Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Aslında çok yüksek süratlere çıkan bir motor değil amacım şöyle gerektiğinde 140-150ye çıkabilse.stabilde 120-130km/s gitse çok iyi olurmus :)Tabi bunu 150cc den beklemek mantıksız.400veya 500cc mi almak lazım bu hızlara uygun maliyetle ulaşmak için.250cc klasmanında fazla alternatif yok.Şekli güzel fiyatı uygun :silent:

Son hız denemesi yapmadım ama Kızılcahamam dönüşü 150yi geçtim öndeki gruba yetişmek için. huseyin75in dediği gibi uzun yolda yetersiz gördüğüm için aldım, bir de kalın lastikli, güçlü frenli motor daha güvenli haliyle. CBF ile dağ yamaçlarında yediğim rüzgarla bi şerit yana kayıyordum :)

GT 250mi bir hafta/300 km kullanabildim sanırım, aradaki fark lastik nedeniyle daha güvenli ve rahat sürüş, virajları çok daha az korkuyla alabilmek, bi de ihtiyaç duyduğum anda (sollamalarda, kaçmalarda) gücün elimin altında olması. Ha bi de şehir içi yollarda 8000 rpm dönen motorun sesini duyan araba sürücüleri sağ şeride geçip yol veriyor artık, en hoşuma giden yönü o :queen:

Son olarak CBFme tekrar bindiğimde dünyanın en rahat, vitesleri en kaymak gibi geçen, kaldırıma en rahat parkedilen motoruna sahip olduğuma anladım. Şehir içi kullanım için rakipsiz bir çocuk. İlerde param çok olursa şehir içi için tekrar CBF alırıım düşünmeden... :cat:

saol ama yeterli diil:(....

ARKADAŞLAR ACİLLLLL

CBF 150 arka dişli.....
standardı 40 diş ...
kaç dişli almalıyız birazdaha hızlı gitmesi için ?
istanbulda nerelerde bulabiliriz ?
fiyat ?
teşekkürler.....!!!

cbf 150'nin arka dişlisi stantardı 42'dir.
biz kuzenle(cihan)ancak 38 dişli bulabildik,daha küçüğünü bulamadık.
ama geçenlerde 32'lik bir dişli buldum ama vida deliklerinin yeri uymadı(canta montajladığımız somun yerleri.
bu dişliyi sirkecideki !!!İTİMAT!!! motorda bulabilirsin, özen motorun karşısında..
15 ytl.:cat:

cbf 150'nin arka dişlisi stantardı 42'dir.
biz kuzenle(cihan)ancak 38 dişli bulabildik,daha küçüğünü bulamadık.
ama geçenlerde 32'lik bir dişli buldum ama vida deliklerinin yeri uymadı(canta montajladığımız somun yerleri.
bu dişliyi sirkecideki !!!İTİMAT!!! motorda bulabilirsin, özen motorun karşısında..
15 ytl.:cat:

benim kuzen anlatmış herşeyi yeterli mi arkadaşım.:cat:

beyler size bir sorum olacak motorlarınızın süpap ayarlarını kaç km de yaptınız benim motorda 2 inci viteste gaza yüklenince süpap sesine benzer bi tırlama geliyor kendim ellemek istemedim garanti devam ederken benzer bir sorun varmı sizdede.....

beyler size bir sorum olacak motorlarınızın süpap ayarlarını kaç km de yaptınız benim motorda 2 inci viteste gaza yüklenince süpap sesine benzer bi tırlama geliyor kendim ellemek istemedim garanti devam ederken benzer bir sorun varmı sizdede.....

11000 km deyim ne öyle bir sorun nede başka bir sorun var.

sen servise götür bi baksınlar sorun büyümeden

arkadaşlar çok teşekkür ederim bu aldığım dişliyi tornacıya falan götürmem gerekmiyo dimi direk cıvata yerleri birbirine uyuyodur inş....

4000 de yaptırdım...8000 de yapmadılar...yakında 12bin bakımı var...sübaplar hafif ıslık çalmaya başladı sanırım tekrar yaparlar :bounce:

ben 13500 deyim...

karşılaştığım sorunlar...

1-kar yağdığındna dışarda duran makinanın aküsü nanay oldu garantiden değişti...

2-marş motoruna toz kaçıyormuş onu temizlettik...ilk günkü gibi artık...

3-ilk km lerde arka plaka aydınlatması plastiği çatlamıştı...3 ytl ye değişti bidaha sorun çıkarmadı...ama plaka aydınlatmasını kestiğim için ısınmayıp çatlamıyor yani...sorun yok derken ampulu çıkardım sorun yok...:p

4-benzin göstergesi ilk günden beri asla sağlıklı çalışmadı...%70 depoyla btik gösteriyor...

14.000 de yağ değiştirmeye gidicem...

2000 de bir yağ değişimi...4000 de bir ana bakım için servis çağırır bunları unutmayın...sübap ayarı 2 kere yapıldı...ben denilen sesleri pek duymuıyorum...küçük hacim teneke sesi geliyor sadece bana...standart sesler yani..

sabah ilk çalıştırmada soğukken blok altından bi tıkırtı geliyor ..ısınınca olmuyor...motor bloğun altındaki zincir dişlisinden geliyo muhtemelen...

Son hız denemesi yapmadım ama Kızılcahamam dönüşü 150yi geçtim öndeki gruba yetişmek için. huseyin75in dediği gibi uzun yolda yetersiz gördüğüm için aldım, bir de kalın lastikli, güçlü frenli motor daha güvenli haliyle. CBF ile dağ yamaçlarında yediğim rüzgarla bi şerit yana kayıyordum :)

GT 250mi bir hafta/300 km kullanabildim sanırım, aradaki fark lastik nedeniyle daha güvenli ve rahat sürüş, virajları çok daha az korkuyla alabilmek, bi de ihtiyaç duyduğum anda (sollamalarda, kaçmalarda) gücün elimin altında olması. Ha bi de şehir içi yollarda 8000 rpm dönen motorun sesini duyan araba sürücüleri sağ şeride geçip yol veriyor artık, en hoşuma giden yönü o :queen:

Son olarak CBFme tekrar bindiğimde dünyanın en rahat, vitesleri en kaymak gibi geçen, kaldırıma en rahat parkedilen motoruna sahip olduğuma anladım. Şehir içi kullanım için rakipsiz bir çocuk. İlerde param çok olursa şehir içi için tekrar CBF alırıım düşünmeden... :cat:

Serkan anladığım kadarıyla memnunsun motorundan.Yakıtta peki nasıl seni üzücek gibimi?:silent: Umarım hysongdan memnun kalırsın.:cat:

ben 13500 deyim...

14.000 de yağ değiştirmeye gidicem...

2000 de bir yağ değişimi...4000 de bir ana bakım için servis çağırır bunları

2000km de illahi yağ değişimi yapmak gerekiyormu yahu :silent:4000km de bir niye bakım diyorlar ozaman.2000-4000-6000 diye gitsin.Hondanında yaptığı saçmalık yani:wiinkk::farao::farao:

Son düzenleme:

2000km de illahi yağ değişimi yapmak gerekiyormu yahu :silent:4000km de bir niye bakım diyorlar ozaman.2000-4000-6000 diye gitsin.Hondanında yaptığı saçmalık yani:wiinkk::farao::farao:[/
QUOTE]

abi HONDA şunu farkettiki makinalarda yağ eksiltme sorunu var...ilk partilerden sonra yağsızlıktan motor kitleyen istisnaide olsa makineler olunca hemen panikle bizim bakım periyodunu değiştirdiler...orda zaten benim moralim bozuldu ürüne karşı olan güveni kaybettim...benim başıma gelmesin diye dua ettim sadece...

2000km de illahi yağ değişimi yapmak gerekiyormu yahu :silent:4000km de bir niye bakım diyorlar ozaman.2000-4000-6000 diye gitsin.Hondanında yaptığı saçmalık yani:wiinkk::farao::farao:[/
QUOTE]

abi HONDA şunu farkettiki makinalarda yağ eksiltme sorunu var...ilk partilerden sonra yağsızlıktan motor kitleyen istisnaide olsa makineler olunca hemen panikle bizim bakım periyodunu değiştirdiler...orda zaten benim moralim bozuldu ürüne karşı olan güveni kaybettim...benim başıma gelmesin diye dua ettim sadece...
yani ihtiyaç olmasada tedbir amaçlı değiştirelim diyorsun :silent:Çünkü ben en kalitesinden koydurmusdum yağı.6000 de değiştireyim ozaman ben ne yapayım.Birde benim zincir devamlı bir gevşeme oluyor.(500km) servise gidip gerdiriyroum hem çekiş artıyor hemde yatıkı etkiler sanırım.Sizdede böyle bir sorun oluyormu?Servis kullanımdan kaynaklı dedi çünkü :silent:

Bir keresinde CBF 150 ile biraz gecikmeyle 2600 km de yağ değiştirmek zorunda kalmıştım. Servise gidince yağın 200 gr lık eksiltme yaptığı kalanında çok kirli olmadığıydı. 1 litrede çokda fazla eskiltme sayılmaz.

38 lik dişliyi bende takmıştım sattığım cbf ime. ama hiç bi faydasını görmedim ne son hızda ne de yakıtta. tork unun düşmesi de cabası. forumda bazı arkadaşlar işe yaradığını söylemişlerdi 38 dişli takıpta 135-140 yaptım diyen arkadaşlar vardı. onların lafına uyup (gaza gelip) ustamın "boşuna uğraşma bi faydasını göremezsin" demesine rağmen takmıştım. orjinal dişli ile rampa aşağı 125 görürken 38 dişli ile bi daha bu hıza erişemedim. eskiden 3. viteste rahat çıktığım rampayı 2. viteste çıkmak zorunda kalıyodum. sonunda anladım ki honda bu makinayı yaparken zaten en uygun dişli oranlarını koymuş. değiştirmenin gereği yok.

Serkan anladığım kadarıyla memnunsun motorundan.Yakıtta peki nasıl seni üzücek gibimi?:silent: Umarım hysongdan memnun kalırsın.:cat:QUOTE]
Serkan değil, Tuncer :)

Yakıtta üzecek gibi gözükmüyor, çünkü 4 litre civarı yakıyor topu topu. Uzun yolda CBFyi tam gaz kullanmak zorunda kalınca o da yaklaşık 3.5-4 civarı yakıyordu tahminimce. Şimdi gaza asılmadan çıkabiliyorum en azından...

Bakalım, Honda üzmedi (bi de satabilseydim :)) Hyosung da üzmez inşallah. :cat:

38 lik dişliyi bende takmıştım sattığım cbf ime. ama hiç bi faydasını görmedim ne son hızda ne de yakıtta. tork unun düşmesi de cabası. forumda bazı arkadaşlar işe yaradığını söylemişlerdi 38 dişli takıpta 135-140 yaptım diyen arkadaşlar vardı. onların lafına uyup (gaza gelip) ustamın "boşuna uğraşma bi faydasını göremezsin" demesine rağmen takmıştım. orjinal dişli ile rampa aşağı 125 görürken 38 dişli ile bi daha bu hıza erişemedim. eskiden 3. viteste rahat çıktığım rampayı 2. viteste çıkmak zorunda kalıyodum. sonunda anladım ki honda bu makinayı yaparken zaten en uygun dişli oranlarını koymuş. değiştirmenin gereği yok.

sen yanlış rotadasın arkadaşım :cat:

yani ihtiyaç olmasada tedbir amaçlı değiştirelim diyorsun :silent:Çünkü ben en kalitesinden koydurmusdum yağı.6000 de değiştireyim ozaman ben ne yapayım.Birde benim zincir devamlı bir gevşeme oluyor.(500km) servise gidip gerdiriyroum hem çekiş artıyor hemde yatıkı etkiler sanırım.Sizdede böyle bir sorun oluyormu?Servis kullanımdan kaynaklı dedi çünkü :silent:

kesinlikle 2000 de bir yağ değişcek abi...cbf ye has bir durum...ara sırada yağı kontrol etmekde fayda var...

evet bazıları memnun bazıları memnun olamadı bu dişli değişiminiden.Ben değiştirmedim.Ruzgarlı hava ile ruzgarsızda bile hız farkediyor.110 ise 100 oluyor max.Yakıt tüketimim yedek depoya göre baz alarak. 20 milyona 170km gittim.100kuruşdan fazla yakıyor anlıyacağınız.Biraz devirli kullanıyorum tamam ama bana fazla geldi.Bu son zamlarında faydası var sanırım.:pale::pale:

Serkan anladığım kadarıyla memnunsun motorundan.Yakıtta peki nasıl seni üzücek gibimi?:silent: Umarım hysongdan memnun kalırsın.:cat:QUOTE]
Serkan değil, Tuncer :)

Yakıtta üzecek gibi gözükmüyor, çünkü 4 litre civarı yakıyor topu topu. Uzun yolda CBFyi tam gaz kullanmak zorunda kalınca o da yaklaşık 3.5-4 civarı yakıyordu tahminimce. Şimdi gaza asılmadan çıkabiliyorum en azından...

Bakalım, Honda üzmedi (bi de satabilseydim :)) Hyosung da üzmez inşallah. :cat:
Tuncer kusura bakma :) İstanbula gelirsen görüşelim.Sezon açılınca satılır merak etme cbf tutulan bir motor.:cat: özelden mesaj atsana hysongu kaça aldığını :cherry: bende 250cc veya 400cc ye geçmek istiyorum ama şöyle atletik bir motor olsun istiyorum.kgsu az olsunda istiyorum.Hafif ve kıvrak bir motor istiyorum anlıyacağın.:bounce:

sen yanlış rotadasın arkadaşım :cat:

niye yanlış yolda cihan :) olumlu veya olumsuz eleştiriye açık olmak gerekmezmi? :silent::rendeer:

Son düzenleme:
beyler gaza yüklenince her araç gibi bizim cbf de de yüksek tüketime ulaşmak mümkün ancak orta devirlerde sabit 80-90 arası tüketim çok düşük yağ meseleside valla burda bizim serviste her 1000 km de bir değiştiriyorlar zaten 1000 km yi geçince bi kere 1400 de değiştirmiştim 250 gr eksiltme yapmıştı tabi yağın kaliteside pek farketmiyor sonuçta eksiltiyor....sürekli kontrol etmekte fayda var daha önce bahsettiğim tırlama sesi 2 inci viteste gaza yüklenirken oluyor yani devir 4000-6000 d/d aralığında zannediyorum süpap ayarları kaçmış..bu arada ön fren merkezi komple değişecek levye sıkınca geri bırakmıyor çoğu zaman ,sipariş verildi yakınında değişecek garanti durumunda olması güzel...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar