Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ya alalı 3 gün oldu motor önceden beklediği için akü zayıflamış şimdide bitti.. marş basmıyor havalarda kötü 2. viteste vurdur diyorlar ama yağmur dinmeli saten acemiyim.. aküyü sökemezmiyim..?

ya alalı 3 gün oldu motor önceden beklediği için akü zayıflamış şimdide bitti.. marş basmıyor havalarda kötü 2. viteste vurdur diyorlar ama yağmur dinmeli saten acemiyim.. aküyü sökemezmiyim..?

Aküyü sökmek basit söküp yenisini takabilirsin... Ancak bence başka bir CBR'den takviye yaptırıp çalışrtırmanı sonra biraz yol yapıp dolmasını tavsiye ederim. BU işlemleri yaptıktan sonra yine biterse değiştirirsin aküyü...

Sen chopper dedim falanmı sandın anlamadı ben:cherry:
CBR 'ın harf aralarına 'ı' koydum ben sadece..
Cruiser demedimki:cat::

e bunlarda cehpper lerimiz malum hayat şartları costom alamıyoruz bunlarda bizim türkiş cehopper ler oluyor :queen:
sen cbr için cıpır dedin okey anladım jeton geç düştü küsura bakma :queen::queen::queen:

bilirse gene bizim cbr cılar bilir
"en fazla" 100 ytl civarı bir eldiven alayım diyorum, varmı tavsiyesi olan

bir de nic tpg serisinden kullanan var mı aramızda

ben richa nasa modelini kullanıyorum...55€ fiyatı...Bir de waterproof racer modeli var 69€ o da..Richa'nın ürünlerinden memnunum.Revi't in eldivenlerinden memnun deil çoğu kişi....

Ayrıca hiç bir seri üretim motoru chopper olmuyor bilgilerinize..tuçe hanıım doğrusunu söledi..cruiser.Üstüne kendinize özgü gidon-ön süspansiyon ne bileim çamurluk,ayaklık vs. takınca yine chopper olmuyor.Sadece custom cruiser oluyor :cat:

Ayrıca yuasa akü yanılmıyorsam 6amper.Fiyatı konusunda +150YTL gibi bişe sanırım.Ben türk iş bi akü aldım fakat boyut açısında sıkıntılı olduğundan 5amperlik kullanıyorum...Ve çok basit bir iş aküyü sökmek.5dklık bişe kasmanıza gerek yok...

Son düzenleme:
Aküyü sökmek basit söküp yenisini takabilirsin... Ancak bence başka bir CBR'den takviye yaptırıp çalışrtırmanı sonra biraz yol yapıp dolmasını tavsiye ederim. BU işlemleri yaptıktan sonra yine biterse değiştirirsin aküyü...

ama ne yazıkki esenlerde cıbır yok hatta motor bile çok az.. aküyü nasıl söküceğümü bilmiyorum yan grenajları bile çıkartamadım.. akü netarafta bilmiyorum bana detayları yazabilirseniz sevinirim..
tşk

Yukarılara bakarsan akünün nerde olduğunu yazdım... :)

ya kusura bakma ertech kardeş bu forumda acemi olduğum ve birazda panikten dolayı hızlı geçmişim forumu yazını atlamışım önceki sayfada kalmış..
çok teşekkürler yardımın için istediğim buydu aküye ulaşmak.
yarın arka koltuğu çıkarttıktan sonra dediğin gibi o vidaları gevşetip koltuğu çıkartıcağım sonrada aküyü götürüp bi şarj ettirim, çalıştırdıktan sonrada jikleyi çekip bekletsem olurmu şarj olsun diye, çünkü hava yağışlı ve ben çok acemiyim ilk motorum.. :( ama en kısa zamanda bol pratikle çözücem işi inş.
k.ç.i bak. teşekkürler..:cat:

ya kusura bakma ertech kardeş bu forumda acemi olduğum ve birazda panikten dolayı hızlı geçmişim forumu yazını atlamışım önceki sayfada kalmış..
çok teşekkürler yardımın için istediğim buydu aküye ulaşmak.
yarın arka koltuğu çıkarttıktan sonra dediğin gibi o vidaları gevşetip koltuğu çıkartıcağım sonrada aküyü götürüp bi şarj ettirim, çalıştırdıktan sonrada jikleyi çekip bekletsem olurmu şarj olsun diye, çünkü hava yağışlı ve ben çok acemiyim ilk motorum.. :( ama en kısa zamanda bol pratikle çözücem işi inş.
k.ç.i bak. teşekkürler..:cat:

Arka koltuğu anahtar ile açıyorsun.Ardından Alyanlı sürücü koltuğunu tutan minik bir vida var.Çok sıkılmamışsa el ile bile açılır.Sora koltuğun altından yarım açılabilen bi kapağın altında akü seni bekliyor olacak.Durduğu yerde farların yanık olduğundan dolayı şarj gerçekleşmiyor.O yüsden boştayken motoru şöle 9-10bin devir aralığında tutarsan uzun bir süre sora akün şarj olabilir.Ama en iyisi farların harcadığı enerji boştayken aküden giderken motorun kendi gücünden sağlanıyor.En iyisi yol yapmak.25-30km yüksek devir işini görür ;)

bütün cıbırcı arkadaşlarıma selamlar size bir kaç sorum olcak cevaplarsanız sevinirim ve acil olarak cevaplarınızı bekliyorum birinci olarak motorsikletim 11.000km tamamladım haliyle servise götürcem ve biraz tuzlu tutuyor yani kabataslak dersek ön arka balatalar hava flitresi buji yağ ve ek olarakta debriyak balatasını değiştircem takım olarakta biraz erken yemişiz debriyajı tabi bunlar serviste işçilik dahil 400 500 lira parayı buluyo tabi servisin yerini bişey tutmaz ama bu saydığım mazemeleri dışardan alarak tanıdık bir ustaya yaptırsam bana kaça patlar n ekadar sağlıklı olur veee ne kadar kaliteli olur yoksa mutlaka servismi cevapları bekliyorum arkadaşlar ve eğer varsa bu parçaları daha ucuza temin edeceğim yerlerin adreslerini bekliyorum şindiden cevaplarınız için teşekkürler:rendeer:

Parçaları gideceksin başka çaresi yok honda servisinden alacaksın.Yine katolog fiyatları hatta dışarıya belki tam olarak emin deilim fahiş fiyattan satacaklar.Sora işçilikten belki 50ytl falan yırtabilirsin.Ama şöle birşey var servisteki ustadan daha iyiyse senin baktıracağın usta ytl'lerden çok işçiliğin yanında kar kalmış olur ;)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benimde bakım geliyor yandım anam ki ne yandım:queen:

o değil de aklıma ne geldi,
şimdi ben acemiyim ya tam bilmiyorum o yüzden soruyorum
motorla giderken aynalar aşırı titriyor sanki
yani 100ü geçince 120 civarlarında fln arkayı titremekten aynalardan göremiyorum, şerit değiştiricem bişey seçemiyorum fln=?
bu normal mi?
değilse neden olabilir nereyi sıkmalı çekiştirmeli
:silent:

Son düzenleme:
vitesi 6 ya atabılırsın boylece devrın bıraz düşer..
dolayısıyla arkanı gorebılırsın..
onun dısında hmm..
o kadar flu olmaması lazım tamam bı tıtreme olucak ama goremıcek kadar cok olmamalı..
istburak garantın varsa bakımı baska yerde yaptırırsın garantı dısı kalır motorun bence 3 5 yırtıcam dıye rıske atma

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar