merhaba arkadaşlar benim motorun kısa farları patladı uzunların biride iptal...tek farla o da uzun olmak şartı ile gidebiliyorum...bizim motorların farlarının cinsini watt ını filan yazar mısnız ?
hernekadar honda olsada sürekli redline goruyorsan senin motorun ömrü pek uzundeğil.egzantirik zincirini değiştirmen yakındır.(motor rölantide calısırken subab vurur gibi ses cıkartıyormu)
sakıncası olmaz mı?hondanın crf serisinin trafiğe çıkışı yoktur. Dışardan far sinyal ve ayna takdırman gerekir.Ondan sonra plaka ve ruhsat alabilidrsin.:wiinkk:.
melocann
o sesin siboblardanmı yoksa egzantirik zincirindenmi olduğunu anlamak biraz zor.subablardan geliyorsa şayet onemli değil kalsın.motor soukken daha az yapar .(rahatsız edicek kadar cıkarmamak kaydıyla motor sıcakken coalır bu seni yanıltmasın ).motorun 20,000km aştıysa seste rahatsız edici boyuttaysa servise gitmende fayda var onlar sesi duyunca durumu anlicaklardır.genelde 20.000 den sonra egzantirik değişir duzgun kullanımda aşar bile ama redlineler bu km leri kısaltır.egzantirik değişirken subab ayarıda yapılır o yuzden sadece subab ayarı için servise gitme.egzantirk ziniciri nekadar diye sorarsan 200ytl.
ya abilerim bişi sorucam siz motoru sürerken bırazda yatınca sağ eliniz kasılmıyo mu benım kı kasılıyo çok mu sıkı tutuyorum elimi:silent: ?
dedıklerın olunca bı problem olmaz demi abi
bu benim kullandığım ilk motor değil ayrıca ben arabayı da hemen hemen aynı ayarda kullanıyorum ne arabalarımda nede kullandığım motorlarda bu tarz bi sorun yaşamadım sadece bi arabamda manifoltu çatlatmıştımayrıca redline gitmeninde bi yöntemi vardır...
1. düşük devirlede giderken birden gazı kökleyip redline çıkılmaz... gazı kadameli olarak yükseltirsin.
2. redline çıkan motorda vites değişiminde gaz tamamen kesilmez... onun yerine %10 luk bi gaz açık bırakılır.
3. redline 1. viteste çıkılmaz ve tek 1 viteste çıkılmaz... 2. vites ve daha sonraki vitesler redline için uygun viteslerdir ve kısa mesefeler için en az 3 vites kadar kullanılmayacaksa redline çıkmak motora zarar verir.
4. redline kullanılmış bi motor durduktan sonra hemen stop edilip motor park edilmez... motor durduktan sonra boş(N) viteste 1 dk kadar rolantide bırakılır rolanti durduğunuz da 1400 devirde olması gerekirken 1600 devir civarlarında olur 1400 devire indikten sonra stop edilir.
diye biliyorum bana motor kullanmayı öğreten insanlar böyle söylerler bende böyle kullanırım ne ben bi sorun yaşadım nede tanıdığım insanlar... ha cbr 125 bu tarz bi kullanımda zarar görebiliyorsa onunda ceremesini 1 kez çekerim.....
spawmen
sen avcılar tayfasıysan beyaz kırmızı bi R1 görmüşsündür adı eren
para biriktirip alacağım motorum yok.
daha once hiç motora binmedim.
ehliyetsiz ve kasksız asla motoru çalıştırmam.:cat:
kız arkadaşımla şehir içinde dolaşmak ve yakın yerlere konforlu,güvenli bir şekilde gidebilmek için almayı düşünüyorum.
YÜKSELİŞ HONDA BAYİDE(İZMİR)
DENEMEK İÇİN OTURDUĞUMDA
İŞTE BURADA BİTTİ...
ARANIZA KATILMAK İÇİN YETERLİ MİDİR...
2007 MODEL CBR125 FARLARI FARKLI 600RR GİBİ PEKİ BUNDAN TÜÜRKİYEDE YOK MU HİÇ? SADECE ONDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DA... OCAĞA DOĞRU..
BU KONU AÇIKLIĞA KAVUŞMAMIŞ ..
Bİ ÜYE(DARKKİLER--- YANLİŞSA AFFOLA) BENDE 2008 VAR DEMİŞ RESİMLERİ İSTENMİŞ AMA YOK BULAMADIM:salut:
CİDDEN YENİ MODELDEN VAR MI?
çok Oldu Farkındayım Ama Farlar Kısa Da Yanarken Ikiside Yanmiyor Mu? Araba Gibi Değil Mi Motorların Farları?
HOŞBULDUK :mrgreen:
TEŞEKKÜR EDERİM