Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

merhaba arkadaşlar benim motorun kısa farları patladı uzunların biride iptal...tek farla o da uzun olmak şartı ile gidebiliyorum...bizim motorların farlarının cinsini watt ını filan yazar mısnız ?

hernekadar honda olsada sürekli redline goruyorsan senin motorun ömrü pek uzundeğil.egzantirik zincirini değiştirmen yakındır.(motor rölantide calısırken subab vurur gibi ses cıkartıyormu)

bu benim kullandığım ilk motor değil ayrıca ben arabayı da hemen hemen aynı ayarda kullanıyorum ne arabalarımda nede kullandığım motorlarda bu tarz bi sorun yaşamadım sadece bi arabamda manifoltu çatlatmıştım :) ayrıca redline gitmeninde bi yöntemi vardır...

1. düşük devirlede giderken birden gazı kökleyip redline çıkılmaz... gazı kadameli olarak yükseltirsin.
2. redline çıkan motorda vites değişiminde gaz tamamen kesilmez... onun yerine %10 luk bi gaz açık bırakılır.
3. redline 1. viteste çıkılmaz ve tek 1 viteste çıkılmaz... 2. vites ve daha sonraki vitesler redline için uygun viteslerdir ve kısa mesefeler için en az 3 vites kadar kullanılmayacaksa redline çıkmak motora zarar verir.
4. redline kullanılmış bi motor durduktan sonra hemen stop edilip motor park edilmez... motor durduktan sonra boş(N) viteste 1 dk kadar rolantide bırakılır rolanti durduğunuz da 1400 devirde olması gerekirken 1600 devir civarlarında olur 1400 devire indikten sonra stop edilir.

diye biliyorum bana motor kullanmayı öğreten insanlar böyle söylerler bende böyle kullanırım ne ben bi sorun yaşadım nede tanıdığım insanlar... ha cbr 125 bu tarz bi kullanımda zarar görebiliyorsa onunda ceremesini 1 kez çekerim.....

spawmen

sen avcılar tayfasıysan beyaz kırmızı bi R1 görmüşsündür adı eren

Son düzenleme:
ya abilerim bişi sorucam siz motoru sürerken bırazda yatınca sağ eliniz kasılmıyo mu benım kı kasılıyo çok mu sıkı tutuyorum elimi:silent: ?

sakıncası olmaz mı?hondanın crf serisinin trafiğe çıkışı yoktur. Dışardan far sinyal ve ayna takdırman gerekir.Ondan sonra plaka ve ruhsat alabilidrsin.:wiinkk:.

dedıklerın olunca bı problem olmaz demi abi

Son düzenleme:
melocann
o sesin siboblardanmı yoksa egzantirik zincirindenmi olduğunu anlamak biraz zor.subablardan geliyorsa şayet onemli değil kalsın.motor soukken daha az yapar .(rahatsız edicek kadar cıkarmamak kaydıyla motor sıcakken coalır bu seni yanıltmasın ).motorun 20,000km aştıysa seste rahatsız edici boyuttaysa servise gitmende fayda var onlar sesi duyunca durumu anlicaklardır.genelde 20.000 den sonra egzantirik değişir duzgun kullanımda aşar bile ama redlineler bu km leri kısaltır.egzantirik değişirken subab ayarıda yapılır o yuzden sadece subab ayarı için servise gitme.egzantirk ziniciri nekadar diye sorarsan 200ytl.

dost saol ya 200 ytl parçaları çok pahalı bu meretlerin yaf

Sağa sinyal verdiğimde gösterge de yeşilk sinyal lambası yanmıyor ama sinyal çalışıyor Sola sinyal verince gösterge de çalışıyor sinyal de çalışıyor neden olmuş olabilir ?

göstergedeki sinyal lanban yanmıştır yensi ile deişirsen sorun kalmaz yada bi yerde kısa devrede olabilir kablolarını kontrol edersen belkı bulabilirsin ama bence sinyal ampülü yanık:cat:

ya abilerim bişi sorucam siz motoru sürerken bırazda yatınca sağ eliniz kasılmıyo mu benım kı kasılıyo çok mu sıkı tutuyorum elimi:silent: ?

dedıklerın olunca bı problem olmaz demi abi

Sen gergin kullanıyosun demekki zamanla geçer. Bende alışık olmadığım, özelliklede emanet motosiklet kullanırken çok gerilirim. Köşeye kadar gidip gelsem elim kolum kasılır.

Crf 100 türkiyeye geliyormu bilmiyorum.Eskiden crf 70 geliyordu. Bu seriler, küçükler için tasarlanmış diye biliyorum.Ebatlarını araştırmanı tavsiye ederim. Lakin crf 70 8-10 yaşındaki çocuklara uyacak boylarda

bu benim kullandığım ilk motor değil ayrıca ben arabayı da hemen hemen aynı ayarda kullanıyorum ne arabalarımda nede kullandığım motorlarda bu tarz bi sorun yaşamadım sadece bi arabamda manifoltu çatlatmıştım :) ayrıca redline gitmeninde bi yöntemi vardır...

1. düşük devirlede giderken birden gazı kökleyip redline çıkılmaz... gazı kadameli olarak yükseltirsin.
2. redline çıkan motorda vites değişiminde gaz tamamen kesilmez... onun yerine %10 luk bi gaz açık bırakılır.
3. redline 1. viteste çıkılmaz ve tek 1 viteste çıkılmaz... 2. vites ve daha sonraki vitesler redline için uygun viteslerdir ve kısa mesefeler için en az 3 vites kadar kullanılmayacaksa redline çıkmak motora zarar verir.
4. redline kullanılmış bi motor durduktan sonra hemen stop edilip motor park edilmez... motor durduktan sonra boş(N) viteste 1 dk kadar rolantide bırakılır rolanti durduğunuz da 1400 devirde olması gerekirken 1600 devir civarlarında olur 1400 devire indikten sonra stop edilir.

diye biliyorum bana motor kullanmayı öğreten insanlar böyle söylerler bende böyle kullanırım ne ben bi sorun yaşadım nede tanıdığım insanlar... ha cbr 125 bu tarz bi kullanımda zarar görebiliyorsa onunda ceremesini 1 kez çekerim.....

spawmen

sen avcılar tayfasıysan beyaz kırmızı bi R1 görmüşsündür adı eren

cbr 125 cup e-5 pistinde yarısmaya devam et bakalım hangimiz motorun daha once istifa edicek.(bende bi cıbır alıcak kadar daha para yok)
bilmiyorum avcılarda rastlamadım kırmızı bi r1'e.

abi hondanın sitesinde varsa türkiyede de vardır o sorun değil ebatları da sorun dııl uymasa bıle tornacıdan halledilir araştırdım ben
( antalya honda abiö görmüş 450 liliğini sormus benım kardeş var böle böle dıye 1 ay sonra getırılır falan demişler )
olmassa skyteam zaten
çok sağol kasılma sorusu ıcın evet ne kadar abımın olsa da emanet ondandır deiğin gibi artık imzadıkerden bırı olursa yatsam bıle kasılmaz demi:mrgreen:

Herkese merhaba....

uzun zaman almasına karşın neredeyse forumu okumayı bitirdim.Sorularımla sizi boğmadan öncede selam verip; herkesin "hızı değil güvenliği"düşündüğü şu günlerde yazı yazmaya ilk bu başlıktan başlamak istedim.

Tekrar selam
kazasız , küfürsüz sürüşler...
saygılı ve CBR li günler dilerim:rendeer:

para biriktirip alacağım motorum yok.:p
daha once hiç motora binmedim.
ehliyetsiz ve kasksız asla motoru çalıştırmam.:cat:
kız arkadaşımla şehir içinde dolaşmak ve yakın yerlere konforlu,güvenli bir şekilde gidebilmek için almayı düşünüyorum.

YÜKSELİŞ HONDA BAYİDE(İZMİR)
DENEMEK İÇİN OTURDUĞUMDA
İŞTE BURADA BİTTİ...

ARANIZA KATILMAK İÇİN YETERLİ MİDİR...

2007 MODEL CBR125 FARLARI FARKLI 600RR GİBİ PEKİ BUNDAN TÜÜRKİYEDE YOK MU HİÇ? SADECE ONDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DA... OCAĞA DOĞRU..
BU KONU AÇIKLIĞA KAVUŞMAMIŞ ..
Bİ ÜYE(DARKKİLER--- YANLİŞSA AFFOLA) BENDE 2008 VAR DEMİŞ RESİMLERİ İSTENMİŞ AMA YOK BULAMADIM:salut:
CİDDEN YENİ MODELDEN VAR MI?

çok Oldu Farkındayım Ama Farlar Kısa Da Yanarken Ikiside Yanmiyor Mu? Araba Gibi Değil Mi Motorların Farları?

HOŞBULDUK :mrgreen:

TEŞEKKÜR EDERİM

Son düzenleme:
cbr

bence arkadaşlar bu cbr 1000 uzun yol makinası olmadğı için genellikle kısa mesafeler ve şehiriçi için uygundur. . motor üstünde fazla oynama ve fazla abartmaya gerek yok die düşünüyorum...

pardon arkadaşlar başka bişeyden bahsediyoduk paylaşımda biraz yanlış oldu cbr 125 diyecektim...:D:D

Son düzenleme:
para biriktirip alacağım motorum yok.:p
daha once hiç motora binmedim.
ehliyetsiz ve kasksız asla motoru çalıştırmam.:cat:
kız arkadaşımla şehir içinde dolaşmak ve yakın yerlere konforlu,güvenli bir şekilde gidebilmek için almayı düşünüyorum.

YÜKSELİŞ HONDA BAYİDE(İZMİR)
DENEMEK İÇİN OTURDUĞUMDA
İŞTE BURADA BİTTİ...

ARANIZA KATILMAK İÇİN YETERLİ MİDİR...

2007 MODEL CBR125 FARLARI FARKLI 600RR GİBİ PEKİ BUNDAN TÜÜRKİYEDE YOK MU HİÇ? SADECE ONDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DA... OCAĞA DOĞRU..
BU KONU AÇIKLIĞA KAVUŞMAMIŞ ..
Bİ ÜYE(DARKKİLER--- YANLİŞSA AFFOLA) BENDE 2008 VAR DEMİŞ RESİMLERİ İSTENMİŞ AMA YOK BULAMADIM:salut:
CİDDEN YENİ MODELDEN VAR MI?

çok Oldu Farkındayım Ama Farlar Kısa Da Yanarken Ikiside Yanmiyor Mu? Araba Gibi Değil Mi Motorların Farları?

HOŞBULDUK :mrgreen:

TEŞEKKÜR EDERİM

Bende senle aynı düşüncelerdeyim motosikleti yükselişte görme fırsatım oldu ama bi deneme turu şart

deneme turu atmaya kalksam ben kesin kacırırım motoru:queen:

indiremezler ustunden bi daa ....

honda bu bak mantıklı olanı yapıo_test surusu yok !!!

:cherry:

Çerkezköy-kapaklıya 2 sefer geldim motorumla...
Tekrarı olacağını sanmam ama olursa alırım bi tur...

Bu aralar bırak sana vermeyi ben bile evden çıkaramıyorum motoru malum trafiğe yakalandım ama yine ayarlamaya çalışırım ehliyeti aldığım gün yeniden doğduğum gün olucak:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar