Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

şu ana kadar İzmir'de yaşayan birisi olarak henüz eğimli yolda basma gibi bir şansım olmadı ancak düz rüzgarsız yoldada bir türlü 130 u geçmiyor. tamam çok büyük bir beklentim yok, motosikletin hacmi belli sonuçta ama boydan mı kilodan mı veya bi numarasımı var bu işin. Nasıl yapıyorsunuz ?

141 km görüm 30 dk önce eğimli yolda..........

Abi cbr ybr'den daha mantıklı olucak gibi geliyor. 2 kişide olsam hayal kırıklığına uğratmaz fazla. Hem rüzgar daha az yorar. Zaten büyük hacimli motor düşüncelerini kafamdan silmeme sebeb olan düşünceler bir bakıma biz motoru zevk için alıyoruz, sağa sola gidip gezmek için. Olupta 250cc ve üzeri büyük hacimli bir motorda 130+ hızlarda nereye bakıcan da ne görücen sanki? Eğer amaç gezmek ve bundan zevk almaksa 125cc hem yakıt, hem bakım masrafları hemde parça olarak çok daha uygun ve yeterli bir motor. İmkan yakaladığım anda ybr'yi satıp cbr'a telfi edicem gibi geliyor.

Valla abilerim siz hızları yazmışsınız bnm Motor 1200 kmde bugün 2 km yolda 115i geçmedi 6.viteste dylon ezdi geçti motoru
:(((

şu ana kadar İzmir'de yaşayan birisi olarak henüz eğimli yolda basma gibi bir şansım olmadı ancak düz rüzgarsız yoldada bir türlü 130 u geçmiyor. tamam çok büyük bir beklentim yok, motosikletin hacmi belli sonuçta ama boydan mı kilodan mı veya bi numarasımı var bu işin. Nasıl yapıyorsunuz ?

rampa aşşağı basarak oluyor.........

Honda Dylan bizde de vardı 3 tane geçti elimizden. O motor 16 hp su doğutma. 140 ibre var ve 2 kişi kadranı dipteki çubuğa kadar dayamayı başarıyor. O motor çok güzel bir motor. 2007-2008 kasaları tekrar aynı şekilde yeni model olarak üretseler gözüm kapalı alırım.

Abi cbr ybr'den daha mantıklı olucak gibi geliyor. 2 kişide olsam hayal kırıklığına uğratmaz fazla. Hem rüzgar daha az yorar. Zaten büyük hacimli motor düşüncelerini kafamdan silmeme sebeb olan düşünceler bir bakıma biz motoru zevk için alıyoruz, sağa sola gidip gezmek için. Olupta 250cc ve üzeri büyük hacimli bir motorda 130+ hızlarda nereye bakıcan da ne görücen sanki? Eğer amaç gezmek ve bundan zevk almaksa 125cc hem yakıt, hem bakım masrafları hemde parça olarak çok daha uygun ve yeterli bir motor. İmkan yakaladığım anda ybr'yi satıp cbr'a telfi edicem gibi geliyor.

sürat bekleme.. düz yolda 110 sana sabit yetecek istedinmi zorlanarak 130 lara çıkacaksın rampa aşşağı ve uzun yolda 140 lara gelecek mutlu olacaksın.... granajları sayesinde daha az rüzgar alacaksın... enjeksiyon sayesinde biraz daha az yakacaksın... su soğutması sayesinde motoru hırpalayamayacaksın ama sağlam bir zincire dişliye bile sahip olamayacaksın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

bu arada zincir dişli sesi seni rahatsız edecek.... hatta hemen değiştirmek isteyeceksin...

arkadaşlar ben dün led sinyal taktım cbr'ıma fakat sinyal verirken yanıp sönmek yerine sadece sabit yanıyor. nasıl yaparım bilen var mı? yada kendi motosikletine uygulatan, uygulayan varmı??

arkadaşlar ben dün led sinyal taktım cbr'ıma fakat sinyal verirken yanıp sönmek yerine sadece sabit yanıyor. nasıl yaparım bilen var mı? yada kendi motosikletine uygulatan, uygulayan varmı??

Dostum aynı sorun 2-3 hafta önce ybr'de başımıza geldi. Arkadaşımın motoruna led sinyal takalım dedik taktik ama sende de olduğu gibi sabit yanıyordu. 3 sinyal orjinal biri led denedik olmadı. 2 sinyal led 2 orj sinyal bağlı denedik olmadı.

Eee biz türk milletiyiz bizde pratik çözümler her zaman vardır :) en son motora 8 sinyal birden bağladık. 4'ü orj, 4'ü led. Her bir led sinyale birde orj sinyal bağladık. Öndeki sinyal bağlantı kablolarından ek kablo çekerek koltuk altına uzattık sinyalleri ve fazla ışık yaymasın diye elektrik bandıyla bantladık. Şuanda koltuk altında 4 sinyal var orj olanlar. O sinyaller de yanıyor led olanlarda. Biz öyle bir çözüm bulduk.

Dostum aynı sorun 2-3 hafta önce ybr'de başımıza geldi. Arkadaşımın motoruna led sinyal takalım dedik taktik ama sende de olduğu gibi sabit yanıyordu. 3 sinyal orjinal biri led denedik olmadı. 2 sinyal led 2 orj sinyal bağlı denedik olmadı.

Eee biz türk milletiyiz bizde pratik çözümler her zaman vardır :) en son motora 8 sinyal birden bağladık. 4'ü orj, 4'ü led. Her bir led sinyale birde orj sinyal bağladık. Öndeki sinyal bağlantı kablolarından ek kablo çekerek koltuk altına uzattık sinyalleri ve fazla ışık yaymasın diye elektrik bandıyla bantladık. Şuanda koltuk altında 4 sinyal var orj olanlar. O sinyaller de yanıyor led olanlarda. Biz öyle bir çözüm bulduk.

can kardeşim zaten onda sıkıntı yok benimde aklıma gelen o direk ampulleri bağlar siyaha boyarım fakat bu işten anlayanlar yani elektronikçi yada elektrikçiler lazım bana :D ampul yerine kaç w, kaç ohm direnç kullanabilirim mesela eğer olmazsa sizin yaptığınızı yapacam bende zaten :D :D

Valla abilerim siz hızları yazmışsınız bnm Motor 1200 kmde bugün 2 km yolda 115i geçmedi 6.viteste dylon ezdi geçti motoru
:(((

Motor 3000-4000 km den önce tam performansına top speed'ine ulaşmaz. Dylanın seni geçebileceği durumlar hafif yukarı egimler ve önden rüzgarın siddetli olduğu zamanlar.

bomboş düz yolda cbr dan kacamaz ve kolat kolay geçemez

Ayrıca biriyle yarışıyorsan 127 den önce 6. vitesi kullanma 6'ya atıp motoru bayıltmışsın. 6. viteste 150 görüyor iniş aşşagı sen daha 115 tesin . Motor tork isterken sen 6'ya atıp torku düşürüyorsun.

motorun açılmış olsa ve 5. viteste olsan en az 125 -127 yaparsın ön kötü yan yana gidersiniz:wiinkk:

Ayrıca karbüratörlü dylan zorlayınca 5 litreyi görürken sen 3.5 litreyi pek geçemessin. O habire benzinlikte durup cüzdan boşaltır sen devam edersin:cat:

Kendi motoruma uygulamıştım aynı sorun bende de olmuştu.Led ampullerin wattı düşük olduğundan sinyal vermez çünkü flaşör çekim yapmaz.Ona uygun flaşör bulmalısın.Bir ustaya götür halleder benim ustam ona uygun bi flaşör ayarlamıştı 5 lira bişey

o kadar zahmete gerek yoktuki 8 sinyal falan 5tl ye farklı bir sinyal flaşorü işinizi görür benim cbrda öyle arkada led var...sadece flaşörü değiştirmişler şimdi normal yanıyor bence öyle yapın boşa kablo çekip fazlalık yapacagına bir oto elektrilçiye gidin flaşörü değiştirsin...aynısı hyosungdada başıma geldi sanırım şahin flaşörü takmıştı elektrilçi arkadaş

Merhaba beyler Mart Nisan da bir CBR alacağım lisede okuyorum Mart Nisan gibi de ehliyetim olacak ve alacağım motor üniversiteye kadar ben de olacak ben Ayda 2 3 kez 100 kmlik yol yaparım arkamda biri ile ve alacağım motor ilk motorum olacak ama daha önce motor kullandım biliyorum az bir şey sürmeyi yani 125lik mi almalıyım 250lik mi 2sinide aynı masrafı yaparım. Fiyat farkı belli zaten sorun değil ama ilk motor olacağı için hangisi olmalı bilemedim yardımcı olur musunuz ?

o kadar zahmete gerek yoktuki 8 sinyal falan 5tl ye farklı bir sinyal flaşorü işinizi görür benim cbrda öyle arkada led var...sadece flaşörü değiştirmişler şimdi normal yanıyor bence öyle yapın boşa kablo çekip fazlalık yapacagına bir oto elektrilçiye gidin flaşörü değiştirsin...aynısı hyosungdada başıma geldi sanırım şahin flaşörü takmıştı elektrilçi arkadaş

tamamdır ben biraz daha gezeyim sanayide .s

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar