ben aşağıdaki urunu kullanıyorum
http://www.motoplus.com.tr/urun/78390000026/Uzaktan-Kumandali-Motosiklet-Alarmi
darbe sensorunun hassasiyetini ayarlıybiliyorsun. alarm oterken sinyaller ve far da devreye giriyor. alarm önce 3 kere düşük tempoda ötüp susuyor daha sonra sarsıntı devam ediyorsa (motor kurcalanıyorsa diyelim) yüksek tempoda aralıksız ötmeye başlıyor ve baya baş ağrıtıyor. kumandası çoooooooooooooooook uzun mesafeli. motor evin otoparkında arka tarafta duruyor ve ben 5. kattan mutfaktan kumandaya bastığımda alarmı devreye sokabiliyorum.
bu alarmı takmak motoru garantiden çıkartıyorsa alarmlı disk kilitlerinden alabilirsin.
ayrıca alarmı taktırıdıktan sonra önlem olarak ayrı bir kilit ile motoru mutlaka kilitle, tek başına alarm yada kilit asla yeterli değildir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:58 ----------
bu arada bugun öğrendimki cbr125'in radyatöründe fan varmış.. çok komik doğrusu buna daha önce nasıl dikkat etmedim anlamıyorum.. fanın tam olarak ne zaman devreye giridiğini öğrenmem lazım çünki hararet göstergesi yarıya geldiğinde devreye girmiyor ve bu sıcaklıkta motorun sesinin değiştiğini anlayabiliyorsunuz. heralde kablo çektirip bi açma kapama düğmesi yaparak manuel devreye sokma yöntemini deneyecem yarın.