biz babamla 8 basamak indirip çıkarıyoruz ya sorun olmuyor :mrgreen: inerken ön fren sıka sıka salıyoruz aşağı.çıkarkende babam ön tekeri basamağa getiriyor ben ittiriyorum çıkıyor.tabi her akşam yapmıyoruz.sakaryada olduğumdan istanbula gidince 2 gün sürüyorum sonra 2 hafta sakaryada olcağımdan apartmanda kalsın diye çıkarıyoruz.yoksa hergün indir çıkar olmaz :mrgreen:
arkadan ittirmek zor oluyo. bende senii gibi yapıodum antalyadayken. ön tekeri tutup çevirerek çıkarmak daha kolay aklında olsun bi denersin belki.
bnm motorda da delik var egzosta. ben deldirmedim ama :mrgreen: neyse üç delik varmış, heralde gürültülü diye ikisini geri vida ile kapatmışlar. şimdi tek delik var. sesine gelicek olursak, valla hayatımda canlı canlı kendi cıbırımdan başka bi cıbırın egzost sesini duymadım
geçen de buji ile yağı değiştirdim. valvoline 10-40 koydum. ne sentetik ne de yarı sentetik. şu hiç labaratuvara girip işlenmeyenlerden işte, neyse vitesler öyle yumuşacık oldu ki tıkır tıkır sürekli vites değiştiresim geliyo. bujiden olsa görek alt devirlerde sanki daha çok hızlanıyo ama üst devirlerde çok cansız. özellikle 10.000'den sonra gitmek istemiyo sanki. buji cr9e. belki de buji tırnak aralığını ayarlayamadığımdandır. yine forumdaki bir arkadaşın önerisi ile 0.7 kalem ucu ile ayarladım
bu arada aydemir haftasonu arayacağım seni:rendeer:
debriyaj maneti olarak da cbf 150 nin maneti uyuyor(yalnız köşesinde ufak bir çıkıntı var, onu da ya vidalarla oynayarak(debriyaj boşluğu için oynanan vidalar) ya da zımparalatarak giderebilirsiniz), aklınızın bi köşesinde bulunsun.
parantezler içinde boğulmuşum yine:queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------
bir de bir soru sorucam, birinci vitesteyken, yan sehpa kapalı iken, debriyaj sıkılı iken benim motor marşa basınca çalışmaz oldu. yani marş motoru da çalışmıyor sanırım. hiç tepki vermiyor. eskiden çalışırdı nedendir acaba bilen var mı?
bu arada yeni motorlananlara hayırlı uğurlu olsun diyorum ve kazasız sürüşler diliyorum:rendeer: