Işıklara gelene kadar yüksek bir viteste geliyorsun.Fren yaptın yaptın vites 4 te mesela.Durdun ne yapacaksın bu durumda.Vites 3 e düştü daha düşmüyor takıldı kaldı.Elin debriyajda sıkılı.Hadi bakalım.Düşmüyor çünkü vites ondan söylüyorum.Zaman harcatır.İleri geri hareketler falan..Ayrıca araç viteste, debriyaj sıkılı bir şekilde beklemek debriyajın ömrü açısından olumsuz bir harekettir.Debriyajı tüketir.En doğrusu boşa alıp sarı yanınca vitese takmaktır.:cat:
Vites 4'te... durduk... ama bas bas vites aşağı inmiyor... debriyaj tam sıkılı...
bu durumda debriyajı hafifçe bırakıp tekrar sıkacaksınız , vites düşecek... eğer 3'ten de düşmüyorsa yine hafifçe brakıcaksınız... bu sayede rahatlıkla vites düşürebilirsiniz, öne arkaya gitmeye hiç gerek yok...
Debriyaj kolay kolay tükenmez... Işıklarda dururken bile tetikte beklemelisiniz, ne olacağı belli olmaz... Unutmayın Erdem (edy) arkadaşımıza durup dururken arkadan çarpmışlardı... Bunun gibi çok kaza var... bana göre en iyisi dururken bile 1. viteste kalkışa hazır beklemektir...
Cbr'a aksesuar yapıyorum , bitince nasıl olacak pek bir fikrim yok ama bittikten sonra bakın bakalım beğenecek misiniz?