Beyler bugünlerde benim cbf150'yi satmak üzereyim.Hemen cbf250'ye geçiş yapmak istiyorum ancak sormak istediğim birkaç soru var:
1.Bu cbf250'nin bakımları kaç bin kilometrede bir oluyo ve ne kadar bakım masrafı tutuyo?
2.Cbf250'nin bildiğiniz kronik problemleri var mı?Varsa ne kadar masraf çıkarır?
3.Uzun yolda 120 km gibi sabit hızlarla gidebilecek kapasitede mi?Yoksa uzun süre bu hızlarda gidince yorulan bir motor mu?Uzun yol deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
4.CBF150 ile bir keresinde uzun yolda rüzgara karşı 80 km hızın üzerine çıkamamıştım.Aynı problemi cbf250 ile yaşar mıyım?
5.İkinci el satışı biraz zor olan bir motor olduğunu bildiğimden bir daha satmamak üzere almaya niyetim var.Hem şehir içinde yakıt ekonomisiyle ayrıca kıvraklığıyla , uzun yolda da iki tekerle aşırı hızı sevmeyen biri olarak 120-130 km gibi hızlarla beni istediğim yere götürebilecek bir motor olduğuna inanıyorum.Bence geçiş motoru değil ömürlük bir motor.Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?Uzun süre kullanılabilecek bir motor mu?
1)bakım dendiği gibi 6000 km de bir yapılıyor.. hava , yağ filtresi, buji, fren balataları, debriyaj teli, akü, lastik, zincir ve dişliler in drumuna göre masraf değişkendir.her halükarda yağ değişecek yağ filtresi 2-3 yağ deişiminde bir değişecek .. masraf 50 de tutar 500 de
2) evet cbf in kronik sorunları var.
A- dişli ve zincir yaklaşık 17000-20000 arasında değişim istiyo
B-lastik 20000-25000 de illaki değişmeli
C- eksantirik zinciride 20000 den sonra ses yapıyo ve deişim gerektiriyo
3)2007 yılında marmaris- istanbul arası bende comet 250 kardeşimde cbf 250 yol yaptık..120km/h sabit hız gayet rahat yapar ... zaten arada bi çay bi ihtiaç molası veriyosun.. Toplam gezimiz 2011 km tuttu her iki motorda en ufak bi aksilik çıkarmadı.ama uzun yol öncesi gerekli kontrolleri yapıp çıktık..
4)her motorda kuvvetli rüzgar sorun yaratır. zaten şehirlerarası yolda rüzgar olması gayet normal. hızını rüzgara göre ayarlar en emniyetli sürüşü gerçekeştirirsin. bunun için bi limit veremeyecem ancak uzun yolda seni üzmez orası kesin
5)ikinci elpazarı oldukça iyi olan bir motor . başlangıç, geçiş, uzun süre kullanım tüm bu amaçlara cevap verebilecek bir motor.. tek kötü yanı yedek parça fiyatlarının uçuk olması.. ancak yan sanayi yedek parçaları bulmak mümkün .. bu parçalarda oldukça kaliteli.alanı üzmeyecek bir motor .ancak her mekanikte olduğu gibi bunda da şans faktörü vardır. Kimi alır rutin bakım haricinde servise yıllarca uğramaz kim alır zırt pırt sorun yaşar..bence alınıp uzun yıllar binilebilecek yakışıklı bir motor ..