Herkese iyi akşamlar. Lastik konusu açılmış bende katılmak istedim.
Motosikletimi 2008 de sıfır aldım tabi üzerinde IRC marka lastik vardı. Beni IRC lastikler pek memnun etmemişti açıkçası. Isınmış asfaltta U dönüşü yaparken birazcık yarım debriyaj ile güzel bir şekilde kaya kaya gidiyordum. Fakat viraj performansı güzeldi yani pistte yarışmadığımız göz önüne alınırsa bizim yapacağımız viraj sınırlarımız belli zaten. Ben 4000 km deki IRC lastiklerimle kenarlarda yarım parmak kalacak kadar viraj alabiliyordum. Yanlış hızla girilmiş bir virajdan da pek sıkıntı yapmadan dönüyordum çoğu zaman. IRC lerin asıl sevmediği noktası ise fren ve yağmur performansı. Yağmur başladığı anda çok dikkatli olmanız gerekir. Yolun komple ıslandığı zamanlarda ise yine kötü diyebileceğim bir performansının olduğunu düşünüyorum. Frenler ise aslında iyi olduğunu düşünüyordum ama diğer lastikleri denedikten sonra frenlerinde kötü olduğunu düşünmeye başladım.
IRC'lerden sonra takım olarak michelin pilot sporty almayı düşünüyordum, yalnız bana pahalı geldi açıkçası. O sıralarda @Jubaa pilot sporty leri hiç beğenmediğini söylüyordu ve sürekli kavşakta patlıyordu

sanırım 3-4 kere yatırmıştı cbr ını. Bende vazgeçtim michelin'den.(aslında o kadar param yoktu :cherry: )
2. takım lastiğim pirelli mt 75 oldu. Ön lastiğim bitmemişti aslında ama ön ve arka aynı marka-model olması gerektiğini düşünüyorum. Mt-75 kullandığım lastikler arasında en iyisiydi. Frenler IRC ye göre çok çok daha iyiydi, viraj yine yarım parmak kadar kalıyordu lastiklerde. Yağmurda ise IRC ye göre daha iyiydi. Sonra arka lastik bitti ve bütçe sınırlıydı o zamanlar idare etsin diye safdece arkaya unilli diye bir marka al(abil)dım tamamen berbat bir lastikdi. Arka fren yok denecek kadr kötüydü en ufak bir dokunmayla kilitleniyordu 2000 km kullanmadan yeni lastik aldım. Ön lastiğim iyi olduğu için yine sadeceye arkaya pirelli mt-75 110-80-17 aldım.Görüntü olarak dağlar kadar fark var motosiklet daha büyük gözüküyor gözüme. Yalnız 100-80-17 ile 110-80-17 arasında pek fark yok açıkçası yani frenler aynı, yol tutuşu aynı. Sanırım biraz yavaşladı motosiklet ama 0-100 performansınını pek etkilemedi. Şuan ön-arka mt-75 lerim orta seviyenin biraz altında, yine alacağım lastik mt 75 olur sanırım. Bu anlattıklarım 2011 yıl başına kadar geçen sürede oldu. Sonrasın sınavlar derken motosiklet yatar oldu, artık sıkıldım sanırım cıbırdan. Şuan 28 binde 2011 yıl başında 24 bindi galiba çok geziyorum çok:mrgreen: Bu arada viraj ve fren mevzusu eğitim, yetenek, motosikleti tanıma, kullanım süresi vs. ile değişir. Yukarıdaki yazım benim deneyimimdir siz çok daha farklı düşünüyor olabilirsiniz, olabilir saygı duyarım.
Yazmayı unutmuşum bizim motorlar yukarıdaki tüm lastiklerle stopie yapabiliyor ve ön kaldırabiliyor:cherry: tecrübeyle sabittir. Bir aralar video çekip yüklemiştim siteye ama ne oldu hiç bilmiyorum.