Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Orijinal olan ve ortalama kullanım ve bakımdaki zincir dişli seti ve yine orijinal debriyaj balatası tahminen kaç km iş görebilir? Değiştiren olduysa kaç km'de ve orijinal parçalar için ne kadara mal olduğunu yazabilir misiniz?

24Bin bakımında zincir dişli seti değiştirmek iyi olur. benim aldığım abi debriyaj setini de değiştirmiş başlangıç motoru olduğu için çabuk tükenme yapabilir o da 24binde değişmeli bence fiyat tam bilmiyorm malesef. saygılar.

15 16 bin den beri değişmesi gerektiğini biliyorum zincir dişli setinin, zincir baya bol dolaşıyorum bu aralar.@onur694 un motoru 12 bin de, onlar da değiştirmişler bilmiyorum extra bir durum mu var ama.kontrol ettirmekte, gerekli ise değiştirmekte fayda var motora zarar vermektense.bu aralar durum yok mecburen devam ediyorum bende 20.500 lerdeyim.en geç 24 binde değiştiririm sanırım :mrgreen:

Orijinal olan ve ortalama kullanım ve bakımdaki zincir dişli seti ve yine orijinal debriyaj balatası tahminen kaç km iş görebilir? Değiştiren olduysa kaç km'de ve orijinal parçalar için ne kadara mal olduğunu yazabilir misiniz?

bu tamamen kullanıcı ve bakımla alakalı.... daha öncede yazdım şimdide yazayım cbr 125 in en dandik yeri zincir dişlisi...

avcılar/beylikdüzü/bahçeşehir/bakırköy civarlarından arkadaşlar varsa gezi/tanışma/sohbet/fikir alışverişi yapabiliriz.

avcılar/beylikdüzü/bahçeşehir/bakırköy civarlarından arkadaşlar varsa gezi/tanışma/sohbet/fikir alışverişi yapabiliriz.

nüyükçekmecedeyım ben herturlu varım hergun motordayım zaten çekmecede. arkadaşlar 8 bin servıs bakımı ne kadar ve neler yapılıyor bilen var mı acaba? birde sorum var arka lastiğim 4 gundur biraz iniyor şişiriyorum 32 psi ertesı gun bındıkten 1 saat sonra ınınce motordan lastıgın havası inmiş oluyor neden olabilir acaba?

ben 23 000 de değiştirmiştim dişli setini kullanımıa göre değişiyor :)

150tl tuttu benim ekstra buji vardı işin içinde. 2011 model ve 8.000 bakımını geçen ay yaptırdım ondan sanırım. öbür türlü 120 küsür tutardı sanırım.
lastiği yaptırman gerekli. Mimarsinanda lastikshop da bir usta yapıyor diye söyledi arkadasın biri bende fitil attım onu yamaya dönüştürmek istiyorum bi ara birlikte gideriz.

nüyükçekmecedeyım ben herturlu varım hergun motordayım zaten çekmecede. arkadaşlar 8 bin servıs bakımı ne kadar ve neler yapılıyor bilen var mı acaba? birde sorum var arka lastiğim 4 gundur biraz iniyor şişiriyorum 32 psi ertesı gun bındıkten 1 saat sonra ınınce motordan lastıgın havası inmiş oluyor neden olabilir acaba?

slm arkadaşlar benim 2007 cbr 125 var 118 km de 6 litre benzin yakıyor spor kullanımda normal sakin kullanım 100 km de 7 bin devirde 5 lt sizce sebebi ne olabilir ortada bir mekanik sıkıntı var bunu bulamıyorum debriyaj balatası idare eder motor yağ yakmıyor 1000 km de 250 ml kadar yakıyor 46 000 km de sakın cvp olarak benzin akıyodur küçük kaçak vardır depo deliktir karbüratör ayarı bozuktur egzoz çok açıktır filan cvp yazmayın

1000 km 250 ml eksiltmesi normal değil arkadasım. motor ustasına göstermeni tavsiye edeceğim. Zaten 1 litre yağ alıyor motor . Ayrıca motorun yakması gerekenin iki katını yakır nerdeyse. sakın/performans kullanımda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

bu arada tim cbr125 çiler , motoru değiştirdi herhalde kimsecikler yok forumda.:pr:

C&T

1000 km 250 ml eksiltmesi normal değil arkadasım. motor ustasına göstermeni tavsiye edeceğim. Zaten 1 litre yağ alıyor motor . Ayrıca motorun yakması gerekenin iki katını yakır nerdeyse. sakın/performans kullanımda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

bu arada tim cbr125 çiler , motoru değiştirdi herhalde kimsecikler yok forumda.:pr:

valla ben değiştirmedim buralardayım bi ara toplanıp gezinti yapalım konusu geçti heralde komple toplanıp dağ bayır geziyorlar :flower: havalar biraz daha bozsun gelirler ;)

valla ben değiştirmedim buralardayım bi ara toplanıp gezinti yapalım konusu geçti heralde komple toplanıp dağ bayır geziyorlar :flower: havalar biraz daha bozsun gelirler ;)

Selam millet, kimseden ses çıkmayınca ben de yazmıyordum. Bir ara satıp mt125 mi alsam diye düşündüm, macera ya gerek yok dedim sonra :) 125cc satıp 125cc almakta pek mantıklı gelmedi..

C&T

Selam millet, kimseden ses çıkmayınca ben de yazmıyordum. Bir ara satıp mt125 mi alsam diye düşündüm, macera ya gerek yok dedim sonra :) 125cc satıp 125cc almakta pek mantıklı gelmedi..

slm dostum.

valla doğru yapmışsın, ama insana ara ara geliyor, bu tip dürtüler bende fırsat buldukça önce forumu sonra sahibindeni karıştırıyorum her seferinde farklı aramalar yapıyorum şu mu olsun bumu olsun diye ama elimdekinden vazgeçmicem gibi duruyor :) , abisini biraz daha beklicek bizim CıBıR bayramdan sonra eğer şuan ilanda olan xj6 duruyor olursa muhtemelen o ! yoksa ocak ortalarına kadar bekleyip kısmetime bakıcam ...

bende senin gibi girip yazmıyordum

Senin için hayırlısı olur inş. xj6, 4 silindir galiba, sesi de iyidir onun :)

C&T

Senin için hayırlısı olur inş. xj6, 4 silindir galiba, sesi de iyidir onun :)

ne diyosunnnnnnnnn :flower: sonuçta bi alex değil ama :) gayet iyi ses vidoları var.

(evet 4 silindir )

bu arada benim yavru tiger egsoz la muayeneden sorunsuz geçti ama xj6 alıp egsoz takarsam sorun olur heralde :)

birde sürekli konuşuluyor ama zincir dişlisi için ve zincir yağlamak için yağ alıcam varmı kullandığınız tavsiye edebileceğiniz.

ne diyosunnnnnnnnn :flower: sonuçta bi alex değil ama :) gayet iyi ses vidoları var.

(evet 4 silindir )

bu arada benim yavru tiger egsoz la muayeneden sorunsuz geçti ama xj6 alıp egsoz takarsam sorun olur heralde :)

birde sürekli konuşuluyor ama zincir dişlisi için ve zincir yağlamak için yağ alıcam varmı kullandığınız tavsiye edebileceğiniz.

Motoru alırken eski sahibi Castrol'un Chain Lube Racing isimli ürününü verdi, zinciri temizledikten sonra kullandım, hatta 1 buçuk gün binmedim, fileyi çıkartırken elim hep yağ oldu.Tutmamış zincir yağı. Cuma günü arkadaştan Ipone yağı alıp deneyeceğim ama Ipone ilgili yorumlar, görüşler iyi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar