@ozysea
boy kardeşim bişi sorucam cbr 125 ile kaç km den sonra motor açılıyor ben 350 km ye daha yeni çıktım ama önümüzdeki günlerde mersine gitmeyi düşünüyorum gidiş dönüş 2000 km 1000 km bakımını yaptırıp gitmeyi düşünüyorum tavsiyelerini bekliyorum
Motor 1000 km bakımından sonra kendine gelir. Ancak kullanımına bağlı olarak zaten açılmaya başladığını farkedersin. Biz Çanakkale'ye giderken 80-90 km/h ile çıkabildiğimiz rampaları dönüş yolunda 100-110 km/h ile çıktık. Yani motorun performansında ciddi farklılıkları hissedebiliyorsun. Motorun henüz 350 km deyse 1000 km bakımı için daha çok erken. Mersin'e gideceksen gittiğin yerde 1000 km gibi bir Honda servisi bulup bakımını orada yaptırabilirsin. Ama kesinlikle 2000 km gibi bir mesafeyi 1000 km bakımını es geçip yapma. Motorunun zarar görme ihtimali yüksek.
@Carcharoth
Yok yok CBR150 Avrupada var ben gördüm ama türkiyeye henüz gelmedi internette araştırırsanız görürsünüz...
Yok öyle birşey. Honda şimdiye kadar hiç 150cc lik bir CBR motor üretmedi. Sonraki sene çıkacak modeller aylar öncesinden belirleniyor, herkesin de haberi oluyor. Senin bahsettiğin CBR125R için satılan motorun 125cc den 150cc hacme çıkmasını sağlayan yarış kitleri. Bu tür kitler mevcut ama Honda'nın standart olarak sattığı 150cc bir CBR yok.
@CBR125RCI
150cc cbr var gördüm al işte sende bak,herkes baksın
Arkadaşım, gördüm demek ispatlıyor anlamına gelmiyor. Bahsettiğin sitenin Honda ile uzaktan yakından alakası yok. Dünya üzerinde Honda'nın üretmiş olduğu CBR150R diye bir motoru yok. Yukarıda da dediğim gibi tek olasılık racing kitini takıp satıyorlar, bunu da silindir çapı ve strok ölçülerinden anlayabilirsin. Sitedeki 150cc ölçüleri 63.5mmx47.2mm, halbuki CBR125R ölçüleri 58mmx47.2mm dir. Bunu kiti alıp uygulayarak sen de yapabilirsin.
Ayrıca senelerin CBR kullanıcısı olarak sana şunu söyleyeyim, tüm CBR modellerinde CBR logosu sağ ve sol grenajda, motor hacmini temsil eden model de kuyruk yanlarında yazar, 125R, 600F, 600RR, 900RR, 954RR, 1000F, 1000RR gibi... Halbuki bahsettiğin motorda CBR logosu kuyrukta

Bu CBR nin karakteristiğidir ve hiç değişmemiştir.