Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Valla fikri olan varsa söylesin ben direk değiştiricem zinciri.Mobil de çok iyi bi yağ Pain.Belki de castrol den daha iyi

engin dediğin motor benim ev arkadaşın gtr ı ama senin motorun fiyatı çok yüksek geliyor.daha az ekstra sı olan ama senin motor kadar temiz bir cbr arıyoruz.neyse arkadaşlar hiç zincir dişli değişimi yapan var mı?bu zincir sesi yüzünden komple değiştiresim geliyor.fiyatları da bilmiyorum herhalde 150-200 arası tutar.

hımm anladım zaten takas yaparsam üstündeki bazı ekstraları çıkaracam.keşke 2008 kasa olsaydıda takas yapardık yakın bari.olmasada tanışır bir yemek ısmarlardım.

Valla fikri olan varsa söylesin ben direk değiştiricem zinciri.Mobil de çok iyi bi yağ Pain.Belki de castrol den daha iyi

Denemişliğim yok ama,daha önce bunun hakkındaki topic lerde okuduğum kadarıyla D.I.D en iyisi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

Ayrıca neden değiştirmek istiyorsun ki 6000km daha erken,zincir değiştirmek için.Hemde bildiğim kadarıyla sen zincirine çok iyi bakıyorsun.Ben zincirden gayet memnunum,ne ses yapıyor,ne de vites geçişlerinde ve ya sürüşte bir sıkıtısı yok.

O zaman 4000 bakımında beni baya bir dürtmüşler ya :) zinciri bile ben yeni yaglamıstım, hava filtresinide daha 4000 de kirlenmedigini bildigim için temizletmedim. 65 tl aldılar.

engin bir ara geleceğim kağıt kebabını yeriz :D ve ya eşki aşı oruk,kaytaz böreği,cevizli biber,katıklı ekmek offfff antakya mı özledim.

Benim 6000 bakımı yağ değişimi,zincir temizleme yağlama+işçilik 33 tutmuştu.Niye bu kadar fazla anlamadım ben ? Gerçi fazla değil normalde benden niye az aldılar.
Ama sağolsun bugün bir güngör motor klasiği daha yaşadım.ipone zincir temizleme yağı istedim,yağlama vermişler.Israrla sordum bu temizleme mi diye,evet diyo :) Boşuna servise gidip aldım dicektim ki eve geldiğimde zincir yağının da bittiğini farkettim :) Temizleyici olarakta motul aldım.
Bide işin garibi öğlen kızıltoprak anes'e gittim zincir temizleme yağı almak için.3 tane marka çıkardı biri würth.Hepsi balata spreyi.Diyorum bunlar balata spreyi.Yok diyo temizlemede de kullanıyoruz biz servisimizde bi sorun olmuyo.İyi akşamlar diyip çıktım.

İstoç özen motor da zincir temizlemek için balata spreyi öneriyor. Transalp inide bunla temizlediğini söyledi bende almıştım ama kullanmak nasip olmadı. Tüpün sıkma kapagı kanalizasyon mazgalından içeri düştü ilk çıkardığımda şimdi öyle duruyor. Mozot aldım yarım litre su şişesine onla temizliyorum

İstoç özen motor da zincir temizlemek için balata spreyi öneriyor. Transalp inide bunla temizlediğini söyledi bende almıştım ama kullanmak nasip olmadı. Tüpün sıkma kapagı kanalizasyon mazgalından içeri düştü ilk çıkardığımda şimdi öyle duruyor. Mozot aldım yarım litre su şişesine onla temizliyorum

Bilmiyorum ama kimse önermiyo.Yabancı forumlardaki testlerin sonuçlarında da iyi sonuçlar çıkmamış.Sonuçta würth'ün o-ring zincirler için 40 tl ye temizleme spreyi varken,aynı işi aynı markanın 15 tl lik fren balatası nasıl görüyo ?

S.a arkadaslar size bi sorum olucak Eski kasa cbr lara ailemle binicem genelde işte bi yere fln giderken cok sık deyilde işte 7 hünde 2-3 defa oda cok acil oldugunda Arka koltuk benim canımı sıkıyor Yan oturma yapılırmı motorda yüksek ya biraz öteki motorlar gibi deyil bu modelde var akılmda fakat koltuk sorunundan eledim yani

S.a arkadaslar size bi sorum olucak Eski kasa cbr lara ailemle binicem genelde işte bi yere fln giderken cok sık deyilde işte 7 hünde 2-3 defa oda cok acil oldugunda Arka koltuk benim canımı sıkıyor Yan oturma yapılırmı motorda yüksek ya biraz öteki motorlar gibi deyil bu modelde var akılmda fakat koltuk sorunundan eledim yani

Yan oturma diye bişey motosiklet literatüründe yok. Ani freni var çukuru var... Yan oturacak kişi mümkünse binmesin kardeşim işin dogrusu sağlıklısı bu...

Yan oturma diye bişey motosiklet literatüründe yok. Ani freni var çukuru var... Yan oturacak kişi mümkünse binmesin kardeşim işin dogrusu sağlıklısı bu...

Tam anlasılmadı Mesela annem teyzem anneannem babaannem Vs Nasıl binsinler o RR tipi motora anlasıldımı yani cok uzun mesefa deyil gidicek yerim en fazla 3 km fln tek basıma yollar benim zati

Tam anlasılmadı Mesela annem teyzem anneannem babaannem Vs Nasıl binsinler o RR tipi motora anlasıldımı yani cok uzun mesefa deyil gidicek yerim en fazla 3 km fln tek basıma yollar benim zati

3 Km mesafeyi öyle gideceğime yürürüm kardeşim.Minimüse binerim taksiye binerim.Haftada 2-3 gün için ne motoru ne kendimi eziyete sokarım.Cbr 125 ile 600 rr ın tek ortak noktası isimlerinin cbr olması.Senin aklın alıyo mu cbr 125 e böyle bişeyin yapılmasını.tartışması bile saçma

tatlıhız size cbr gelmez,kullanım alanınızın çok dışında bir model.en güzeli siz bmw r50 veya r25/3 gibi sepetli motorlara bakın.

motosikletimin zincirini yağlamak için altına sehpa aradığım şu günlerde, motomax dan 100 liraya motosikletimi kaldırmak için aparat almış bulunmaktayım :mrgreen:
honda da satışdaki arkadaşlar bulamassın dedi, teknik servisdeki elemanlar özel yaptırman lazım dedi ama herşeyi göze alıp bu meredi aldım.büyük küçük tüm motorlara olması için üzerinde kendi aparatı da mevcut.
artık zincir yağlamak işkence değiiiill :flower:

motosikletimin zincirini yağlamak için altına sehpa aradığım şu günlerde, motomax dan 100 liraya motosikletimi kaldırmak için aparat almış bulunmaktayım :mrgreen:
honda da satışdaki arkadaşlar bulamassın dedi, teknik servisdeki elemanlar özel yaptırman lazım dedi ama herşeyi göze alıp bu meredi aldım.büyük küçük tüm motorlara olması için üzerinde kendi aparatı da mevcut.

Hayırlı olsun...

Yaptın,oldu! :D:D

Hayırlı olsun İlker.Ya bu iş tam işkence zaten de,bari tam yapabilsem.Ben mi yapamıyorum acaba anlamadım.Motul temizleme spreyi ile temizledim şimdi.Çok kirliydi diş fırçası da kullandım.Ardından ipone zincir yağı sürdüm ama zincirin üstü hala balçık gibi.

@gp
eyvallah sağolasın.paylaşımcı biriyim paylaşabilirim :mrgreen:

@pain
valla yaptım olacaktan ziyade aldım oldu gibi oldu :p

Ya sanayide bir ihtimal yaptırabilirdim, fakat 6 gün çalışan birisiyim cumartesiyle beraber.Dışarıya çıkıp bu tip malzemeleri araştırmaya zamanım olmuyor.
Motosikletimin brandası dün aşırı rüzgardan patlamış, gidip branda aldım motomax den.Bunu da görünce dayanamadım :cat:

@!Lk£® Aman,patlayan branda olsun,benim branda biraz iyiydi herhalde,patlamadı ne yazıkki.Paraşüt etkisi yapıp,motoru devirdi:D.O yüzden özellikle branda varken,kesinlikle bir duvar kenarına koy motoru:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar