kesinlikle söylüyorum cbr 250 de scooter motoru var tek silindir 250 cc başka ne olabilir?
Saçma olmuş tek silindir ss mi olur?? ninja ve hyosungla aynı katagoride bile değil. Lütfen arkadaşlar inceleyin şu ürünleri detaylıca. Cbr 250 anca scooterlerla kapışabilcek bi motor olabilir 180km/h falan hayal olur onunla. Boşu boşuna onu verceğinize scooter alında bari daha konforlu olur.
arkadaşlar henuz türkiyede kullanılmaya baslanmadı cbr yeni serisi lakın dısarıda oyle degıl kullananlar testınıde yapmıslar
cbr 25o son hız :160-170 videosuda var
ninjada +5 km hız gorunen o
0 ' dan 100-200-300 metrelere kadar hızlanmalarda cbr 250 daha seri ( yapılan degerlendirmelere göre )
stil olarak racıng tarzım degil ama bı satılsın kullanılsın ondan sonra bakılır
turkıyede satılacaklar için abs li opsiyonel olarak sunulacak dıye bılınıyor ama yurt dısında abs lı olmayan modelde var ve 400 euromu dolarmı bir farkta var
vtr 250 gelmıstı fıyat yuksektı satılmadı cbr fiyatları tabıkı otv den dolayı daha uygun hale geldı yamaha 125 cc lık bır motoru alıp kalıte alıcam dıye fazladan 5-6 binlira fazla verilir mi + 250 cc den bile pahalı
naket tarzı olsa ( paramda olsa ) düşünmeden alırım 250 li lik makinayı alırdım
gördüğüm kadarıyla baya bı yakısıklı alımlı duruyor albenısı de var gosterısıde
kedi uzanamadıgı cıger kotu dermıs ( ninjada ayrı bı güzel fıstık yesılı tr de en cok begenılen rengıydı yanılmıyorsam -
kimi esmerden kımı kumraldan kımı sarısından kımı cıkolatadan '' bihter -sütlüsü-findik fistık bla bla bla '' kalitesi bilinenve ıspat etmiş makınalrı yabana aymayalım
davul bıle dengı dengıne , denginizi bulun alın bının
kullanmadan yorum yapmak doğru olmaz ama hızlanmalarda cbr250'nin ninja'yı yakalayabileceğini sanmıyorum. ninja bir nefeste 160'a zorlanmadan çıkabiliyor. videoların linki varsa görmeyi çok isterim çünki cbr250'i almayı gerçektende düşünüyorum :cat:
cbr250'in yeni olması tabiki bir avantaj. fuarda bende inceledim. malzeme kalitesi çok iyi ama malzeme kalitesinde ninja'dan üstün olabilecek tek yanı göstergeleri. ninja'nın göstergeleri gerçekten berbat. bunun dışında bir artı göremedim.
cbr250'de dikkatimi çeken bir şey daha selenin ninja'ya göre biraz daha dar olmasıydı. uzun yolda rahat ettirir mi şüphe ettim doğrusu ama motora iki kişi bindiğimizde konfor yine iyiydi, sıkışmadan oturabildik. ninja'da iki kişi bu konfor mümkün değil. bunun dışında sürücünün oturma pozisyonu ninja250r ile birebir aynı. motorun üzerine oturunca sanki altımda ninja250r varmış gibi hissettim ve yabancılık çekmedim.
cbr250 için söyleyebileceğim tek eksi yön 1 adet çift flamanlı h4 halojen ampul ile aydınlatma yapiyor olması. ninja'da ise iki adet h7 ampul mevcut, kısalarda tek - uzunlarda çift ampul yanıyor. (bildiğim kadarıyla gt250r'larda da bu şekilde) görmeden yorum yapmak tabiki doğru olmayacaktır ama gece yolculuklarında cbr250'de verimli bir aydınlatma olacağını sanmıyorum.
bunun dışında tek silindir yada çift silindir ne istediğini bilen bir motorcu için önem arz etmeyecektir diye düşünüyorum. cbr250r gerçektende mükemmel bir tasarıma sahip. insanı direk kendine çekiyor. beygir olarak ninja %25 daha güçlü olsada torklar aynı (cbr 23nm / ninja 22nm torka sahip).
kullanıcının iyi düşünüp karar vermesi lazım, zira son süratteki 10 - 15km'lik fark için ya da hızlanmalada ki 1 - 1.5 saniyelik fark için bence çift silindire bu kadar fiyat farkı vermeye değmez. zira tek silindirli bir motor yakıt ekonomisi olarak bizlere geri dönecektir. yaygın ve kaliteli honda servislerinden bahsetmiyorum bile :cat:
bu arada fuarda bir tane goldwing devrildi :queen:
goldwing i devirmeyi nasıl başardılar:queen:
banada hızlanma olarak gt250r ve ninjadan geride kalır gibi geliyo.şu motor artık sokaklara çıksında o zaman duyarız:queen:
ninja cbr kıyaslamak cok zor ninja cift silindir cbr tek silindir cbr kasa olarakda cok kısa...hondanın genelinde yağ eksiltme olayı cok ninja o kadar sıkıştırmama ragmen yag eksiltme sorunu yok...
Ben ciddi ciddi düşünmeye başladım bu motoru...
bilmediğimden soruyorum gt 250 r'ın parçaları ucuz mu?
ben eylülde rr spyder 350 aldım sıfır km geçenlerde sattım şimdi bundan alacağım.customdan ss'e geçiş,dragstardan sonra bu olmaz ama dragstarın yanına bu süper gider.:cat:
Piyango gibi birşey olan kanuniden mağdur olanlardır. Tamam interneti araştıralım, mağdur olan kaç kişi bulacağız ? 30 ? 40 ? ki bu kadar bile bulamazsın. Bu motordan da 50 tane satılmadığına göre, sorun yaşamadan kullananlar "piyango" demen biraz abesle iştigal bir durum. Ben 2010 ocakta sıfır aldım, 1 yılda 14000 km yol yaptım ki süremediğim kış mevsimleri de var bu 1 yıl içinde. O bahsettiğin sorun yaşayan kişilerin sorunlarından hiçbirini yaşamadım. Honda kadar kaliteli mi dir ? Tamam hadi olmasın o kadar kaliteli, ama bahsedildiği kadar da uzak durulacak bir motor değil kesinlikle.
Cbr250r in tipini kesinlikle sevmedim. Ayıptır söylemesi pek öyle parasal sorunum da yoktur ama şimdi yeniden alacak olsam kawa - honda - hyo arasından gider hyo'yu alırım. Ha mesela şimdi 600 cc ye geçeceğim, 600rr düşünüyorum. Onun kasası da güzel, o yüzden honda alacağım.
Birde ek olarak, honda kalitesi falan diyorsunuz... iyi güzelde 250r i yeni çıktı hondanın, bir görelim yollarda, tek silindirli motorun kronik problemi var mı yok mu onu görelim, ondan sonra deriz "tamam honda kalitesi". 1000rr larda bile yağ akıtma gibi bir sürü kronik problem olabiliyor. Hep olacak diye birşey yok ama olabiliyor. Piyango bu ya, 250r 'a da çıkar, 1000rr'a da.