merhabalar,Merhaba arkadaşlar, 2006 model cbf 600 ile ben de Adana'dan aranıza katılmış bulunuyorum.
2 haftadır kullanıyorum. Kullanıyorum dediğime bakmayın 150 km oldu daha.
Alışmaya çalışıyorum, cbf 150'yi satalı 2 yıl oldu. 2 yıldır kontak çevirmişliğim yoktu. Yeni başlamış gibi heyecan doluyum şu aralar.
Hem ilk 4 silindirim, hem de 2 yılın verdiği doluluk var.
Sormak istediğim bikaç şey var,
-Şehir içi ortalama 3.000-4.000 civarı sürüyorum, motorun sesine alışamadığım için yüksek devir gibi geliyor sanki. Şehir içi ortalama hangi devirde sürmem hem yakıt için, hem motor için idealdir. 100 km.'de 7,60 lt gibi bir şey yaktı. Yüksek geldi biraz, 5,5-6 lt.ler konuşuluyordu ben almadan önce.
-7.000 devirlerde bir titreşim söz konusu selede ve elcikte. Sizde de var mıdır? Bunun çözüm yolu var mıdır?
-Amortisörleri sertleştirmek motorun yerden yüksekliğini arttırır mı? Bi iki yerde (doğru düzgün çukur olmamasına ramen) altı sürttü ya da dürttü.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
öncelikle motosikletiniz hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. sorularınızın cevaplarına gelince
-3-4 bin devirler bana düşük geldi. ideali 5000 devir olmakla birlikte ben 5000-6000 devir arası kullanıyorum. yakıt tüketimim de 100 km'de 6 litre civarı. sizin motosikletinizde sorun var gibi, acil bakım yaptırmanızı ve özellikle hava filtresini, bujileri kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
-7000 devirde titreşim konusunu hiç hissetmedim. belki de titriyor ama alışkanlıktan dolayı farketmiyorum. lakin ciddi bir titreşim olsa illa ki dikkatimi çekerdi.
-amortisörlerler oynamamanızı tavsiye ederim. cidden hayati konular bunlar ama genel olarak bizim motorların altı alçak. naked motor ve asfalt için üretilmiş nihateyinde. bende artçılı binerken bir çok kez altını sürttüm, artık tümseklerden geçerken bile çok hassas davranıyorum. tek binerken ise altını vurmak gibi bir sorunla karşılaşmadım.
iyi günlerde kullanın