Honda CBF150 Yenilendi !..

Arkadaşlar CBF150 2010 modelinde yenilikler yapılmış, hemen sevinmeyin, tabiki yurtdışı modellerde. :)
Euro3 normlarına uydurmuşlar motoru ve ufak tefek bazı değişiklikler yapılmış.

Bizim ülkemize ne zaman gelir Honda TR'nin insafına kalmış.
CBR125in yeni kasası yıllar sonra geldiğine göre, kısa sürede çok umutlanmamak lazım :pale:

Aşağıdaki resimlerde farkları görebilirsiniz:

Eski grenajlar:
2010_19.jpg

Bu yeni grenaj tasarımı daha doğrusu sticker tasarımı ama ülkeye göre değişebildiği için bize gelir mi? Emin olmak zor.
2010_2.jpg

Bunlar eski sinyallerimiz standart sarı renk :
2010_5.jpg

Yeni sinyaller şeffaf renkte :
2010_1.jpg

Gösterge panelinin arkası beyaz led olarak değiştirilmiş,
ama Türkiye'ye bu panel gelmediğine göre muhtemelen eskisini kullanmaya devam edeceğiz.
2010_20.jpg

Şu andaki egzostumuzun boğaz kısmı
2010_3.jpg

Yeni modellerde Euro3 normlarına uydurmak için ekstra ilaveler olmuş ve bu görünüme gelmiş :
2010_4.jpg

Karbüratörümüzdeki değişiklikler:
Bu eskisi :
2010_8.jpg

Bu ise yeni karbüratörden resimler: (Teknik olarak fark varmı emindeğilim)
2010_13.jpg

2010_14.jpg

Eski sağ elcik:
2010_6.jpg

2010 modellerde motor stop düğmesi iptal edilmiş. Bunu niye yapmışlar anlamadım :silent:
2010_7.jpg

Eski 8 sargılı statörümüz değişmiş, yenisi 18 sargılı olarak eklenmiş.
Farların çalışma sistemi değişmiş ve artık gaza bağlı değil direk aküden güç alarak çalışacakmış.

Sağdaki eski, soldaki ise yeni statör:
2010_9.jpg

Kaynak : www.ibike.com.hk

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
altın semer vurmuşlar ama maneviyatı aynı kalmış.

arkadaşlar ebaydan o göstergeleri kelepir fiyatlara bulabilirsiniz aslında devir saati özelliğide kazanılır.. bence araştırılması gereken bi durum... ufak tefek makyaj yapmışlar (grenajların stickeri değişimiş sanırım sadece) bence yakışmış büyük değişiklikler her zaman iyi değildir.. zaten iyi motor piyasadada tutundu neden adamlar kasayı değiştirsinki bu kadar başarıyı elde etmişken.. bu modeli için hondaya tebrikler... türkiyeyi hala 3.sınıf dünya ülkesi gördükleri içinse yazıklar olsun diyorum..!

Devir saatini eklemeleri gerçekten güzel olmuş.
Fakat bende bir kaç seneden önce gelmez diyorum bu makyajlı kasa.:farao:

3-4 bin devir de economy yazıyor,bayılma olmuyor mu,düşük kalmıyor mu o devirler?titan da devir göstergesi yoktu,cbf 250 kullanırken de hiç dikkat etmedim,merak ettim doğrusu...

küçük bir şanzıman hatası vardı acaba oda düzeldimi ? vites 1 den boşa zor geçiyordu
ve birde fabrika çıkışı arka kuryuk ve plakalık çok hafif eğik duruyordu buda çok dikkatli bakınca belli oluyordu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:56 ----------

ama genede yamaha 125 tvs apaçhi ve kawazaki cbf 150 nin yerini tutamaz :cat:

sağol araştırma için Hacı...işte bunu getir normalara sok makinayı ama beni düdüklemeden yap bunu...fırsat bu fırsattır diye getirip sanki bir halt yemiş gibi zam yapıp kanımızı emme...

Teknik konulardan anlayan arkadaşlar yukarıdaki yeni karbüratör resminden bişeyler anlaşılıyormu?

Üstünde kocaman bir vida var ve elekronik girişler mevcut.
Bunlar hakkında fikri olan varmı?

küçük bir şanzıman hatası vardı acaba oda düzeldimi ? vites 1 den boşa zor geçiyordu

Bende dahil bir çok cbf kullanıcısında bu problem yok.
Kullandığın makinenin debriyaj ayarları ile düzelebilecek bir durum bu.

arkadaşlar ebaydan o göstergeleri kelepir fiyatlara bulabilirsiniz aslında devir saati özelliğide kazanılır.. bence araştırılması gereken bi durum... ufak tefek makyaj yapmışlar (grenajların stickeri değişimiş sanırım sadece) bence yakışmış büyük değişiklikler her zaman iyi değildir.. zaten iyi motor piyasadada tutundu neden adamlar kasayı değiştirsinki bu kadar başarıyı elde etmişken.. bu modeli için hondaya tebrikler... türkiyeyi hala 3.sınıf dünya ülkesi gördükleri içinse yazıklar olsun diyorum..!

Ne yazıkki ebayde bu gösterge paneli yok. Başka bir devir saati alıp uydurmak lazım ama hem uğraşacak vakit hemde sabır lazım :)

sağol araştırma için Hacı...işte bunu getir normalara sok makinayı ama beni düdüklemeden yap bunu...fırsat bu fırsattır diye getirip sanki bir halt yemiş gibi zam yapıp kanımızı emme...

Aynen metehan hocam.
İnşallah en kısa zamanda getirirler ve olması gerekenden fazla bir fiyat biçmezler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eyvah cbf150'yi avrupa normlarına uydurmuşlar.Buda demek oluyoki cep yakacak.Hondanın bi modeli daha var avrupa normlarına uygun.PS150i.Buda şimdi 6.000 TL'den aşşağıya satılmaz.Bizim cbf150'leri 4.500 liradan ikinci el olarak satarız o zaman:cherry:

CBF150'ciler kıymetini bilin motorlarınız.Yakında çok değerlenecek.

arkadaşım ben bunu cbf150 forumunda açıklamıştım fakat sevinmeyin o farklılıklara o katranda gidondaki değişikliklere filan zaten eski modelinde de katran gidon öyleydi sadece bize gelen modellerinde devir göstergesiydi çartıydı çurtuydusunu değiştiriyorlardı. size söyliyim arkadaşlar o cbf150 nin bize sadece stckerlarıyla sinyalleri yenilenmiş olarak gelicek ki onlarda eskisinden iğrenç:farao:

son 2 sene altına yatırdığım parayı cbf 150 ye yatırsam çok daha karlı olacaktım..!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne varki ? arkadaş güzel bir konuya değinmiş..! çok garibinize gitti sanırım

Evet arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş.Bende uzun zamandır hondanın 250 cc çift silindir 30 beygirlik bir motor getirmesini bekliyorum.Ancak ben cbf150 gibi dağa bayıra gelebilecek enduro tarzı bir motor istiyorum.Honda ne yaptı.Gitti vtr250 gibi naked motor getirdi.Eğer aynı motoru kullanan bi enduro getirse 13.000 TL'ye kıyar alırım şerefsizim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar