Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

son susturucu olmazsa performans kaybı yasarsınız
neden egzoz gazı sıkışmadan tahliye olunca neden perf kaybı olsun ve perf. egzozlarıda bu şekil değilmidir

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------

Ben bu aralar bakmıyorum foruma, bitirmeye yumuldum. Polaris Yalova'dan bahsetmiş ama ben şahsen o kadar gidemem. Ama ben diyorum ki isteyen arkadaşlarla Cumartesi ya da Pazar ufak bir gezi yapalım, birşeyler yer içeriz, muhabbet ederiz. 2 3 5 kişi farketmez ,her hafta sonu İTÜ'de tek başıma da gezmeye alışmış biri olarak :) Hadi görelim isteklileri. Cumartesi veya Pazar saat farketmez siz belirleyin...

1- erreeen
2- enginozan
3- ?

eren yarın nerdesin konuşalım gelirim yanına aracımın plakası34 fk1763 k.rengi caddy

Mahana'nın Türkçe karşılığı: Bahane.. Sanırım. :) :) :)

Motor konusuna dönecek olursak. Her kul yapısı olan araçta arızalar meydana gelebilir. Bu çok doğal bir şey. Önemli olan bu sorun ile ilgili distiribütör firmaların ilgi/alakası. Bu sorun şu anda gerçekten var mı? Ben bilmiyorum. Bu iş sadece yazılıp, çizilmelerle olmaz. Bunca insan burada bu motoru kullanıyor. Tartışmak yerine, neden görsel bir şeyler paylaşılmıyor, ben bunu anlamıyorum.

Bir x kişi bu sorun var diye ısrar ediyorsa, çeksin kardeşim vidyo'yu, koysun buraya paşa paşa, hem bilinçlenelim, hem de konunun uzamasını engelleyelim. Şu vidyo çekme olayını, piyasa da bulunan en kötü cep telefonları bile laikiyle yerine getirir. Madem kaskı takınca bile duyuluyor, buyrun, paylaşımlarınızı objektif bir insan olarak bekliyorum.

Sorunları irdelemek yerine, bu husus da çözüm arayışlarına girmek daha mantıklı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

Öte yandan düşünüyorum, taşınıyorum, bu 250'lik ler den ara geçiş motoru olur mu diyorum? Fakat cevabını kendime veremeden, sorunun içinde kayboluyorum. Çünkü 20-30-33 vs. beygirden, 100'lere, 120'lere zıplayacağız. Bu da benim mantığıma nedense ters düşüyor. Demek ki her zaman mantığımızla hareket etmemek gerekiyormuş anlamını çıkarıyorum ben bu işten.

Özetle, 600'lüğe veya daha uç olan 1.000'liğe geçmek için, pişmek isteyen bir kişiye, Gs-500, Er-5 gibi modeller daha uygun olmaz mıydı? Biraz konu dışına çıkçak gibi de olsa, ufak bir yazışma görmek isterim açıkçası bu konuda.

Siz ne dersiniz sevgili forumdaşlarım?

Ben derdimi servis elemanına anlatana kadar...

neden egzoz gazı sıkışmadan tahliye olunca neden perf kaybı olsun ve perf. egzozlarıda bu şekil değilmidir

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:54 ----------

eren yarın nerdesin konuşalım gelirim yanına aracımın plakası34 fk1763 k.rengi caddy
Yarın evden çıkmamayı planlıyorum cumaya kadar tezi yetiştirmem lazım o yüzden cumartesine erteliyorum iste :)

Atmosferik araçlarda silindir ıcındekı yanmayı güçlendirmek & şiddetlendirmek için sıkıştırma istenilir.
Bu yüzden düz boru atmosferık motorlarda performansı geriye götürürür.
Ayrıca Backpressure motor rolantide çalışırken rahat çalışmasını rolantisini sapıtmamasını , stop etmemesini ayarlıyor. Bu sayede egzoz gazı daha çabuk tahliye ediliyor.

daha detaylı olarak :
"Orda atılan egsoz gazı, egsozdaki Y den pulse olarak geri döner subap a çarpar ve sonra yine Y ye doğru gider. Bu pulse lar subapa çarpıp yansıdıktan X zaman sonra subap açılır ve vakum etkisi yaratır. Bu emme tarafında şöyle gerçekleşir, subap kapanır ve vakum esnasında hareket eden hava pulse olarak geri teper, manifold içinde yansıyıp tekrar subapa gelir, pulse subap a geri çarpmadan az önce subap açılır ve içeriye basınç uygular, mesela emme tarafında bu pulse lar 2. turda en etkili oluyor, bazı tunerlar 4. tur a göre de hesap yapıyor, en kabalama böyle anlatılabılır"

ayrıca bazı motorlarda bıldıgınız uzere "exup" (aprılıa 125r vs.) isminde bir sistem var. Fonksiyonu düşük devirlerde egzos borusu çapını kısıtlayarak alt devir torkunu optimum seviyede tutmak, üst devirlerde valf tamamen açılarak eksoz borusunun tam geçirgen hale gelmesini dolayısıyla maksimum performans sağlıyor.
Burdan yola çıkarak backpressure ın atmoferik ve yüksek performans/hacim oranına sahip motorlarda alt devir torkunu yüksek tutmak için faydalı olduğu söylenebilir.
Fakat üst devirlerde yüksek performans için istenen de düşük backpressure olduğu aşikar.

arkadaşlar, bizim motorların fren sistemi hakkında net bir bilgisi olan var mı ? benim asıl merakım bizim fren sistemi ABS mi ?

Türkiye de abs li satılmıyor
resimde abs olan yerleri işaretledim, ondan bizde yok ne yazık ki

5y9fk.jpg

Arkadaşlar benimde cbr 125 için siparişini verdiğim tiger egzost header dahilmiş.Cbr 125,yamaha wr 125,yzf 125 için header üretiyomuş tiger ve + ücret ödemeden 450 tl aynı fiyatı.

Yarın yenisi geliyor abi yeniylede uğrarıım yanına bi :)

Tamam kardeşim, bekliyorum muhakkak :)

Atmosferik araçlarda silindir ıcındekı yanmayı güçlendirmek & şiddetlendirmek için sıkıştırma istenilir.
Bu yüzden düz boru atmosferık motorlarda performansı geriye götürürür.
Ayrıca Backpressure motor rolantide çalışırken rahat çalışmasını rolantisini sapıtmamasını , stop etmemesini ayarlıyor. Bu sayede egzoz gazı daha çabuk tahliye ediliyor.

daha detaylı olarak :
"Orda atılan egsoz gazı, egsozdaki Y den pulse olarak geri döner subap a çarpar ve sonra yine Y ye doğru gider. Bu pulse lar subapa çarpıp yansıdıktan X zaman sonra subap açılır ve vakum etkisi yaratır. Bu emme tarafında şöyle gerçekleşir, subap kapanır ve vakum esnasında hareket eden hava pulse olarak geri teper, manifold içinde yansıyıp tekrar subapa gelir, pulse subap a geri çarpmadan az önce subap açılır ve içeriye basınç uygular, mesela emme tarafında bu pulse lar 2. turda en etkili oluyor, bazı tunerlar 4. tur a göre de hesap yapıyor, en kabalama böyle anlatılabılır"

ayrıca bazı motorlarda bıldıgınız uzere "exup" (aprılıa 125r vs.) isminde bir sistem var. Fonksiyonu düşük devirlerde egzos borusu çapını kısıtlayarak alt devir torkunu optimum seviyede tutmak, üst devirlerde valf tamamen açılarak eksoz borusunun tam geçirgen hale gelmesini dolayısıyla maksimum performans sağlıyor.
Burdan yola çıkarak backpressure ın atmoferik ve yüksek performans/hacim oranına sahip motorlarda alt devir torkunu yüksek tutmak için faydalı olduğu söylenebilir.
Fakat üst devirlerde yüksek performans için istenen de düşük backpressure olduğu aşikar.

Bu güzel bilgiler için teşekkürler, mühendislik dersinde gibi hissettim kendimi :p
Bu yazılanları sağlam bir yerlerde saklamalı.

Arkadaşlar benimde cbr 125 için siparişini verdiğim tiger egzost header dahilmiş.Cbr 125,yamaha wr 125,yzf 125 için header üretiyomuş tiger ve + ücret ödemeden 450 tl aynı fiyatı.

Oo ekrem yaşadın desene, boğazdan header'lı gelecek egzoz'un :mrgreen:

Gezi için şimdilik birşey diyemiyorum. Bir mani çıkmazsa bende gelebilirim.

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

http://c1205.hizliresim.com/x/h/5y9fk.jpg

Tırtıklarına kurban :p

beyler selamlar;

30-40 ile trafikte seyir halindeyken ani gaz kesmelerde gidon tarafından gelen "tak" sesi normal midir acaba?

http://c1205.hizliresim.com/x/h/5y9fk.jpg
eyvallah tşkr.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

Ben bu aralar bakmıyorum foruma, bitirmeye yumuldum. Polaris Yalova'dan bahsetmiş ama ben şahsen o kadar gidemem. Ama ben diyorum ki isteyen arkadaşlarla Cumartesi ya da Pazar ufak bir gezi yapalım, birşeyler yer içeriz, muhabbet ederiz. 2 3 5 kişi farketmez ,her hafta sonu İTÜ'de tek başıma da gezmeye alışmış biri olarak :) Hadi görelim isteklileri. Cumartesi veya Pazar saat farketmez siz belirleyin...

1- erreeen
2- enginozan
3- ?
c.tesi 17 den sonra pazar günü akşam sekize kadar olan buluşmaya katılırım.

Arkadaşlar bence honda cbr almadn önce 2 kere düşünün ben aldım krank milinde ve blansör dişlisinde vurma yapıyor tıkır tıkır ses çıkarıyor honda da malına sahip çıkmıyor yaptıklarını hondanın anlatsam parmaklarınızıo ıssırırsınız mahkemeye hep honda geliyor sorunlu valla yanmayın diye yazıyorum ben 1 yıldır mahkemeliğim hondayla motorumu yardılar değiştirecez bir kontrol edelim dediler yardıktan sonra siz istediğiniz için yaptık sorun yok dediler. Ama bilir kişi mahkemenin 2 kere geldi ikisinded sorunlu ayıplı mal diye rapor verdi. Honda CBR 250 R ALACAK ARKADAŞLARA MOTOSİKLET.NET sitesi aracılığıyla uyarıyorum aldığınız honda da sorun çıkarsa sizi çok uğraştırıylar.Allaha şükürki türk adeleti var hiç çekinmeyin mahkemeye başvurun.Adamlar mahkemede arızalı motor getirip mahkemeyi bile yanılmaya kadar çirkinlik yapıyor lar.Ama allah doğrunun yanındadır. 250 lik makina düşünüyorsanız kawaski derim sorunsuz makine mahkeme bitince allahın izniyle alacağım

bu adam neler diyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/96529-suzuki-inazuma-250-cc-24.html#post2685076

arkadaşım kaç bin kullanıcısı var bu motorun ve fabrikasyon kul yapısı sonuçta olabilir böyle şeyler adam 400.000 liraya jip alıyo motoru fabrika çıkış arızalı oluyor, olabilir yani bu demek değildir ki tüm cbr 250 ler arızalı olacak...

beyler selamlar;

30-40 ile trafikte seyir halindeyken ani gaz kesmelerde gidon tarafından gelen "tak" sesi normal midir acaba?

kullandıgım spor arabalardan hatırladıgım motor kulakları bu sekılde ses cıkarırdı anı tepkılerde.
tahmın yurutursek 30-40 ıle 1. veya 2.vıteste (sarsılmaların maxımum oldugu vıtesler) olacagın ıcın anı gaz vermelerde-kesmelerde bu tıp sesler normaldır dıye dusunuyorum.

acun gözümüz yollarda kalmıştı....

u809u089_VQcj.jpg

bu adam kawasaki den para almıyorsa ben bosuna calismisim internet aleminde 2 yıl!

o zaman sen 2 yıl internette boşuna durmuşsun
keşke kawa para verseydi. ama malesef

honda cbr 250 r alıyorum.
sırf test edip deneyeceğim. şıkırtı mıkırtı bakarız ozaman
aydın servis kabul etti bu sorunu siz hala uyuyun.

o zaman sen 2 yıl internette boşuna durmuşsun
keşke kawa para verseydi. ama malesef

honda cbr 250 r alıyorum.
sırf test edip deneyeceğim. şıkırtı mıkırtı bakarız ozaman
aydın servis kabul etti bu sorunu siz hala uyuyun.

Sen bu topice hani birdaha yazmıycaktın?
Servis neyi kabul ediyor böyle kullanıcıdan gelen sorun ve şikayetleri servisler fabrikaya bildirir gelen fabrika gereken araştırmayı yapar çözemedi mi oda menşeesi nereyse bu ürünlerin oraya bu şikayeti iletir.Ordan gelen açıklamaya göre ürünün ayıplıdır yada sorun yoktur denir.Fabrikada böyle bir açıklama yapmadığına göre hangi servismiş o kafasına göre kabul ediyo.

Sen bu topice hani birdaha yazmıycaktın?
Servis neyi kabul ediyor böyle kullanıcıdan gelen sorun ve şikayetleri servisler fabrikaya bildirir gelen fabrika gereken araştırmayı yapar çözemedi mi oda menşeesi nereyse bu ürünlerin oraya bu şikayeti iletir.Ordan gelen açıklamaya göre ürünün ayıplıdır yada sorun yoktur denir.Fabrikada böyle bir açıklama yapmadığına göre hangi servismiş o kafasına göre kabul ediyo.
fabrika cbf150 nin de yağ yaktığını kabul etmiyor sercan ona bakarsan bazı servisler bile inkar ediyor ama yakıyor :D bu sözlerimle acun0 savunmuyom yanlış anlaşılmasın :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar