Merhabalar Arkadaşlar Benim motosikletin Yakıtını bir türlü tutturamadık şehiriçi ve dışı karışık kullanımda 100 km de 5 litre benzin yakıyor karbüratör ve temizlendi hava fitresi değişti buji değişti ama bir türlü yakıt tüketimini düşüremedik tavsiyelerinizi bekliyorum yada tavsiye edebileceğiniz iyi bir usta varmı (Mecidiyeköy, Şişli, Gültepe,civarında) şimdiden teşekkürler

:rendeer:
Tavsiyelerinizi bekliyorum...
hocam asla shell den benzin alma... sana bilimsel açıklama yapacak kadar ilmim yok ama, amiyane tarzda tecrübemi aktarayım..
bende innova motor vardı, sürekli bp veya shell den benzin alıyordum 95 octan..
bir kere denedim, depoyu fulleyip istanbuldan bursaya gittim, baktım benzin daha yalovada bitti, çok yakmaya başladı çünkü benzin çok kaliteli, yanması daha hızlı oluyor çünkü, aynı şey bp için de geçerli..
aynen bu şekilde depoyu fulledim, bu sefer petrol ofisinden, ve 100 km 3,5 litre yakan motor 2 litre yaktı.. bunu defalarca denedim, 4 aydır petrol ofisinden alıyorum, yaklaşık 3000 km dir PO dan alıyorum ve yakıt sarfiyatında büyük tasarruf meydana geldi.. shell & BP : mesafe aynı, aldığım yakıt 10 ytl.. Petrol ofisinden aldığım benzinle ise 6 ytl.. bunu çok denedim..
sende dene istersen ama her gördüğün yerden alma bence, bazı yerler 3 kağıtçı olabiliyor.. bu arada sürekli aynı yerden benzin alıyorsan orada bir sorun olabilir.. burada cbf250 kullanan 6 kişiye sordum hepsi de 110-120 ykr arası yakıyor dediler.
bişeyler yazdım ama inşallah anlamışsınızdır..