okadar araştırıyorum hyosung gt 250r almak istiyorum tavsiye etmiyolar cbr125 al diyolar bi yandanda bakıyorum cbr 125 e binenlerin nerdeyse yarısı cbr 125den sonra hyosung gt250r a binmişler yada hala biniyolar bu ikilemden çıkamıyorum .
O zaman sana şöyle özetleyeyim.
Motor tecrüben yoksa Race klasmanında başlayacaksan 250 cc tam bir hata olur.Başlayanlar yok mu?Var tabi ama tecrübesizlik=can ikilmeninde ne kadar az tecrüben varsa canın o kadar daha fazla tehlikededir.
125cc motor yarış klasmanı içindeki motorlar arasında o tarzın en iyi öğrenilecek aletidir.
Ne kadar bassan da o seni durduracak ve gerekli tecrübeyi edindirecek seni pişirecektir.Düşsende ciddi yaralanma ihtimalin yüksek cc ye göre az olacak.
Sonra bir bakacaksın Tecrübeli,Nerde Hızlanmasını Bilen,Ne Zaman Frenleme Yapmasını Bilen,Trafiği Okuyabilen biri haline getircek seni cbr.
Ardından da motorun nacizane gücü seni kesmeyecek ve artık gerçek bir race kullanıcısı olarak 250cc ve üstü bir motora geçeceksin.
Bu işin geneli böyle oluyor.
Mantıklı olan da bu bence.
Trafikteki kazaların çoğu karşındakinin davranışını okuyamamak,tecrübesizlik,mesafe frenleme gazlama hatasından oluyor.
Bunları öğrenmeden de yüksek cc=ölüm