Asıl şaşırtıcı olan ucuz oluşuydu bence, adamlar ilk parti malı satmak için o fiyatı koydu, bunda şaşılacak bişey yok ki. Bu memlekette tüketici bilinci olmadığı için pek çoğumuz istediğimiz ürüne sahip olamıyoruz, mesela ben de geçen yıl böyle zammı yemiştim ve alamamıştım. Ama gördüm ki herkes saldırdı ve aldı. Yani fırsatını yakalayan işini gördü. Liberal ekonominin en önemli açmazı bu fırsatçı politikalardır. Ve maalesef bu böyle devam edecektir, o yüzden paranızı biriktirip fırsat kollamaktan başka çözüm kalmıyor, ne yazık ki.
(24.10.2006)
İlk 20 km'lik sürüş deneyimimden izlenimlerim:
-Sabah ilk çalıştırmada 3 - 4 dakika jikle ile ısıtarak çalışıyor, sonrasında her seferinde çok rahat çalışıyor.
-Titreşim diye bişey yok aynalarda gram sallantı olmadı.
-1.vites kısa fazla devirlenmiyor, hemen 2.vitesi istiyor, ancak 2.den sonra daha uzun ve rahat gidiyor.
-Benim acemice gözlemim, motor çok çabuk hızlanma eğiliminde görünüyor.
-Sürüş esnasında vites geçişlerinde problem yok, ancak durunca vites küçültmek için ayağınızı darbeli şekilde tıklatarak küçültmeniz gerekiyor yoksa zorlanıyorsunuz, vites geçmiyor.(Belki de zaten olması gereken budur, bilmiyorum)Ama tempolu şekilde darbe yapınca rahat geçiyor.
-Benim motorda gösterge ibrelerinde falan hiç titreme yok.
-Bir acemi olarak hissettiğim kadarıyla şimdilik herhangi bir problem yok gibi.
Sürüşten çok zevk aldım, benim için çok rahattı bu ilk deneyim.
Şu an için trafiğe kapalı alanda ve semt içinde kullanıyorum o yüzden daha fazla izlenimi ileride yazarım.
Sadece benim gibi acemi ve almayı düşünen arkadaşlara şunu söyleyebilirim, ben kendi adıma çok rahat kullanabildiğim bir motor almışım, iyi ki direkt bir cruiserla başlamamışım diyorum. (Tabii bu benim şahsi fikrimdir, beni bağlar, herkesin motor kabiliyeti farklı farklıdır sonuçta)
Bu arada otoparkta bir motorcu arkadaşla karşılaştım, o da iyi bir seçim yaptığımı söyledi, kendisinde 125'lik bir yamaha cross vardı, doğrusu ben de onun motoru beğendim.
Bir de komik olay: Yahu daha ilk günüm Salı Pazarının orada idmana çıkmışım, tesadüfe bakın ki, bir polis oradan geçiyor, bana seslendi. Motor yeni mi, alıştırmamı yapıyorsun dedi. Evet dedim. Ehliyet var mı? diye sordu.Evet var dedim, tabii yüz ifadesi şaşkınlığa dönüştü. Sonra slalom falan çalış, düz sürerek öğrenemezsin dedi. Ben de aynen öyle yapacağım, kitap var elimde ona göre burada belli bir süre çalışacağım hemen yola vurmayacağım dedim. Güldü. Hayırlı olsun dedi, gitti. Ben de gülümsedim ve o dakikadan sonra ehliyeti iyi ki almışım diyerek daha rahat turladım.