Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Servise gideceğim ama yapılabilecek şeyleri kendim yapma taraftarıyım. Servislere fazla güvenmiyorum.

Evet WD40 bu sorunu yapmış. Bir sonraki gün yağmur yağıyordu, yolda açıldı disk 5-10 km sonra düzeldi tamamen. Teşekkür ederim.
Tanesini 40 TL ye aldım markasını tam bilmiyorum. Toplam bakımı 100 TL ye hallettim bir tanıdıkta.

Radyatör su seviyesini nasıl kontrol edebileceğimi bulamadım. Birde fren hidrolik yağı azalmış ön diskin camın tam yarısının altında. Ben eklesem bir problem olur mu? Nelere dikkat edilmelidir?

Herkese keyifli sürüşler. : )

Yanlış hatırlamıyorsam devir daim kutusunun önünde kapak var vida tutuyor onun ortasında boşluk var oradan kontrol edilmesi gerekiyor aşağıda kullanım kılavuzunun linkini veriyorum. Okumanda fayda var. Ön fren hidroliği kolay kolay bitmez. Ön fren balatası da yenimi değişmişti? Değişmedi ise ön balata bitmek üzere olabilir.

http://www.dosya.tc/server38/FtSUym/cbr25011omtr.PDF.html

Selamun Aleyküm arkadaşlar acil yardım edermisiniz ?
Motorla eve döndükten sonra farkettim motorum yağ akıtıyor ama istop edince duruyor çalıştırıyorum akıtmaya başlıyor neden bilen varmı

motorun bakımlarını yaptırıcam ama daha parçaları almadım. fuarda daha mı ucuz oluyo yoksa daha mı pahalı kime sorsam başka diyor geçen seneden giden birileri söyleyebilir mi?

michelin lastik alıcam mesela 140/70-17 pilot street nette baktığım 3 sitede fiyatları ; 350, 370, 400 olarak değişiyor.

arkadaslar buff almak ıstıyorum ama 45 ıle 80 lıra arası degısıyor benım sorum su polar buff yazıyo genelde bunları yazında kullanbılrmıyız yoksa cok mu sıcak yapar

Beyler şunu bi dinleyebilir misiniz benim motordan ses geliyo sessiz mekanda dinlerseniz anlaşılıyo
https://www.youtube.com/watch?v=LtJNXBrEOxo&feature=youtu.be
Sizce sorun nedir

Direksiyondaki yağ seviyesi neyi gösteriyordu? kontrolü motor düz dururken mi yapmalı yoksa ayak açık yan dururken mi?
eksik mi değil mi anlayamadım.

arkadaslar buff almak ıstıyorum ama 45 ıle 80 lıra arası degısıyor benım sorum su polar buff yazıyo genelde bunları yazında kullanbılrmıyız yoksa cok mu sıcak yapar
Dostum polar buffı yazın kullanamazsın kurdeşen döktürür mazallah :D normal buff yazın ve bahar aylarında işini görür. Ama ben kışın buffla beraber begerenin boyunluklu rüzgar geçirmez balaklavasını kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Selam arkadaslar. Motorum 3.000 km de. 1.000 km.de rodaj sonrasi bakimi yapildi yagi degisti. Az once servisi aradim. Ne zaman yag degistirmem gerekir diye. 3 bin km.de ara yag degisimi gerekiyor dedi. Bu aralik cok kisa degil mi? Ne dersiniz?

Selam , forumdaşlar 38-39 arka dişlinizin iç göbek çapı , havşa yatakları arası mesafe gibi bilgi verebilecek varmıdır?

Netten aradım ancak ölçü veren bir resme rastlayamadım buradan sorayım belki bilen, hazırda sökülü 38-39 arka dişlisi olup bu ölçümleri yapabilecek olanınız varmıdır?

Selam arkadaslar. Motorum 3.000 km de. 1.000 km.de rodaj sonrasi bakimi yapildi yagi degisti. Az once servisi aradim. Ne zaman yag degistirmem gerekir diye. 3 bin km.de ara yag degisimi gerekiyor dedi. Bu aralik cok kisa degil mi? Ne dersiniz?

Kardeşim 3 bin km uzun bile. Ben yağ değişimini kendim yaptığım için 2 bin km demeden yağ ve flitlereyi değiştiririm hem böylece motorun daha sağlıklı olur

Kardeşim 3 bin km uzun bile. Ben yağ değişimini kendim yaptığım için 2 bin km demeden yağ ve flitlereyi değiştiririm hem böylece motorun daha sağlıklı olur

Hocam araba alırken ortalama sene başına 15.000 km yapmış ataç ideal olarak bakılır.. Motorlar için de bunun yarısını yaz alırsak seneye göre km normal diyebiliriz.. Fiyatta ideal sayılır pazarlıkla aşağılara çekebilirsen alınır.. Hayırlısı olsun.. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:18 ----------

Hocam servis yağ değişimine ücret, işçilik vs yazacağı için 3000'de gel demiş..
Ben her 2000 km'de bir kendim değiştiriyordum.. 1000-6000-12000 periyodik bakım zamanında sadece servise gidicektim.. Ara bakımları kendim yapıcaktım.. Öylede yaptım ama taki motoru satana kadar :)

Yüksek devir çeviren motorlar olduğu için her 2000'de kendiniz yağ ve filitre değiştirirseniz periyodik zamanlarda da kendi yağınızı alıp servise giderseniz motorunuz tertemiz kalır..

Gereksiz diğen arkadaşlara ben katılmıyorum, kendin yapınca pek masraflı olan birşey değil 1.5 litre yağ ve yağ filitresi.. Önemli olan motorun sağlığı.. Vücuttaki kan ne kadar temizse insan o kadar sağlıklı olur motor içinde yağ kan gibidir ne kadar temizse o kadar iyi.. Aklınızda bulunsun.. Bunu bu şekilde yapmamı honda'da çalışan ustam söylemişti.. Elinden geliyosa kendin yap, periyodik bakımları hallederiz demişti.. Bilginiz olsun..

Yağ olarak tavsiyem her zaman olduğu gibi İPONE 10/40 YARI SENTETİK..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

Son düzenleme:
Selam , forumdaşlar 38-39 arka dişlinizin iç göbek çapı , havşa yatakları arası mesafe gibi bilgi verebilecek varmıdır?

Netten aradım ancak ölçü veren bir resme rastlayamadım buradan sorayım belki bilen, hazırda sökülü 38-39 arka dişlisi olup bu ölçümleri yapabilecek olanınız varmıdır?

Güncell ....

Fuarda MT-07 alacağımdan motosikletim satılıktır. Mayıs/2013 model 19.000km de. Konşuktan satın alınmış ve tüm bakımları konşukta yapılmıştır. istanbul anadolu yakasında görmek isteyen olursa 5327361763 tel.i arayabilir msj atabilir. Piyasasını bilmiyorum ama forumdan talibi olursa pazarlıksız 8.500,00 TL ye alabilir. Herkese fuarda gönlündeki motosiklete sahip olası dileklerimle...

Bir yardımsever yokmudur koca yonda başlığında?

Bir yardımsever yokmudur koca yonda başlığında?
Kimse bilmiyo demekki servisi arasan yada bu disliyi satan bi dukkani arasan derdine careyi bulursun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar