Dolar euro fiyati, topluca fakirlesmek, ekonomik kriz sebebi ne olursa olsun ;
250cc hic bir motora 12 bin ustu bir kurus hayatta vermem. Isterse 4 silindir olsun.
Yeni baslayacak adam olsam gider bir commuter alir surerim, maxiscooter alirim surerim.
Bu r25 ile baslayan ` sekil SS motor` furyasi ve bu 5 bin km bile cevirmeden ahkam kesmeye baslayan vicik grup baydi artik.
Daha bi sene olmamis actigi konu `r25 mi cbr mi alayim, kurye motoru istemiyorum ` kalkmis bilirkisi gibi analiz kasiyor.
Tiyatroya bak, yok r25 Honda`nin ekmegini calmis da onlar cevap vermek icin daha hizlisini yapmis, efsane geri donuyormus. Ya he he, derbi cilginligi gibi milleti ikiye uce bolup forma satmaktan baska bir ise yaramayan endustriyel takimlarin holiganlari gibi konusmayin.
Bu adamlar her turlu motor satiyor, Xmax, r25, Mt serisi ile Yamaha pastayi yiyor da, Honda ac mi kaliyor piyasada ne kadar cok NC var, Africa Twin siparisi yetistiremedi adamlar.
Beni baglayan kismi su olur :
18bin 19bin`i siz nasil normal karsiliyorsunuz bilmiyorum ama, 40 beygirlik manyak sekil(!) ss motora verdigim paranin aynisi ile alinmis Mt-7, Er6f ,Fz 6 gibi makineleri yolda gormek, isiklarda arasina girdigin araclardan biri hizli kalkinca gazi acip uzayamamak sahsen benim cok agirima gider.
Simdi bazi seyler anlam kazandi kafamda.
Gecen sene bu aralar malum sitedeki ortalama fiyatlar hatirladigim kadariyla (10bin km altinda, 1 veya 2 yasinda makineler icin)
Fazer 8 : 22-24 bin TL
Er 6 F : 21-23 bin TL
Xj 6 F veya N : 18-20 bin TL
Cbr 600fa : 20-22 bin TL
Mt 07 : 18-20 bin TL
Bir de ayni kriterde fiyatlara simdi bakin.
Markalarin koydugu kallavi zamlari gectim, 250cc motora bu parayi veren guruhu gorsem ben de kafadan bi 5 bin koyarim motorumun uzerine.
Su sacma sapan piyasayi nasil normal karsiliyoruz anlamiyorum.
Umarim ileride gercekten emegimiz, terimiz ile kazandigimiz paralarin karsiligini alabilecegimiz gunler goruruz.