi güç var, lastik, süspansiyonlar hepsi bir arada hesaplanıp uygun olanları seçilmiştir.Ön lastikte da tabanı genişlettiğim için yanak oranını 60 olarak seçtik. 120/60/17 ön lastik, 160/60/17 arka lastik. Yakıt tüketimi ve son hızdaki değişimleri test edemedim. Ancak artan sürtünme ile yol tutuşu geliştirdiğimiz düşünülürse son hızda düşüş ve yakıt tüketiminde artış gözlemeyi bekliyorum. Fotoğraf koymaya çalışacağım en kısa zamanda ancak arkadaşlar motosikletin duruşu değişti diyebilirim. Motorumu parkettikten sonra bakmaya doyamıyorum. Resmen safkan bir yarış motoru gibi görünmeye başladı makine.
Bu arada arkadaşlar, lastikleri değiştirmeden önce benim kafamdaki en kritik soru işareti genişleyen lastiklerin zincir ya da başka bir aksama sürtüp sürtmeyeceği idi. 400km'lik deneyim sonunda lastik üzerinden herhangi bir sürtme izine raslamadım.
Honda'nın mühendislerinden daha iyi mi bileceksiniz motor için en ideal lastik boyutunu :mrgreen: hem büyük ihtimalle görsel nedenlerle yaptınız bu değişikliği. lastik genişleyince sürtünmenin artacağının garantisi yok birim alan başına ağırlık azalıyor bir kere. O motorda ciddi güç var, lastik, süspansiyonlar hepsi bir arada hesaplanıp uygun olanları seçilmiştir.
Ama soyle birseyde var o muhendisler bizlerin kullanici hatalarini bilmem nereleride hesaba katiyorlar o yuzden motorlara sinirlama geliyor chip tuning ile bu sinirlama kalkiyor lastik olayindada boyle birsey oldugunu dusunuyorumHonda'nın mühendislerinden daha iyi mi bileceksiniz motor için en ideal lastik boyutunu :mrgreen: hem büyük ihtimalle görsel nedenlerle yaptınız bu değişikliği. lastik genişleyince sürtünmenin artacağının garantisi yok birim alan başına ağırlık azalıyor bir kere. O motorda ciddi güç var, lastik, süspansiyonlar hepsi bir arada hesaplanıp uygun olanları seçilmiştir.
Yol tutuşunu arttırdığınız konusunda kesinlikle yanılıyosunuz.Ön lastikte da tabanı genişlettiğim için yanak oranını 60 olarak seçtik. 120/60/17 ön lastik, 160/60/17 arka lastik. Yakıt tüketimi ve son hızdaki değişimleri test edemedim. Ancak artan sürtünme ile yol tutuşu geliştirdiğimiz düşünülürse son hızda düşüş ve yakıt tüketiminde artış gözlemeyi bekliyorum. Fotoğraf koymaya çalışacağım en kısa zamanda ancak arkadaşlar motosikletin duruşu değişti diyebilirim. Motorumu parkettikten sonra bakmaya doyamıyorum. Resmen safkan bir yarış motoru gibi görünmeye başladı makine.
Bu arada arkadaşlar, lastikleri değiştirmeden önce benim kafamdaki en kritik soru işareti genişleyen lastiklerin zincir ya da başka bir aksama sürtüp sürtmeyeceği idi. 400km'lik deneyim sonunda lastik üzerinden herhangi bir sürtme izine raslamadım.
Arkadaşlar
Rodaj dönemindeyim 25Tl'lik benzin ile 160km gittim normal midir ?
160 göze doyurucu bi kalınlık versede ben 150 den fazlasının canta uyumsuzluğundan dolayı limit değerlerde yol tutuşu olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.
Tabi bu sitede biçok kişi 2011 öncesi kasa 100'lük arka lastiğe sahip olan cbr125 e 120'lik lastik takarak gezdi. Burda 100'ü 120 çıkarmak %20 artış anlamındayken 140'ı 160'a çıkarmak % 14.3 artışa denk geliyor. Bu da daha az uyumsuzluk demek.
Ama illa arttırılıcaksa kendi fikrim 150'lik ten yana. 1cm daha kalın olup görsellik vericeğine problem yaşatmayıp iyi yol tutuş vermesi daha önemli
bence normal kardeş kullanıma bağlı olarak yaptığın km de az çok oynamalar olur.
Sizin yakıt durumu nasıl ?
Bence orjinal ebatlardan şaşmamalı.
150/70/17 diye bir lastik var mı ? Yoksa 150'ye çıkaracağız diye yanak kalınlığından kısıp 150-60-17 mi yapmak zorundayız. yanak kalınlığının azalmasının avantaj/dezavantajları nelerdir :=) ?