Sen rodajda böyle yaparsan o motor açılmaz kardeşim.Rodajını sessiz sakin yap sonra çık bi uzun yola gaz aç.Dinlemiyosun ki beni
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Benim motor uzun zamandır bi garip gidiyodu.Benzin bitti ve farklı benzin istasyonundan aldım yakıtımı bayağı bi farketti gerek titreşim gerek gaza verdiği tekpi.
ya şu rodaj olayında bi ben farklı düşünüyorum sanırım kardesim

bu ikinci yeni kasa cbr'ım. ilkini 6bin devirde kullandım sürekli , ama bi faydasını göremedim. koskoca kullanım klavuzunda bile sadece ani hızlanmalardan kaçının yazıyor. isterseniz bakınız.
lakin bir çok motorun kitapçığını bırakın deponun üstünde bile uyarı şeklinde etikette ilk 1000 km 6000RPM de kullanın yazıyor. benim kanaatim bizim motorlar rodajı yapılmış şekilde geliyor.
şu anki motorumda ise aldığım gün bizim cbr grubu ile fethiye marmaris yaptık ve 300 km yol. motor 2 kmde iken yola çıktım , tamamen son devirde gittim. daha 50 km de iken 148 i rampa aşağı gördüm. 3. gün ilk 1000 bakımında gayet normaldi herşey ve ben sürekli dip gaz kullandım.
şuan 17bin km de hemen hemen. geçen genel bakım yaptırdım ve yine herşey yolunda. rodaj yapan arkadaşlarıma göre 5 km civarı daha yüksek süratle gidiyorum.
siz bilirsiniz ama bence rodaj vardır kabul ediyorum ama cbr 125 için yok diye inanıyorum...