141 km görüm 30 dk önce eğimli yolda..........
141 km görüm 30 dk önce eğimli yolda..........
şu ana kadar İzmir'de yaşayan birisi olarak henüz eğimli yolda basma gibi bir şansım olmadı ancak düz rüzgarsız yoldada bir türlü 130 u geçmiyor. tamam çok büyük bir beklentim yok, motosikletin hacmi belli sonuçta ama boydan mı kilodan mı veya bi numarasımı var bu işin. Nasıl yapıyorsunuz ?
Abi cbr ybr'den daha mantıklı olucak gibi geliyor. 2 kişide olsam hayal kırıklığına uğratmaz fazla. Hem rüzgar daha az yorar. Zaten büyük hacimli motor düşüncelerini kafamdan silmeme sebeb olan düşünceler bir bakıma biz motoru zevk için alıyoruz, sağa sola gidip gezmek için. Olupta 250cc ve üzeri büyük hacimli bir motorda 130+ hızlarda nereye bakıcan da ne görücen sanki? Eğer amaç gezmek ve bundan zevk almaksa 125cc hem yakıt, hem bakım masrafları hemde parça olarak çok daha uygun ve yeterli bir motor. İmkan yakaladığım anda ybr'yi satıp cbr'a telfi edicem gibi geliyor.
arkadaşlar ben dün led sinyal taktım cbr'ıma fakat sinyal verirken yanıp sönmek yerine sadece sabit yanıyor. nasıl yaparım bilen var mı? yada kendi motosikletine uygulatan, uygulayan varmı??
Dostum aynı sorun 2-3 hafta önce ybr'de başımıza geldi. Arkadaşımın motoruna led sinyal takalım dedik taktik ama sende de olduğu gibi sabit yanıyordu. 3 sinyal orjinal biri led denedik olmadı. 2 sinyal led 2 orj sinyal bağlı denedik olmadı.
Eee biz türk milletiyiz bizde pratik çözümler her zaman vardıren son motora 8 sinyal birden bağladık. 4'ü orj, 4'ü led. Her bir led sinyale birde orj sinyal bağladık. Öndeki sinyal bağlantı kablolarından ek kablo çekerek koltuk altına uzattık sinyalleri ve fazla ışık yaymasın diye elektrik bandıyla bantladık. Şuanda koltuk altında 4 sinyal var orj olanlar. O sinyaller de yanıyor led olanlarda. Biz öyle bir çözüm bulduk.
Valla abilerim siz hızları yazmışsınız bnm Motor 1200 kmde bugün 2 km yolda 115i geçmedi 6.viteste dylon ezdi geçti motoru
((
arkadaşlar ben dün led sinyal taktım cbr'ıma fakat sinyal verirken yanıp sönmek yerine sadece sabit yanıyor. nasıl yaparım bilen var mı? yada kendi motosikletine uygulatan, uygulayan varmı??
dişli zincir çok dandik hatta beş para etmez.. çok uzuyor ve ses yapıyor.. kaldırıp atacaksın zinciri yenisi ve kalitelisini alacaksın...
Zincir ve dişli marka ne olabilir fiyatlar neler performans değişir mi ?
Dostum aynı sorun 2-3 hafta önce ybr'de başımıza geldi. Arkadaşımın motoruna led sinyal takalım dedik taktik ama sende de olduğu gibi sabit yanıyordu. 3 sinyal orjinal biri led denedik olmadı. 2 sinyal led 2 orj sinyal bağlı denedik olmadı.
Eee biz türk milletiyiz bizde pratik çözümler her zaman vardıren son motora 8 sinyal birden bağladık. 4'ü orj, 4'ü led. Her bir led sinyale birde orj sinyal bağladık. Öndeki sinyal bağlantı kablolarından ek kablo çekerek koltuk altına uzattık sinyalleri ve fazla ışık yaymasın diye elektrik bandıyla bantladık. Şuanda koltuk altında 4 sinyal var orj olanlar. O sinyaller de yanıyor led olanlarda. Biz öyle bir çözüm bulduk.
o kadar zahmete gerek yoktuki 8 sinyal falan 5tl ye farklı bir sinyal flaşorü işinizi görür benim cbrda öyle arkada led var...sadece flaşörü değiştirmişler şimdi normal yanıyor bence öyle yapın boşa kablo çekip fazlalık yapacagına bir oto elektrilçiye gidin flaşörü değiştirsin...aynısı hyosungdada başıma geldi sanırım şahin flaşörü takmıştı elektrilçi arkadaş
Hangini canın isterse onu al.senin yerinde olsam 125 alırdım.Bi yardımcı olacak yok mu bana ?