Herkese selamlar arkadaşlar.adım müslüm ilk motorum 2005 yılında almış olduğum 100 lük honda waveydi.Yeğenimin motorumla yapmış olduğu ufak bi kaza nedeni ile özellikle plastik aksamı ve bir çok noktanın değişmesi gerekiyordu bende bu motora masraf edeceğime yeni motor alayım dedim ve honda kalitesi ve rahatlığına alıştığım için önce cbf 150 almaya karar verdim.fakat uzun yolada çıkarım diyerek hız konusunda biraz eksik kalcağını düşünerek (özellikle araç sollarken otobüs veya bi kamyonla yan yana gitmek çok sıkıntı verici bi durum) cbf 150 nin konforundanda ödün vererek 2012 model 10 bin km de cbr 125r mi 6000 tl nakitle aldım.ilk izlenimlerim 1,75 cm boyunda 83 kg ağırlığında biri olarak motorun çekişi gidişi şekili gayet güzel.60 kg artçıyla yokuş felan dinlemiyor ne istediğini bilen hızla çok fasla işi olmayan 100 km hızla değilde 70 km hızla çıksın ama iki kişi çıksın yokuşu diye düşünenler için ideal.eğer önceki motorunuz çok daha cc li ve güçlü bi motorsa sizi kesmeyebilir hoşunuza gitmeyebilir ama benim gibi 7 beygirlik 100 cc motordan sonra 13.3 beygirlik cbr 125 r ye geçerseniz sizi oldukça memnun bırakacaktır.aldıktan bir gün sonra otobana çıkıp bi deneme yaptım herhangi bi yerinden ses geliyormu motorun performansı nasıl kaç km sürate çıkabiliyor titreşim nasıl uzun yola çıkılırmı gibi sorularıma yanıt aradım.hava çok rüzgarlıydı ve 127 km den sonra gazı bırakmak zorunda kaldım 135 140 a kadar yolu var gibiydi fakat bu süratte seyehat etmek imkansız çünkü aşırı bi rüzgar direnciyle karşı karşıya kalıyorsunuz rüzgardan sakınmak için göğsünüzü gidona kafanızı o minicik rüzgarlığın arkasına pısmak zorunda kalıorsunuzki buda hiç rahat değil.90-100 km arası seyahet için ideal.yada ben testimi yaparken aşırı rüzgar vardı o beni çok rahatsız etti.communter motorlar kadar konforlu değil sürüş pozisyonu yüzünden ve ilk defa süpersport kullanıyorsanız bilek ve kol ağrısı olacaktır umarım belli, bi alışma süresinden sonra bu ağrılar gider.forumdaki arkadaşlarımın önerilerini dikkate alarak kullanmaya gayret gösteriyorum.kol dirseklerinin biraz kırık olması dizlerimizle gidonu kavrayarak yükü dizlere yönlendirmek gibi umarım faydalı olacaktır.yakıt tüketimine gelince depoyu fulleyip 220 km yol yaptım depo yarıya düştü fulleyince ne kadar yaktığını size yazarım.dişli değişimi yapan arkadaşlarımız olmuş ama geneli çok aşarıya kaçmış gibi durdu bana.motorun performansı belli bence bu motora yapılacak en iyi dişli değişimi ön diş 15 se 16 yapmaktır oda bi miktar titreşimi azaltmak seyehat esnasında daha alt devirde motoru rahatlatmak daha konforlu bi yolculuk yapabilmek için olmalıdır.dişlilerle aşırı oynamak motorun metabolizmasını dengesini bozacaktır.şimdilik nacizane yorumlarım bunlar.Mersinden cbr 125 r kullanıcıları varsa usta tavsiyesi verebilirlerse sevinirim.Zira servisler hem pahalı hemde mersindeki honda bayiinde müşteri memnuniyeti gibi bir kavram gelişmemiş her tarafları yalan dolan.
herkese sevgiler saygılar hayırlı forumlar arkadaşlar.
herkese sevgiler saygılar hayırlı forumlar arkadaşlar.