aynen ahmet abi bi tırstım zaten motor geçmez o aradan normalde adam hem motoru soktu hem bizisizin motorlar normal motorun geçemeyeceği aradan bile geçiyor : ))) ne fren tutmaması
aynen ahmet abi bi tırstım zaten motor geçmez o aradan normalde adam hem motoru soktu hem bizisizin motorlar normal motorun geçemeyeceği aradan bile geçiyor : ))) ne fren tutmaması
arkadaşlar benm aklıma takılan birşey var burgman kullanırken bu duyguyu hissetmiyorum ama cbr'ımı kullanırken virajlarda hep bu duyguyu yaşıyorum motor üstünde kendimi fazla kasıyorum ve virajlarda belki 60larda dönebilecekken 40lara 30lara düşüyorum ve arkadaki araçlardan haklı olarak baskı yiyorum 2. olarakta frenler frenler cidden bana güven vermiyor bir kazamı lastiklerin yeni olmasından ve ani fren sonucu lastiklerin kayması sonucu geçirdim o zamandan sonra frenlerden ve virajlardan korkar oldum bu motorum tam olarak sınırı nedir belki onu bilmememden kaynaklanıyor bu ama genede bu üstümdeki stresi belkide korkuyu artık ne derseniz bir şekil atmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
Birde çok yanlış düşünüyor olabilirim ama sonuçta ss motor ve oturuş pozisyonu dolayısı ile belki yanlış bir kelime olarak ama tam olarak motora adapte olamıyorum sanki ktm duke 125 tarzı bir motor ile kendimi daha rahat hissedebilirim çünkü tamamiyle dik bir oturuş ile gidon hakimyeti ve manevra kabiliyeti daha üst bir motor belki klasik bir duygudur belki garip gelmiş olabilir ama burgmanda her türlü olayı yapıyorum iş cıbıra gelince strese biniyorum.
Herkese selamlar,
bende dün ilk moturumu aldım. Honda cbr 250 , 2011 model 2300 km de beyaz.. aranıza yeni katıldım.. Honda eğitim merkezinden Tayfun Hoca dan eğitim aldım geçen hafta . cok iyi gecti . bu hafta da trafiğe cıkacağım yavaş yavaş..
herkese kazsız belasız sürüşler dilerim..
cts hava yağmurlu gözüküyor.. nası olacak bu gezi olayı??
meteorolojı bu aralar afedersınız ama scıo3gundur yagmur gosterıo foca'da , damla yagmadı gun ıcınde
![]()
İzmir dedi mi, büyük bir alanı kaplıyor. Bunun Aydın'ı var, Foça'sı var, Çeşmesi var, benim olduğum Güzelyalı bölgeleri var. Yani var oğlu var. Bölge bölge nokta atışı yapan meteroloji sitelerini keşfetmek lazım.
![]()
meteorolojı bu aralar afedersınız ama scıo3gundur yagmur gosterıo foca'da , damla yagmadı gun ıcınde
![]()
Frenleme için çok doğru söylemişsin. Nisan sonu frenlemeyi doğru yaptığımı düşünsem de frenlemenin sonuna doğru arabanın kıçına odaklandığım için ve vücudumu inanılmaz kastığım için sola doğru düşürdüm. Hatta öyle ki kaza sonrası karakola gittiğimde polis bodyci misin diye sordu, yoo fitness'a 5-6 kere gitmişliğim var dedim ama nasıl kasılmışsam özellikle omuzlarım, sonrasında üzerine düşmediğim tarafta bile kas ağrısı vardı. Bu arada araba 100% suçlu ama çarpmadığım için düştüğümle kaldım. Neyse 24 Mayıs'ta inşallah parça gelecek de motoruma kavuşacağım yani 3 haftadır yok, bunaldım. Havalar kötü diye avunuyorummotorumuzun frenleri mükemmel laf söyleyecek birşey yok geçen gün servisin ustasına götürdüm adı ahmet dedi bin arkaya 1 tur atalım inanılmaz fren yapıyo dedim ben fren yapmayı bilmiyormuşum o kadar kısa mesafede ben duramazdım açıkçası bence motorla gitmekten çok durmak üzerine çalışmak lazım boş bir otopark olur fren yapmaya iyice alışmak lazım bizim motorlar için söylüyorum zaten alışırsınız ondan sonra
kontra tekniği ile dönüyorum zaten ama o teknik ters elciği be kadar iterseniz okadar yattığından genede fazla yatıramıyorum. SarpAy52 arkadaşada teşekkür ederim ilgisi için dediğim gibi kazadan sonra oluştu bu olay umarım atlatırım.Virajlarda kontra teknigi kullanmaniz lazim.Hatta bundan haberiniz olmadan surmeniz bile cok tehlikeli.Internette bunun hakkinda bircok yazi ve video var bunlari arastirin ve deneyerek ogrenin sonra trafige cikin...
kontra tekniği ile dönüyorum zaten ama o teknik ters elciği be kadar iterseniz okadar yattığından genede fazla yatıramıyorum. SarpAy52 arkadaşada teşekkür ederim ilgisi için dediğim gibi kazadan sonra oluştu bu olay umarım atlatırım.
kontra tekniği ile dönüyorum zaten ama o teknik ters elciği be kadar iterseniz okadar yattığından genede fazla yatıramıyorum. SarpAy52 arkadaşada teşekkür ederim ilgisi için dediğim gibi kazadan sonra oluştu bu olay umarım atlatırım.
Birde yoldakiufak tefek catlaklar toz su virajlarda motoru atmaya yeterlimi eger kontra ile donuyorsak mesela cok keskin bir viraj degil ama 70le donuyorsun motorualtindan kacma ihtimali varmi? Bu olay okadar canimi sıkıyorki altimda cibir var hakkini veremiyorum ulan!!!!işin ilginci temde 120 falan yapiyorum eger bosta ama yokmu o virajlar.
![]()