:silent: arkadaşlar petrol istasyonlarında gaz yağı bulunmuyor onun yerine mazotla zinciri temizlesek nasıl olur
bilgi verirseniz sevinirim oringlere mazot zarar verirmi :king:
20 liraya castrol zincir temizleme spreyi alın
gecmıs sayfalarda aynı konu konusulmustu.
benmde aklım hyoda kalmadı desem yalan olur1.84 boy 92kg ağırlık için küçükmü kalırdı diyosun bende hyo aldım ama bunla arasında kalmıştım insan birini alınca öbüründe aklı kalıyor![]()
Herkese merhaba..
Foruma yeni üye oldum,ancak yaklaşık 3 ay gibi bir zamandır girip bu başlıklarda yazılanları okuyordum.
Motosikletimi de alınca artık üye olmanın zamanı geldi diye düşündüm ve buradayım.
2012 model siyah cbr 250 motosikletimi D&B Honda'dan aldım,ancak henüz teslim almadım.
Ruhsatta model yılının da,trafiğe çıkış tarihinin de 2012 olmasını istedim çünkü.
Sormak istediğim bazı sorular var.
Bunlardan birincisi; motosikletin rodajı ile ilgili nelere dikkat etmeliyim?
1.000 km bakımından sonra,periyodik bakım aralığı ve masrafları ne kadardır?
Sizin farkettiğiniz kronik bir sıkıntısı var mı? (pek sanmıyorum ancak yine de sormak istedim,bu soruyu motosikletinizin size göre + ve - leri nedir? gibi de değerlendirebilirsiniz)
İlk motosikletim olacak, fazla bir tecrübem yok vitesli motosikletle.. alışma süresi geçireceğim muhakkak.bu noktada şuna dikkat et gibilerinden tavsiyeleriniz olur mu?
Son olarak da reflektörlü jant şeridi takacağım. Motosiklet siyah,mont siyah,kask siyah ve sedefli beyaz karışımı olacak. Jant şeridi için kırmızı mı beyaz mı tavsiye edersiniz?(biliyorum bu da zevkle alakalı diyeceğinizi,en azından kırmızı veya beyaz şerit uygulaması yapmış olanlar var ise foto paylaşırlarsa sevinirim)
Herkese çok teşekkür ederim, aranızda olmak çok güzel.
arkadaslar paylasmak istedim sadece belki ilgilenenler vardir)
http://www.youtube.com/watch?v=r3p5jedQcjg&feature=player_embedded#!
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
bide arkadaslar vites gostergesine ihtiyaci olan veya almak isteyen varmi yeterli kisiye ulasirsak siparis vermeyi dusunuyorum
http://www.youtube.com/watch?v=Co1y1j8e-gg&feature=player_embedded
ebay de 132 dolar :farao:Vites göstergesi fiyatı ne kadar ?
:silent: arkadaşlar petrol istasyonlarında gaz yağı bulunmuyor onun yerine mazotla zinciri temizlesek nasıl olur
bilgi verirseniz sevinirim oringlere mazot zarar verirmi :king:
Vites göstergesi fiyatı ne kadar ?
Arkadaşlar forumda bir yerde bir arkadaşımız 160/60/17 lastik taktıran var mı diye sormuş. Michelin pilot active 140/70/17 yerine satıcı bana Micheline Pilot power 160/60/17 önerdi. Her iki lastikte raftayken ben michelin pilot power'ın hamurunu daha cok begendigim için bir risk alıp orjınalden buyuk ebadda lastık aldım. Bu arada anes motorda motosikletimin bakımını yapan ustayı arayıp onunda fıkrıne danıstım.
Her neyse lastık ınanılmaz guzel durdu motosıklet uzerınde. Yol tutusu farkedılır duzeyde arttı ama kalıtelı bır lastık oldugu ıcın belkı pılot actıve de kullansam benzer sekılde yol tutus artacaktı.
Yol tutusu hem ıslak zemınde hem de vırajda test edıldı. Aynı zamanda fren mesafesınde de farkedılır bır kısalma oldu. Orjınalden farklı bır lastık takılmasını alenen önermek istemiyorum, ancak ben yaptıgım buyutmeden memnun kaldım.
Arkadaşlar forumda bir yerde bir arkadaşımız 160/60/17 lastik taktıran var mı diye sormuş. Michelin pilot active 140/70/17 yerine satıcı bana Micheline Pilot power 160/60/17 önerdi. Her iki lastikte raftayken ben michelin pilot power'ın hamurunu daha cok begendigim için bir risk alıp orjınalden buyuk ebadda lastık aldım. Bu arada anes motorda motosikletimin bakımını yapan ustayı arayıp onunda fıkrıne danıstım.
Her neyse lastık ınanılmaz guzel durdu motosıklet uzerınde. Yol tutusu farkedılır duzeyde arttı ama kalıtelı bır lastık oldugu ıcın belkı pılot actıve de kullansam benzer sekılde yol tutus artacaktı.
Yol tutusu hem ıslak zemınde hem de vırajda test edıldı. Aynı zamanda fren mesafesınde de farkedılır bır kısalma oldu. Orjınalden farklı bır lastık takılmasını alenen önermek istemiyorum, ancak ben yaptıgım buyutmeden memnun kaldım.
Ön lastikte da tabanı genişlettiğim için yanak oranını 60 olarak seçtik. 120/60/17 ön lastik, 160/60/17 arka lastik. Yakıt tüketimi ve son hızdaki değişimleri test edemedim. Ancak artan sürtünme ile yol tutuşu geliştirdiğimiz düşünülürse son hızda düşüş ve yakıt tüketiminde artış gözlemeyi bekliyorum. Fotoğraf koymaya çalışacağım en kısa zamanda ancak arkadaşlar motosikletin duruşu değişti diyebilirim. Motorumu parkettikten sonra bakmaya doyamıyorum. Resmen safkan bir yarış motoru gibi görünmeye başladı makine.
Bu arada arkadaşlar, lastikleri değiştirmeden önce benim kafamdaki en kritik soru işareti genişleyen lastiklerin zincir ya da başka bir aksama sürtüp sürtmeyeceği idi. 400km'lik deneyim sonunda lastik üzerinden herhangi bir sürtme izine raslamadım.
hyodada 150lilik var hey maşşlah bence değmez katlanır die düşünüyorum yanaklarıNewton06, en kısa sürede fotoğraf bekliyoruzEğer hızda çok büyük kayıp olmadıysa bende 150 lik takarım cıbır 125 e