Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba :)

Motorum 664 kilometre oldu :) Rodaja devam ediyorum.

Ancak ön taraftan kontak ilk açıldığında gelen enjeksiyon sesi gibi bir ses gelmeye başladı. Elektrik kaçağı gibi bir ses. Kaçak olabilir mi diye direkt servise gittim, enjeksiyondan gelen son derece normal bir ses olduğunu söylediler. Çok ince -mesela inceliğinden dolayı çok az gürültülü ortamlarda bile duyulmuyor- ancak aslında bayağı bayağı yüksek beni rahatsız eden tiz bir ses. Böyle bir sesle karşılaşan var mıdır? Normal bir durum mudur?
Hepsinde var o ses kafaya takma

her 500 km de bir temizledim ve yağladım şuana kadar castrol,berner ve iphone dışında bir yağ kullanmadım motorum 6.500 km de bu arada temizlemek için gaz yağı ve bez kullandım
Bu konuda yalnız değilsin benimde motor aynı durumda,8binde bakımlarını he yatım ama 1.vites girmeme oluyor bazen veya 1den 2ye atınca girmiyor ve boşta kalıyor..

selamunaleyküm öncelikle herkese merhaba yaklaşık bir yıldır motor tutkum var ve bu tutkuya cbr125r la başlamak istiyorum 4500 e kadar nakit limitim var istanbulda falan ikinci el 2007-2009 model motorlar var ilk motorum olacak motordan pek anlamıyorum o yüzden istanbulda falan motora bakmaya geldiğimde bana yardım edebilecek abilerimi arıyorum motor iyi midir değil midir hondadan yana pek sıkıntı yok heralde ama almışken iyisini alalım yardımcı olabilecek abilerim kardeşlerim varsa memnun olurum saygılar

C&T

selamunaleyküm öncelikle herkese merhaba yaklaşık bir yıldır motor tutkum var ve bu tutkuya cbr125r la başlamak istiyorum 4500 e kadar nakit limitim var istanbulda falan ikinci el 2007-2009 model motorlar var ilk motorum olacak motordan pek anlamıyorum o yüzden istanbulda falan motora bakmaya geldiğimde bana yardım edebilecek abilerimi arıyorum motor iyi midir değil midir hondadan yana pek sıkıntı yok heralde ama almışken iyisini alalım yardımcı olabilecek abilerim kardeşlerim varsa memnun olurum saygılar

a. s.

dediğin gibi herkesin yaşadığı fındık kabuğunu doldurmayacak sıkıntılar var tabiki.

ben İstanbul avcılardayım fakat yardım edebilecek tecrübede görmüyorum kendimi.
Tecrübeli müsait olan arkadaşlar muhakkak çıkacaktır umarım allah gönlüne göre verir, şimdiden hakkında hayırlısı . Elindeki parayı biraz attırabilirsen yeni kasa bulabilirsin diye tahmin ediyorum malum sezon başladı genelde tok satıcılar mevcut tabi ki almışken en iyi fiyata en iyi motoru almak ister insan ama satıcıda en iyi fiyata satmak isteyecektir. Foruma takılı kalmamanı tavsiye ederim bütün katılımcılar olabildiğince destek veriyorlar ama denk gelmek buluşmak vs vakit kaybettirir.
Umarım elindeki parayla en iyisini alırsın ...

tüm cıbırcılara ve olacaklara kazasız sürüşler:king:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu gün öğle saatlerinde cbr 125 ile krmızı ışıkta durdum normalde vites düşürmede veya yükseltmede kronik olarak geçmeme gibi problemler oluyor bunu hepimiz biliyoruz durduğum zaman hafifce debriyajı bırakınca tak diye geçerdi kırmızı ışıkda aynı şeyi yaptım fakat bu sefer garç diye bir ses geldi sebebi nedir? Şanzumana zarar vermiş olabilirmiyim.Motor 2012 model 6.500 km de birde farkına varmayım durma esnasında yüksek vitesdeyken debriyajı bıraktığım için stop etme esnasında ses gelmiş olabilirmi ?

Bu gün öğle saatlerinde cbr 125 ile krmızı ışıkta durdum normalde vites düşürmede veya yükseltmede kronik olarak geçmeme gibi problemler oluyor bunu hepimiz biliyoruz durduğum zaman hafifce debriyajı bırakınca tak diye geçerdi kırmızı ışıkda aynı şeyi yaptım fakat bu sefer garç diye bir ses geldi sebebi nedir? Şanzumana zarar vermiş olabilirmiyim.Motor 2012 model 6.500 km de birde farkına varmayım durma esnasında yüksek vitesdeyken debriyajı bıraktığım için stop etme esnasında ses gelmiş olabilirmi ?

neden durmadan vites düşürmüyorsun ?

neden durmadan vites düşürmüyorsun ?

motor freni çok zararlıdır aniden ters baskı uygular hemde durduktan sonrada veya giderken vites değiştirmede bir fark yokki her türlü şanzuman yağlanıyor ve her türlü baskı balata sayesinde dişliler birbirlerinden ayrılıyor.

motor freni çok zararlıdır aniden ters baskı uygular hemde durduktan sonrada veya giderken vites değiştirmede bir fark yokki her türlü şanzuman yağlanıyor ve her türlü baskı balata sayesinde dişliler birbirlerinden ayrılıyor.
Motor freni neye ve neden zararlidir bilgi verebilir misin usta

Motor freni neye ve neden zararlidir bilgi verebilir misin usta

basitce anlatmak gerekirse motora ters baskı uygular yani yüksek basınç uygular boğarak frenleme yaparsın motorun ömrünü kısaltır genelde bunu kamyonlarda veya otobüslerde çok görürüz fakat bu tip ağır vasıtalar motosiklet gibi yüksek devir çevirmediğinden bukadar fazla bir etkisi olmuyor.

basitce anlatmak gerekirse motora ters baskı uygular yani yüksek basınç uygular boğarak frenleme yaparsın motorun ömrünü kısaltır genelde bunu kamyonlarda veya otobüslerde çok görürüz fakat bu tip ağır vasıtalar motosiklet gibi yüksek devir çevirmediğinden bukadar fazla bir etkisi olmuyor.

Yokuş asagi kullanmayalım mı yani?

Yokuş asagi kullanmayalım mı yani?

Ya tabikide kullan ama ayarlı kullan eyer uçak gibi ses çıkarıp yığılma yapıyorsa zararlı demektir motor freni illaki yapıcaksın ama aşırıya kaçmayacaksın.

Bu söylediği pek mantıklı bulmadım açıkcası sonuç olarak yavaşlarken veya durmaya yakın frene çok asılmıyoruz.

C&T

şahsen ben araçlarda bile tavsiye edilmediğini ve zararlı olduğunu biliyorum o yüzden yavaş gidip yavaş yavaş durma tercihini kullanıyorum :)

bunlarda benim hafta sonu sahil turumdan

biz eşimle birşeyler atıştırırken uzaktan bizi kesiyor cıbırımız

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:22 ----------

abi bu arada fethiye' li arkadaşlar alınmasın ama fethiyenin en güzeli sende galiba nazar değmesin :cat:

Motor frenini tabiki çok zorlamadan kullaniyoruz.genel olarak motoru zorlamiyoruz motorumuz canimizdir kiymetlimizdir onsuz çok zor:salut:

Merhaba honda cbr 125 almak istiyorum ama 50 kilo ve 1.58 boyunda bi bayan olarak kullanabilirmiyim bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar