Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet böyle daha iyi zeki abi de buluşma icin konuştuk sadece 2 kisi olumlu bakti kimse mesaja karsilik bile vermedi :)

Kardeşim forum üyelerinin çoğu İstanbul tarafında.. Onların katılabilmesi zor olur tabi ki de.. O yüzden çok fazla ilgilenen olmadı diye düşünüyorum..
Ayrıca dediğim gibi rodaj olayım bitsin bende uzun yol istiyorum.. :) o zamana akdeniz bölgesi tarafında olanlarla güzel bir buluşma ayarlarız.. Hem o zamana forumda kullanıcıda artar.. ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:22 ----------

@gezgin hayırlı olsun.. Allah kaza bela vermesin.. Bu arada hangi renk aldınız.. Birde foto ekleyebilirseniz çok iyi olur.. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------

Yağ olarak habgi markayı kullanıyorsunuz ?

Geçen yağı değiştirdim.

Eskiden castrol kullanıyordum.

İpone ye geçtim. Titreşim arttı gibi. Siperlikten vızıltı gelmeye başladı ekstra titreşimden ötürü.

Siz ne diyorsunuz ?

İpone vs diğer yağ ile bilgisi olan var mı?

Hocam titreşimin artması başka şeylerden olabilir mi ? Yağın bu kadar etkisi olabiliyor mu ?
Ben youtube'da yağ değişimi videoları izlerken Motul marka yağ kullandıklarına dikkat ettim hep.. Sadece yağ üreticisi bir firmaymış.. Önerenler çok oldu.. Biraz daha araştırıp yağ değişimine belki Motul alabilirim..

Yağ olarak habgi markayı kullanıyorsunuz ?

Geçen yağı değiştirdim.

Eskiden castrol kullanıyordum.

İpone ye geçtim. Titreşim arttı gibi. Siperlikten vızıltı gelmeye başladı ekstra titreşimden ötürü.

Siz ne diyorsunuz ?

İpone vs diğer yağ ile bilgisi olan var mı?

Ben ipone kulanıyorum. Gayet memnunum. Vites geçişleri çok hoşuma gidiyor. Ses olarak biraz psikolojik olabilir. banada gürültülü gibi geliyordu. ama kaliteli yağ allah için. bakımda yağı boşalttığımda kömür gibi olmuyor. gayet rengini koruyordu.

Aynen zeki abi bide kimse motordan inemiyo o yüzden foruma da yazan pek yok diye düşünüyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------

Bide benim motor 4 bine gelmek üzere bu km bakım oluyomuydu ??

Bence de dediğin gibi Hakan.. Yaz olduğu için herkes motorun üstünde.. :)

Kardeşim bakım olayı hakkında pek bir fikrim yok açıkcası.. 1000-6000-12000 diye biliyorum ben.. Bir ara servisi arayıp sormak lazım aslında..

Sordum taa 6 binde gel dediler ama erken gelirsende iyi olur dediler olmazsa goturelim de girsin bakıma bıçkın CıBıR :)

Aynen zeki abi bide kimse motordan inemiyo o yüzden foruma da yazan pek yok diye düşünüyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------

Bide benim motor 4 bine gelmek üzere bu km bakım oluyomuydu ??

1000 kmde yag, yag filtresi değişiyor ücret almıyorlar galiba
4000 kmde yag, yag filtresi, yag tapası değişiyor 100 TL gibi bir rakam oluyor
8000 kmde yag, yag filtresi, yag tapası değişiyor 100 TL civarında
12000 kmde yag, yag filtresi, yag tapası, hava filtresi, fren balataları, buji değişiyor. daha yaptırmadım ama 200 TL civarında tutar herhalde
servisteki arkadaş 12000 bakımı biraz dha agır dedmişti rutin değişen parçalar bunlar olucak dedi. tabi duruma göre değişen parçalarda çıkabilir.
4000 de bir gel dediler. Yağı kendim götürüyorum Castrol 10/40w Power1 şu anlık bir problem yok. En azından Hondanın kendi yagından iyidir diye düşünüyorum. Motulu tamirci bir arkadaşım önermişti ama burda bulamadım.

Not: Gideceğiniz servise göre yogunluk durumuna göre randevu almanız gerekebilir önceden irtibata geçmeniz iyi olur.
Servis saatlik ücret alıyor. 1 saat: 40 TL + KDV

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------

Evet iyi oldu böyle samimilik ortadan kalkmış oldu :) bi yaşınızı söyleseniz iyi olur :)

Bence samimilik ortadan kalmamıştır yaa, böyle dha samimi olmustur. Hakan kardeş :) 25 yaşındayım :) bnde samsun dayım

Ben de birazdan gidip alıyorum motorumu. Nihayet be. Mutluluktan altıma işemek üzereyim.

Hayırlı olsun hocam.. Allah kaza bela vermesin.. :)
Resim bekliyoruz.. ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:21 ----------

Daha önce Donanımhaber'de takılıyordum.. Hala da arada bir girer bakarım.. Araba formuna.. Orada çok samimi ve güzel dostluklar kurduğum ve görüştüğüm insanlar var.. Hepte isimle hitap ederdik.. Sonuçta nick yazmaktansa isimle hitap etmek daha iyi olacağından böyle bişe yapayım dedim Samet.. İyi de oldu.. :)
Bu arada Hakan'ın yazım hatası olmuş.. :D daha samimi iyiyiz böyle.. :D

Hakan Samet'in de yazmış olduğu gibi 4000 km aralıklarla yapılması bence motor için daha iyi olacaktır..

Ufak bir araştırma yapıp Motul kullanmayı planlıyorum..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

Ben Antalya'da olduğum için malum buralar çok sıcak..
Motora biraz kalın yağ koysak sorun olur mu ?
Benim bildiğim yağ olayı bulunduğunuz yere göre değişiklik gösterebilir diye biliyorum..

Aynen bi yazım hatası olmuş bende daha demin fark ettim :) bu arada sıcak da kalın yağ sknti verir ince yağ olması lazım

Merhaba buğra kardeş :) gezi buluşma falan düşünüyoruz bayram dan sonra gelirsen memnun olurum :) bu arada lastiklere dikkat aşırı kaygan ama arada çok zevkli oluyor tabi benim düşüncem bu :) tekerin düz bassın kardeş hayırlı geceler :)

Lastiklerin zevkli yanıda var tabi mesela viraja yatarken böyle ufaktan kaymaları baya bi kalp çarpıntısı yaptıryor :) işte bunu seviyorum :) en sevdiğim soğukken 1. 2. vitesde yola tutunmayıp kuyruk sağa sola gidiyorya haahh işte o duyguyu seviyorum.

Aynen bi yazım hatası olmuş bende daha demin fark ettim :) bu arada sıcak da kalın yağ sknti verir ince yağ olması lazım

Selamlar özellikle ızmir antalya gibi yerlerde 15-50 kullanın derim.. ama şu şartla kışın 10-30 yada 10-40 a dönmek şartı ile :) ben ıstanbul taksimdeyim yazin 15-50 eneos atıyorum ilk çalıştirmada beklemekte fayda var çok aceleniz varsa 3 bin deviri geçmeden yolda giderken de tatlı tatlı ısıtabilirsiniz hararet kademe 3 oldu mu rahat rahat verin gazi.. Istanbulda15-50 kullanma sebebim ise gündüz ortaköy bebek caddebostan nişantaşı vs yerlerde dur kalk yaptığım zaman bacaklarım pişiyor sıcaktan motorun içini düşünemiyorum bile :) aşırı sıcaktan yağın çok incelip koruma yapmamasindan sa bi tık kalın yağ atıp koruma sağlamak daha mantıklı geliyor.. Ayrıca yazin ince yağ sıcaktan daha çok incelip su gibi olabilir buda koruma sağlamaz.. Yağ konusunu biraz araştırıp icinizin rahat ettiği birşey seçersiniz muhakkak..

Son düzenleme:
Selamlar özellikle ızmir antalya gibi yerlerde 15-50 kullanın derim.. ama şu şartla kışın 10-30 yada 10-40 a dönmek şartı ile :) ben ıstanbul taksimdeyim yazin 15-50 eneos atıyorum ilk çalıştirmada beklemekte fayda var çok aceleniz varsa 3 bin deviri geçmeden yolda giderken de tatlı tatlı ısıtabilirsiniz hararet kademe 3 oldu mu rahat rahat verin gazi.. Istanbulda15-50 kullanma sebebim ise gündüz ortaköy bebek caddebostan nişantaşı vs yerlerde dur kalk yaptığım zaman bacaklarım pişiyor sıcaktan motorun içini düşünemiyorum bile :) aşırı sıcaktan yağın çok incelip koruma yapmamasindan sa bi tık kalın yağ atıp koruma sağlamak daha mantıklı geliyor.. Ayrıca yazin ince yağ sıcaktan daha çok incelip su gibi olabilir buda koruma sağlamaz.. Yağ konusunu biraz araştırıp icinizin rahat ettiği birşey seçersiniz muhakkak..

Bi yerden öğrenmek lazım aslinda ben ince diye biliyodum kimseyi yanlis bilgilendirmek istemem
hocam ben castrol 10/40 kullanıyorum.bizim memlekette sanmıyorum ki yazn koydugu yagı kışın kışlıkla değiştirsin.ustamada sordum oda 10/40 dedi

Nihayet bee. Sonunda kızıma kavuştum. Hemi de siyaahh.
sea38e4f.jpg

Çok teşekkür ederim. Siyah asla bulamam sanıyordum, bir şekilde denk geldi işte. Türkiye'ye toplamda 10 tane gelmemiştir dedi ad am. Bulamamam normalmiş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar