Sevgili
Selka
Değerlendirmen ve tespitlerin gerçekten cok güzel.
Hele hele ülkemizdeki tüketim çılgınlığı gözönüne alındığında bu denli ileriye yonelik düşüncelere raslamak neredeyse imkansız gibi.
İnsanlar surekli cc yukseltmekten bashsediyor Amaç ve Uzun vade hesaba katıldığında ihtiyacımız olanın ne olduğu dahada bir tartışılır olsada kimse bunu göremıyor.
Bildiğin üzere ben GV 250 motorumu geçen hafta sattım amacım buyutmekti vede enduro ya geçmekti.
Topicde bahsettiğin değerlendirmeleri kendi kendime yaptım. Buyuk cc Motor almak için param hazır olsada bir turlu uzun vade ve ihtiyaç hesaplarım uyuşmadı.
Hangi motora baksam 650 cc uzun vadede masraflı olduğu gibi ihtiyacımın üzerinde bir gücü bana vermiş olduğunu goruyorum.
DL650 Son kararım olmuşken Ve elimi cebime atmışken son anda bukadar yuksek ozelliklere sahip bir motora ihtiyacım olmadığını farkettim.
Bir yılda ortalama 15000-2000 km yol katediyorum motorla işe gidip gelmek gezme şehirlerarası yolculuk etmek hemde 2 kişi 110 cc motorlada gidip geliyordum 250 cc motorlada gidip gelıyorken birden çıtayı yukseltmenin bana getirisi nedir sorusuna cevap veremedım.
İşin gösteriş kısmı yada gürültü kısmı yada genel olarak dikkat çekme kısmı 250 sınırında pek yok kabul. Ama ekonomik oluşunu kimse inkar edemez.
Ekonomik motorun açılımınıda yapmak lazım zira sürekli yanlış değerlendiriliyor.
Ekonomik motor Bem motosiklete bineceğim zevkimi alacağım hem işime bakacağım yada butceme zararı olmasın dıyorsanız Araba ile kıyaslandığında 1/3 maliyeti geçıyorsa Lüx tüketime girer.
Lüx tüketim ihtiyacınız varsa elbetteki hiç düşünmeyin. Veyahut ne olursa olsun karnım aç olsada Baba bi motorum olsun dıyorsanızda saygı duyuyorum. Bu bir tutkudur kötu bir alışkanlık değildir. Ben sadece kendi değerlendirmemi yapmaya çalıştım.
Ybr 250 - Cbf 250 - GT 250 Tr şartlarında çok da fazla tartılılmadan binilecek motorlar. Hepsinin kendine gore özelliği olsada çok da fark yok aralarında hepside alınır hpside her yola gider hepside 2 kişi ile uzun ve de yuklu her ihtiyacınıza cevap verir.
Konuyu cok uç noktalara taşıyıp polemiğe düşürmeye gerek yok.
Saygılarımla
Bu arada hala karar veremedim ne alsam diye ( Şimdilerde 250 cc scoter düşünür oldum

Malum Cok kullanışlı bir suru bagajı var )