brooklynnn 2 defa da toplamda 2500 lira ceza yemiş biri olarak konuşuyorum; dikkat et hocam ve çevirmeye girersen kaç hem ya ceza yemiyorsun ya da arkadan daha az ceza yazıyorlar hemde motoru çektirmekten kurtarıosun.
kötü bir öğüt vermiş olabilirim ama ehliyete başvuruyorsun 2 ay sonraya sınav tarihi 1 ay da sonuçlar trafik filan 3 ay sürüyor ehliyet işi 1-2 hafta da halledilebilecek bir şey olsa böyle öğütler vermezdim,tamamen sistemin suçu:farao:
Motoru aldığım 3. gün cevirmede durmak zorundaydım, motora alışamamıştım daha... o an kacmak gibi bi ekşına girişmek istemedim, zaten iş cıkıyo yorgundum saatte 3 civarı falan... eğlence mekanından dönen zengin cocuğu sandılar heralde beni, ickili falan sandılar, sonra ehliyetsizlik muayne gecmişliği vs. 1500 tl hatta biraz daha fazla bi rakam ödedim...
Ama benim ehliyet almamamın sebebi yunusluk icin, ehliyeti olan polisleri yunus birimine almıyolar istanbul gibi büyük illerde, cünkü kurslar acılıyo bu kurslarda 0 dan eğitim veriyolar, bazı şeyleri yanlış öğrenen ve bunu alışkanlık haline getiren insanların hatalarını düzeltmek cok zor olur ve adam motor meraklısı akrobasi hareketler yapar vs. diye... ama kurs acılmayan ve yunus ekibi olan kücük illerde, direk ehliyetli polisleri alıp yunus yapıyolar buda zor ve istisnai bi durum, 19 yaşındayım bu arada gecen sene olmadı polislik tekrar hazırlanıyorum...
Neyse diceğim o ki bencede kacmak en mantıklısı, arabayla yakalama imkanları 0 zaten, genelde telsizle motorlu ekiplerden cağırıyolar, ben ilk cezayı yedikten 2 ay sonra hareket halindeyken arabalı polisten kactım, ilerde şahin (motorsikletli trafik polisi) durdurdu, gerci o adam halden anladı anlatınca durumu bıraktı beni, ama bidaha böyle bişey olsa 200m kacar kenar mahallede bi ara yere motoru bırakı yarım saat falan yaya gezinip tekrar cıkarım...
İlk ekip yaşlı adamlardan oluşuyodu laf dinlemediler, adam motoru kaca aldın dedi 4 bucuk dedim sana 6 ya gelcek şimdi dedi, neyse bende kapanabilr acılabilir plaka sistemi var, aldığımda vardı ben yapmadım bu arada... neyse ogs den cıkartıyorum o parayı, normaldede böyle bi huyum yoktur ama napiyim... 500 kere gecme hakkı tanıdım kendime, tek tekte sayamıcağıma göre 10 yıl hak tanıdım kendime, daha sonra normale dönüp dönmeyeceğimede o zaman karar vercem, alışkanlıklardan vazgecmek zor olur..