arkadaşlar bi belirsizlik var bu arada şu buji olayı NGK N9 yüksek devirli kullanımlar icin diye bir tanımlama var kullanım kılavuzunda zaten kim düşük devirlerde kullanıyor motorunu :mrgreen: ben biraz araştırdım hatta izmir yükseliş bölge bayii ve servisine sordum N9 platınıum, N9 ırıdyum, bujiler kullanabilirmiyiz diye tavsiye etmediler MOTOR 1000 CC Mİ ? dediler ne diyeceğimi şaşırdımama www.ngk.com.tr resmi internet sitesinde kullanılabilir yazıyor bu işin aslı astarı nedir yaa kafam karıştı bilgisi olan paylaşsın ltf :silent:
bilmiyorum ama, honda benim cbr 125 r motosikletimin kullanma kılavuzuna öyle yazdıysa tereddüt etmem. sonuçta kitapçıkta ve bütün motosiklet ile ilgili kaynaklarda basınçlı su ile motosiklet yıkanmaz yazıyor Ankara'da devasa ve tek olan Honda servisi basınçlı suyu basıyor motosikletlere. honda'nın resmi bir internet adresinde veya kitapçıkta kullanılması tavsiye ediliyorsa gözünü kırpma derim, sevisler maalesef hala "alaylı" yetiştiğinden yani "mektepli" şekilde eğitim yaygın olmadığından çok yanlislara düşüyorlar.
Carcharoth;
motorun cok güzelmiş ve cok bakimli oldugu her halinden anlasiliyor, ben de eve alir almaz motorumu annemlere açıklayıp, hergün güzel bakimlar yapicam toz kondurmayacagim. mavi cok güzel bi renk bence cbr 125 için. benim motorun rengi kırmızı/mavi olandan kırmızı/siyah degil maalesef, kırmızı/siyah olsa kesinlikle isterdim camı siyah yapmayi ama şu anda güzel duracagini sanmam.
bir de arkadaşlar arka diskten boş viteste motor çalışmadan park vb ederken(yani ayaklarımla motoru bi yerlere götürürken) hafif bi sürtme sesi geliyor, fazla bişey degil ama kafama takildi sizin de motor calismazken motosikletinizi biyere götürürken böyle bir arka disk sesi dikkatinizi çekti mi? yoksa ayar yapmak lazim olabilir belki de diye düşünüyorum.