-uzun yolda istediğin hızda sabit gidebilirsin. 150 km sabit hızla uzun yolu rahatlıkla yapabilirsin örneğin. (ancak hiç bir motorla uzun yolda 140km üzeri hızlarda seyiretmeni tavsiye etmem. Bilinci çok yoruyor. yanlış karar vermeyi tetikler ve kaza ihtimalini arttırır. ben uzun yollarda ara ara hızlanmalarımı saymazsak 90-130 km hız arasında yol alırım)
-valla ben yaz kış motorumu tek marşla çalıştırıyorum. hiç bir sıkıntı yaşamadım. ama özellikle kışın motoru çalıştırdıktan sonra biraz ısınmasını beklemek gerekli. bu bütün motorlar için geçerlidir ayrıca.
-yokuş yukarı 2 kişi ve yüklü olarak zorlandığım olmuyor. ha tabii ki 100 km ile rampa çıkarken birden 140 ı da göremezsin. ama uzun yol ve trafikte rampalarda otomobiller arkandan sellektör de yapmaz. :cat:
- 110 değil 120 ile de gitse ivmelenmeleri harika. sollamalarda sıkıntı yaşamazsın. yeterki sen motorun hakkını verebil. bu motor bir çok kişiden de duymuşsundur sanırım; 7000d/d dan sonra resmen çıldırıyor.
son olarak motorun gücü ile sorun yaşamazsın. şehir içi şehir dışı rampa yukarı olsun, sollamalar olsun performansı oldukça yüksek bir motor. güzel yanı torklu bir makina. düşük devirlerde dahi kolay kolay teklemez. ama şu da var ki, 600 cc 4 silindir bir makine ile de karşılaştırılmamalı.
rüzgarın bol olsun. artık kararını ver bence. temiz bir cbf500 al ve yoluna devam et derim ben

İstanbul'a gelirsen bana ulaş. benim motoru da bir görürsün hem. Satmaya niyetim yok ama en azından temiz bir cbf500 ü incelemiş olursun. satın alırken de nelere dikkat etmen gerekir elimden geldiğince bilgi verebilirim.