CBR 125 Uzun yol deneyimi
Arkadaşlar merhaba. Geçen cumartesi Mahmutbey gişelerden TEM e çıktım. Çorluya kadar 2 kişi gittim. Yol deneyimimi paylaşmak istiyorum. Cbr 125 im le yaklaşık 1 seneyi devirdim. Öyle usta motosikletçide değilim. Ehliyeti de geçen sene aldım. Giderken ibrede 120 km yi gördüm. Ben 90 kiloyum, artçımda 70 kg. cbr 124 kg. 124 kg lık bir taşıt yakıtı da eklersek yaklaşık 165 kg yük taşıdı.
Motorumda modifiye olarak, devil egzost , kn hava filtre ve ngk platinum buji var. ön lastikler 100 lük arkalar 120 lik. lastikler michelin plot sport.
Dönüşte tek döndüm. son hız yine 120 idi. Bu beni şaşırttı epey. Belki gece yolculuğundan belki de yorgunluktan devirsiz kullanmış olabilirim. Ama ne hikmetse bu motorda dikkatimi çeken şey 6. vites. son hızları 5. viteste gördüm hep. 6. viteste gaz yemiyor. Sanki 6. vites yokuş aşağı için tasarlanmış.

Ama şunu belirtmek isterim ki motor hafif olduğu için 110 km hızdan sonra yol tutuş düşüyor. Güvenli sürüş azalıyor. Cbr 125 şehir içinde hız sevmeme rağmen beni tatmin ediyor. Şehir içi trafikte seri kullanmak mümkün. Görünüş olarak ise , yandan görünüş süper ama arkadan görünüş ofsayt. Herkese selamlar... Ha bu arada bu motor 140 görmez diyemem. Bence her şey rodajdaki kullanıma bağlı. Son olarak 3 gün önce motor basın expres yolunda kendiliğinden baktım kaptı gidiyor 125 gördüm. Havanın nemi bile etki ediyor sanırım. Ama tüm bunlar 125 cc 13 bg bir motor için geçerli. 600 lük ya da daha yüksek cc li bir motorda yokuş aşağı , yolcu , lastik kalınlığı ve diğer etkenlerin fazla bir rol oynamıyacana eminim.