Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu arada hafta sonu Bakım yapmam yardım eden, Twin(can) kardeşime teşekkür ediyorum, başka bir forumdan da doğuş kardeşime teşekkür ediyorum, birde özkan var ona da teşekkürler :) güzel bir hafta sonu oldu,

Gop Honda Artıdan Yağ filtresi ve conta - 17.TL
Feyizoğlundan - 2lt, Motul yağ 10-40 heralde - 70.TL
Zincir Yağı - 15.TL orta halli bişey.

toplam : 102.TL tuttu, servis 120 lira istedi, karım ne oldu derseniz, yarım litreye yakın motul yağ elimde kaldı ayrıca hondanın koyduğu yağdan kaliteli yağ koymuş oldum, cidden çok farkediyor motul yağ tavsiye ederim.
Abi lafı bile olmaz böyle şeylerin :)

Dün bende zinciri temizleyip yağladım akşam .Arkadaş olmasa yapamazdım heralde çünkü dün arka sehpaya ne kadar ihtiyac oldugunu anladım :)
Bidahaki haftada yağ ve yağ filtresi değişimi yapmak istiyorum banada el atın :):)

arkadaşlar kolay gelsin ben k&n yağ filtresi ve hava filtresi almak istiyorum bunları buldum da fakat cbr 250 için uyumlu olan ha 2511 filtre 2013 model için uyumlu değildir diyor yabancı forumlarda okuyup anladığım kadari ile böyle bir problem mevcut konu hakkında bilgisi olan varsa yada yardımcı olursa sevinirim..
NOT:
Yağ Filtresi K&N - 112
Hava Filtresi K&N - HA 2511
Cbr 250 r için uyumlu k&n parçaları bilgi için eklemek istedim..

Zincir yağıda elinde + kalmıs pampa :) hehe... Ya motul ilk koyduqumda banada cok iyi gelmişti ben 5100 serisi koymustum.7200 kmde değiştirmiştim. 9400 km şu anda motor.Çok Kemikli geçiş sağlıyor. Çat pat çart ediyor deli oluyorum :D 12000 bakımına kadar dayanamayabilirim. her an yağını değiştirebilirm motorun bende.

Motul iyidir kank, hemen değiş, ben çok sevdim, geçişler felan çok mükemmel oldu, onuda geçtim sesi bile değişti motorun, çekişi felan tatlı oldu :)

Dün bende zinciri temizleyip yağladım akşam .Arkadaş olmasa yapamazdım heralde çünkü dün arka sehpaya ne kadar ihtiyac oldugunu anladım :)
Bidahaki haftada yağ ve yağ filtresi değişimi yapmak istiyorum banada el atın :):)

Valla olur kardeşim, yardım ederiz uzman olduk :p Twin bekleniyor.

Motul iyidir kank, hemen değiş, ben çok sevdim, geçişler felan çok mükemmel oldu, onuda geçtim sesi bile değişti motorun, çekişi felan tatlı oldu :)

Valla olur kardeşim, yardım ederiz uzman olduk :p Twin bekleniyor.

Valla ellerinizden öper abi o zaman :) Benimde vites geçişlerinde yumuşamaya ihtiyacım var vites geçirirken her an bişey fırlıcakmış gibime geliyor :)

Arkadaşlar biraz önce motordan indim. Hava da biraz soguktu. Motorun radyadör kısmından duman çıkıyordu. hafif bi koku da geliyordu. Bi yer mi yanıyor acaba diye düşünüdüm. Sonra dedim heralde yağ kokusu. Motor su falan kaynattı galiba. Öyle mi olmuştur? Eger su kaynattıysa nereden kontrol edebiliyoruz suyunu ben yeni aldığım için bilmiyorum da

Arkadaşlar biraz önce motordan indim. Hava da biraz soguktu. Motorun radyadör kısmından duman çıkıyordu. hafif bi koku da geliyordu. Bi yer mi yanıyor acaba diye düşünüdüm. Sonra dedim heralde yağ kokusu. Motor su falan kaynattı galiba. Öyle mi olmuştur? Eger su kaynattıysa nereden kontrol edebiliyoruz suyunu ben yeni aldığım için bilmiyorum da

Motor Sıfır mı daha ? Motorun Hararet göstergesi var . 3 diş çubuk yanması normaldir zaten. devirsiz filan kullandınız ıse birde yenı ıse koku yapar . ilk benımde öle olmustu.

Motor Sıfır mı daha ? Motorun Hararet göstergesi var . 3 diş çubuk yanması normaldir zaten. devirsiz filan kullandınız ıse birde yenı ıse koku yapar . ilk benımde öle olmustu.
motor 9 aylık. 5 bin km'de. Devirli kullanmadım. Hatta yerler ıslak diye yavaş ve devirsiz kullandım. Suyunu nerden kontrol edebilirim?

motor 9 aylık. 5 bin km'de. Devirli kullanmadım. Hatta yerler ıslak diye yavaş ve devirsiz kullandım. Suyunu nerden kontrol edebilirim?

Arka fren in orada soğutma suyu göstergesi var siyah bir koruma ile kaplı baya bi eğilmen yada koruyucu plastiği çıkartmak gerek bakarken motoru dik tutmayı unutma sol sehpada iken bitmiş gibi gözüküyor panik yapma :)

Arka fren in orada soğutma suyu göstergesi var siyah bir koruma ile kaplı baya bi eğilmen yada koruyucu plastiği çıkartmak gerek bakarken motoru dik tutmayı unutma sol sehpada iken bitmiş gibi gözüküyor panik yapma :)
motor sol sehpada olmazsa durmazki orta sehpa yok bende. su ekleyip eklememem gerektiğini nasıl anlayacağım? Ya da nasıl ekleyeceğim :)

motor sol sehpada olmazsa durmazki orta sehpa yok bende. su ekleyip eklememem gerektiğini nasıl anlayacağım? Ya da nasıl ekleyeceğim :)

Tanıdık biri varsa yada yoldan geçen rica et motoru sabit tutsun sende bak.. Ayrıca o km de su tüketmiş olması imkansız değil ama biraz zor.. Su eklemek gerekir ise akücülerden saf su istersen yardımcı olurlar çeşme yada içme suyu koyma calgonla uğraşma :) bu tür bilgiler kitapçıktada yazar zaten vaktin olduğunda sakin kafa ile oku çok ise yarıyor..

Su ekleme olayına gelirsek aldığın saf suyu arka frenin oradaki koruyucuyu çıkart ve ekle bkz.. kitapçıkta sayfa 59

Son düzenleme:
Tanıdık biri varsa yada yoldan geçen rica et motoru sabit tutsun sende bak.. Ayrıca o km de su tüketmiş olması imkansız değil ama biraz zor.. Su eklemek gerekir ise akücülerden saf su istersen yardımcı olurlar çeşme yada içme suyu koyma calgonla uğraşma :) bu tür bilgiler kitapçıktada yazar zaten vaktin olduğunda sakin kafa ile oku çok ise yarıyor..

Su ekleme olayına gelirsek aldığın saf suyu arka frenin oradaki koruyucuyu çıkart ve ekle bkz.. kitapçıkta sayfa 59
kardeşim bilgiler için çok sağol. ama bende kitapçık yok. alan arkadaş bir sürü kitapçık verdi ama türkçesi yok

Benim sorduğum soruya neden kimse cevap vermiyor arkadaş. Bu nasıl motosiklet kardeşliği? Bakıyorum da bu site kurulduğundan bu yana konuşulan şeylerin aynısı dönüp dolaşıp konuşuluyor... Biz birşey öğrenmek için soru soruyoruz cevap yok. Anladım ki bu CBR başlığı boş iş... hayırlı günleriniz olsun...

Benim sorduğum soruya neden kimse cevap vermiyor arkadaş. Bu nasıl motosiklet kardeşliği? Bakıyorum da bu site kurulduğundan bu yana konuşulan şeylerin aynısı dönüp dolaşıp konuşuluyor... Biz birşey öğrenmek için soru soruyoruz cevap yok. Anladım ki bu CBR başlığı boş iş... hayırlı günleriniz olsun...

buji değişimi kitapçığa göre değişiklik olabilir diyo diğer sayfalarinda felan kullanıma gore servise götürülür diyo servise sor onlar km sine veya kullanımını öğrenip ona göre yaparlar saten ama orjinal honda bujisini kullan kitapçıkta öyle yazıyordu.

Valla ellerinizden öper abi o zaman :) Benimde vites geçişlerinde yumuşamaya ihtiyacım var vites geçirirken her an bişey fırlıcakmış gibime geliyor :)

kardeşim cumartesi havalar yağmurlu, pazar günü iyi olursa hallederiz heralde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------

kardeş o koku bende de geliyor, sanıyorum motor kısmı sıcak olduğu için yerden gelen sular yanılmıyorsam ısınınca koku yapıyor çünkü ben sürekli alıyorum benim motorda 4 aylık felan 5 binde.

Kardeşim Ben bile görmedım senın yazını ama sımdı qördüm. 11 bin küsür kmdesın . 12000 genel bakıma gittiğinde istersen değiştirtebilirsin . Ama serviste çok pahalıymıs. Dısarıdan motorun bujsini araştır sen al götür onlar taksınlar.

Bende dün aliexpressten siyah cam sipariş ettim indirimdeydi 15 dolara aldım bakalım nasıl olacak :)

buji değişimi kitapçığa göre değişiklik olabilir diyo diğer sayfalarinda felan kullanıma gore servise götürülür diyo servise sor onlar km sine veya kullanımını öğrenip ona göre yaparlar saten ama orjinal honda bujisini kullan kitapçıkta öyle yazıyordu.

bir buji ye 70 tl çok orjinali sök yerine aynısını servis kaça veriyorsa takacan başka bujiler yok performans yok bilmem ne öle bişi yok aynısını tak keyfine bak km15000 civarı değiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar