Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

selam gençlik,

uzun zamandır düşündüğüm bir şey var, size danışmak istedim...

ben motoru 2 ay önce aldım, aldığım kişi motoru başlangıçta istanbulda sonrada kocaelinde kullanmış. istanbulda kullandığı dönem trafikte farkedilmek adına egzosun susturucusunu çıkarttırmış. motordan daha yüksek ses alıyormuş fakat kocaeline gelince işler değişmiş, izmitin polisleri abartı egzostan ceza yazınca egzosun çıkışına yarım kapak yaptırarak sesini azaltmış.

Ben şimdi o kapağı çıkartsam çok aşırı bir ses çıkar ve abartı egzostan ceza yer miyim?
susturucunun çıkartılması performansı ne kadar etkiler?
egzosun deliğini yarım kapatan parça performansı ne kadar etkiler?
egzosun sesi trafikte fark edilmeme ne kadar katkı sağlar?

arkaya kaynak yaptıkları kapağı sökücem ama bu sefer aşırı sesten korkuyorum.

birde bileniniz varsa performans bu durumdan ne kadar etkilenir?

cevaplara göre akşam sökebilirim parçayı...

arkaya kaynak yaptıkları kapağı sökücem ama bu sefer aşırı sesten korkuyorum.

birde bileniniz varsa performans bu durumdan ne kadar etkilenir?

cevaplara göre akşam sökebilirim parçayı...

eksozdaki son küçük boruyu mu diyorsun. ben bir hata edip söktürdüm ama çok bağırıyordu fazla dayanamayıp geri kaynattırdım. performans artmıyor

Ya bende Yoshimura Oval egzoz var geri sayfalarda videosu var egzozun ama 6-7 Rpm'den sonra sanki racing motor değilde,crossa biniyorum zannediyorum.Cırtlak bir ses cıkmaya başlıyo.Dedik içini acıp kurcalıyalım bıraz oda olmuyo vida yok egzozda açılmıyo_O yüzden boşuna egzoza para vermeyin.Orjinalın sesi nasıl bilmiyorum ama netten dinledigim kadarıyla güzelmiş acaba onu mu taktırsam geri.:silent:

Arow egzoz tavsiye ediyorum arkadaşlar.gayet tok bir sesi var ve çok tatmin edici.600 lira civarı birşeydi sanırım.Egzoz arayanlar arowdan şaşmasın

benim motor üstünde resmim yok ki avatar hariç :) bi de gece resmim var:mrgreen:
ben kısayım ya 170-175 arası bişeyim galiba kaç senedir hiç ölçmedim :p

Uzun arkadaşlara tek tavsiyem sakın sıfır cbr 125 almayın.çünkü uzun arkadaşlar kısa sürede büyük motor ihtiyacını hissedecekler ve sıfır cbr ikinci el olarak satmak için şuan sıkıntılı bir dönem.arada az farkla satmaya kalksanız kimse almaz ikinci el diye.gider az daha koyar sıfır alır.en iyisi ikinci el bi cbr alıp motoru öğrenmek sonra fazla zarar etmeden satıp 5500-6000 tl ye temiz bi hyo 250gtr almak.

Dostum ikinci eli tavsiye ediyorsunda :) sahibinden coma bakıyorum sürekli ankaradan yok gibi neredeyse... Ehliyetten sonra alacağım zaman seni rahatsız ederim o zaman, nede olsa sen yeni aldın tecrübelisin banada istanbuldan alırız :) Artık trenlemi getiririz neyle bilmiyorum ama hayırlısı hele o gün gelsinde bi :)

beykurtu sonuna kadar destkliyorum 183 üm belki 2010 kasası biraz daha büyüktür diye tahmin ediyordum orda bakıp üstüne oturdum daha sürmeden rahatsız bir pozisyon aldım racing tipi alıncaksa bu boya hysoung olur yada ucuz olcaksa cbf 150 olur

tabi tabi yardım ederim ne demek.msn ekle benim. [email protected] msnde konuşuruz istediğin zaman.her alan ben uzun süre kullancam dese de diğer tecrübeli arkadaşların da dediği gibi bi süre sonra satıp büyütmek kesin bir görüş.
Çünkü race motorlar bunlar ve race alan adam perfomans ister ve hep daha iyisini hedefler.
O yüzden sıfır cbr a 6000 lira vermek hem tecrübesiz arkadaşlar için düşürme riski daha yüksek olacağından hem düştüklerinde baya bi içleri gidecektir cillop gibi makinayı çizdikleri için.Tecrübe için en ideali ikinci el temiz bir cbr alınıp öğrenmek ve gerçek race dünyasına gt250 ninja250 yada diğer büyük motorlarla girmek

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

beykurtu sonuna kadar destkliyorum 183 üm belki 2010 kasası biraz daha büyüktür diye tahmin ediyordum orda bakıp üstüne oturdum daha sürmeden rahatsız bir pozisyon aldım racing tipi alıncaksa bu boya hysoung olur yada ucuz olcaksa cbf 150 olur

Teşekkürler dostum:) ben arkadaşlar bir hevesle alıpta sonra pişman olmasınlar diye:cat:

Bende 1.83'ün aldıgın zaman motordan anlamayan herkez sana bu motor sana küçük diycek ama takma motorun Msinden anlamayan adamlardır.He tmm diyip geçiçen.Geri sayfada benım videom var.Bak orda gorebilirsin motorun üstünde nasıl duruyor 1.83 diye.Ama boyumuzun uzun olması bence çok avantajlı boyun uzun olmasa ben aldıgım gün takla atıcaktım Ayaklarımı yere koydumda son anda motor yere oturdu :p
Hayırlı cumalar herkese
Saol abi sanada Cuma Cuma din sınavınada girdik :)

Bende 1.83'ün aldıgın zaman motordan anlamayan herkez sana bu motor sana küçük diycek ama takma motorun Msinden anlamayan adamlardır.He tmm diyip geçiçen.Geri sayfada benım videom var.Bak orda gorebilirsin motorun üstünde nasıl duruyor 1.83 diye.Ama boyumuzun uzun olması bence çok avantajlı boyun uzun olmasa ben aldıgım gün takla atıcaktım Ayaklarımı yere koydumda son anda motor yere oturdu :p

Saol abi sanada Cuma Cuma din sınavınada girdik :)

Len sercan ben boyu uzun olan süremez demiyorum ki :mrgreen: sadece boyu uzun arkadaşların sıfır cbr alıp zararla satmasınlar diye ikinci el cbr almalarını öneriyorum.çünkü yapıları müsait olduğundan cbr da tecrübelenince gtr250 isteyeceklerdir yada başka bir 250cc lik motor:p

Len sercan ben boyu uzun olan süremez demiyorum ki :mrgreen: sadece boyu uzun arkadaşların sıfır cbr alıp zararla satmasınlar diye ikinci el cbr almalarını öneriyorum.çünkü yapıları müsait olduğundan cbr da tecrübelenince gtr250 isteyeceklerdir yada başka bir 250cc lik motor:p
yok abi dediğin doğru sıfırına o kadar para verilmez.Ben bile Gt-250rlere bakıyorum :p:p.Arkadaşa benimki örnek olsun :rendeer::rendeer:

Aynen bende onu dedim işte bak sen daha 1 ay olmadan bakmaya başlamışsın:queen:
Ama satmam cıbırımı öle kolay ben onu almak için ne kadar bekledim :)
Arka tekerdeki zincirin döndüğü yer hep yağ olmuştu dün yağmur vardı burda dedim boş durmayalım garajda onu temizledim pırıL pırıL oldu :)

bugün ehliyete yazıldım :) ama temmuzda sınavlar agustosun ilk haftası ehliyetin elinde olur dedi adam. genede agustos eylül ekim ayları motor havası sayılır gezilir yani uzun yol yapılır diye düşünüyorum :)

bugün ehliyete yazıldım :) ama temmuzda sınavlar agustosun ilk haftası ehliyetin elinde olur dedi adam. genede agustos eylül ekim ayları motor havası sayılır gezilir yani uzun yol yapılır diye düşünüyorum :)
Bende salı gunu aradım kursu dosyalar cıktı mı diye cuma dediler bugun aradım.P.tesi günü dediler.Mahallede dolaşmaktan sıkıldım artık.Ehliyetlensekte çıksak ya :salut:

Bende salı gunu aradım kursu dosyalar cıktı mı diye cuma dediler bugun aradım.P.tesi günü dediler.Mahallede dolaşmaktan sıkıldım artık.Ehliyetlensekte çıksak ya :salut:

yaw sen aldın sayılır çık gez bişi olursa evde felan unuttum dersin :mrgreen: istiyosan araştır de emniyete gitmişdir dosyan :mrgreen:

yaw sen aldın sayılır çık gez bişi olursa evde felan unuttum dersin :mrgreen: istiyosan araştır de emniyete gitmişdir dosyan :mrgreen:
Abi burası istanbul trafikte maganda dolu bilerek üstüne kıranlar mı motorsun diye sıkıştıranlar mı herşey var biz eşşeğimizi sağlam kazıga bağlayalım.Aha en yakın örnek dun birtane scooter kaza yapmış leventde kadının biri U dönüşü yapcam diye kırmış adamın önüne yandan vurmuş motorla adam.Ve olayın ilginç yanı kadın ben durur sandım dıyo.Motorları bisiklet zannediyor hala bizim toplulumumuz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------

Ya birde benim zincirdeki yaglı yerleri pislenmiş onu neyle kolay şekilde temizlerim acaba kötü bir görüntüsü var.

Abi burası istanbul trafikte maganda dolu bilerek üstüne kıranlar mı motorsun diye sıkıştıranlar mı herşey var biz eşşeğimizi sağlam kazıga bağlayalım.Aha en yakın örnek dun birtane scooter kaza yapmış leventde kadının biri U dönüşü yapcam diye kırmış adamın önüne yandan vurmuş motorla adam.Ve olayın ilginç yanı kadın ben durur sandım dıyo.Motorları bisiklet zannediyor hala bizim toplulumumuz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------

Ya birde benim zincirdeki yaglı yerleri pislenmiş onu neyle kolay şekilde temizlerim acaba kötü bir görüntüsü var.

gaz yağı ile temizleye bilirsin maliyeti düşük olur (1.5 litresi 5 tl-5 kere temizlemene yeter) hemde kullanma kılavuzunda o öneriliyor.
yok param cok dersen castrol un clean clean diye bi ürünü var sprey seklinde 20 tl civarı 2 kereye anca yetiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar