merhaba arkadaşlar,
cbf 150 kullanıcısı olarak uzun süredir topiği takip ediyorum.Fakat tanışma fırsatı olmamıştı sizlerle.
aranızda cbf 150 ile uzun yola çıkan arkadaşlar var ve bende ağustos başında izmirden fethiye taraflarında tatil yapmayı cadır kurmayı planlıyorum.
sizlerden yolculuk sırasında aksilikleri en aza indirecek tavsiyeleri bekliyorum. iki kişi gitmekte bir sakınca olabilir mi merak ediyorum.
ayrıca cadır kuran arkadaşlarında yardımcı olmalarını isterim (ilk defa cadır da kalıcam

)
1- cbf150 ile bakımlarını düzenli yaptırdıysan uzun yola çıkmaktan hiç çekinme, seni yolda bırakmayacaktır, emin ol
2- şehirlerarası yolla çok rüzgarlı oluyor, bu sebepten motor tek kişi bile 100 zor görüyor açıkçası.2 kişi de çok aşırı fark etmesede en fazla 80-90 gibi bir hızda yol alacağını hesaplayıp yola öyle çık, sabırlı olman lazım çünkü uzun yolda diğer motorlar gibi kopup gitmiyor alet
3- bir süreden sonra sele çok rahatsız ediyor.sen istemesen de sık sık mola vermek zorunda kalabilirsin
4- emin ol benzin nedir unutacaksın, o kadar az yakıyor yani(köklesen bile en fazla 3.1 lt/100 km
5- eğer lastiklerini değiştirmemişsen kendi lastiklerinin çok iyi olmadığını aklının bir köşesine not et, fazla yatma
6- yolda yer yer erimeler olduğu için yola kum döküyorlar.özellikle sollamalarda bu sorun yaratabiliyor.çok dikkatli ol.
7- çadır olayında çadırı kurmadan önce kuracağın zemini iyice herşeyden temizlemeyi unutma(kurumuş çam iğneleri, taşlar vb.) ve mutlada bir mat'ın olsun yatmak için.öyle yere kilim falan serer üstüne yatarım deme, rahatsız ediyor çünkü.
8- bulunduğun yerde su sorunu olmamasına dikkat et.yemek yenilecek yer olmasın, eğlenecek yer olmasın sorun değil ama duş ve wc için su olmayan bir yerde kalmak çok feci(en son baıma geldi, ordan biliyorum)
9- kamp yerine parayı baştan peşin verme.kaldığın her gün verirsin adamlara.sonra eksiklikler olunca paranı geri alamıyorsun çünkü.
10- çadırın içi için ofak bir ışığın mutlaka olsun(ben bisikletlere takılan 3 modlu led lambalar var, ufacık, onlardan kullanıyorum gayet iyi oluyor)
şu an aklıma gelenler bunlar.sana iyi yolculuklar dilerim...
son gezi yazımı hala yazamaadım, bari 1-2 fotoğraf ekleyeyim