arkadaşlar motorlu taşıtların neredeyse tamamı hızı olduğundan %10 fazla gösterir trafik polislerinin gösterdiği %10 tolerans da bu yüzden, yani aslında tolerans göstermiyorlar bizim arabalar motorlar %10 fazla gösteriyor misal biz kadranda 99km/s görürken radarda gerçek hiz 90km/s görünüyor, bu yüzden yollardaki hız gösteren tabelalarda da hızımız kadranımızdakinden farklı görünüyo. bu %10 fazla göstermenin nedenini tam olarak bilmesem de insan psikolojisiyle bir bağlantısı olduğunu duymuştum, kişi kadranda 200km/s gördüğünde aslında 180km/s hızla gidiyor, insanları farkında olmadan %10 daha yavaş kullandırma adına
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:06 ----------
arkadaşlar benimde bi ara akü boşalmıştı ben motor kullanmaya daha 8 10 yaşlarında 50cc motorsikletlerle başladığım için ittirerek çalıştırma yöntemini denedim çalıştı 1inci vitese alıp ittirin yavaş yavaşda devriyajı bırakın çalışıyor aklınızda bulunsun bilmeyen varsa
bizim motorlar vurdurarak çalışıyor mu yahu

kompresyon motorun ağırlığından güçlü geleceği için arka teker kilitlenip kayar diye düşünmüştüm

nitekim 600lük koskoca makinalarda bile kitliyo arka teker bunu yapmaya çalışırken, tabi 600lüğün kompresyonu da farklıdır ama ağırlığı da farklı... hiç deneme ihtiyacı hissetmedim ama gerektiğinde kullanabileceğimi öğrenmiş oldum

en kötü ihtimal, üzerindeyken bayır aşağı vurdururuz