Ben bugün bir tane kask içi temizleme spreyinden aldım. Nasıl bi kaskı kafama takıyomuşum yeni anladım. Spreyden sonra oluşan beyaz köpük, 20 saniyede gri ile siyah arası bir renk oluyodu. Şimdi kaskın için güzel oldu. Mis gibi kokuyo, eski koku yüzünden kaskı takmamayı bile düşünmüştüm birkaç kere.
Zincir yağı için castrolün nerdeyse her benzincide bulunda spreyleri var. Bulamassan internet üzerinden de alabilirsin. Aslında WÜRTH diye bir marka var ama castrolün 4 katı.
Bu arada son zamanlardaki hız muhabbeti arttı topikte. Ne istiyosunuz bu cbr'dan 125 cc alt tarafı, yazık motorlara(kazukki özellikle seninki, daha 2 aylık).
cHreSs, casillas00 siz stopie yapabiliyo musunuz?:queen:
gaz yağıyla temizledim bastım yanık yağı :queen::queen: ya harbiden nazık makina gibi geldi bu cbr =) zincir yağı almam lazım ses yapıyor yanık yağla.r:
arkadaşlar aynamı kırdımbana önerebilceğiniz uygun estetik ayna varmıdır aynasızda sürülmüyor yaw
)
zinciri temizledikten sonra ince yağ kullanırsan zincir boşluk yapar. gerdirmen lazım biraz. yada kalın yağ ile yağlayıp boşluğu gidermen lazım.
boşluk varsa ses yapar
cHreSs, casillas00 siz stopie yapabiliyo musunuz?:queen:
Muhtemelen kayıcaktır. Bugün benim cıbırda bakıma girdi. Castrol 20w 40 yağla vites geçişleri çok yumuşak oldu. Ayrıca hava filtresininde yenisini aldım motor düşük devirde hemen toparlıyo kendini.
Normalde 10W40koymuor muyduk? Nasıl 10a göre daha mı iyi? perf.-sarfiyat we atiklik konusunda bi farklılık war mı?
:silent: Kimin dediği (DAHA)doğru? 10w40 mı, 20W40mı daha yumuşak acaba? Şimdi bu benim aklıma "??" olarak takıldı:queen:
Aklına takıldısa git bir honda servisine yada bir motorcuya sor hangi yağ yumuşak daha iyi ve performans arttırıcı diye :cat:
:silent: Kimin dediği (DAHA)doğru? 10w40 mı, 20W40mı daha yumuşak acaba? Şimdi bu benim aklıma "??" olarak takıldı:queen:
Eveet bakımdan sonra ilk sorunla karşı karşıyayım.
Sorun motor normal rolanti devrinde çalışırken, hafif gaz verdiğimde boğuluyor. Jikleyi çektiğim zaman devir 4-5 arasında sabit kalıyo fakat gaza dokunduğum zaman direkt devir aşşağılara iniyo. Bana hava filtresinde sorun varmış gibi geldi, çünkü motor zengin karışımda çalışıyo fakat, gaz açtığımda hava yetersizliğinden boğuluyo diye düşünüyorum. Ayrıca boğulduktan sonra stop edip 20 saniye beklediğim zaman hiç bir sorun kalmıyo. Az önce 2 kez böyle oldu. Aklıma takılan başka soruda neden bakımdan sonra 60 km boyunca hiç böyle bişey olmadı.
Eveet bakımdan sonra ilk sorunla karşı karşıyayım.
Sorun motor normal rolanti devrinde çalışırken, hafif gaz verdiğimde boğuluyor. Jikleyi çektiğim zaman devir 4-5 arasında sabit kalıyo fakat gaza dokunduğum zaman direkt devir aşşağılara iniyo. Bana hava filtresinde sorun varmış gibi geldi, çünkü motor zengin karışımda çalışıyo fakat, gaz açtığımda hava yetersizliğinden boğuluyo diye düşünüyorum. Ayrıca boğulduktan sonra stop edip 20 saniye beklediğim zaman hiç bir sorun kalmıyo. Az önce 2 kez böyle oldu. Aklıma takılan başka soruda neden bakımdan sonra 60 km boyunca hiç böyle bişey olmadı.
rölantide düzgün çalışıyorsa karbüratörde su birikmiştir.20 km kullan geçer
yada yanlış tespittir benimkisi:cherry:
Olabilir bilmiyorum. Rolanti olayı şöyle; motor sadece jikle çekik ve gaz vermiyoken çalışıyo.
Casillas bir kez 20 km şehir içi gezdikten sonra yaptı, düzgün çalışmaya başladıktan sonra 5 km daha gezdim sorun yoktu. Yarım saat önce motoru garaja çekmek için indim(yani motor soğuktu) yine aynı şey oldu.