Cok tsk. Bilgi icin. gercekten tecrube onemli. Zamanla motoruma alisirim ins. Su an bayiye gidiyorum sadece bakmakla yetiniyorum. Pazartesi pilaka ruhsat cikiyor. Ewe goturecegim mart ayina kadar yatiracagim. Motoru neyle koruyabilirim. WD 40 la pas yapacak yerleri yaglayayim diyorum. İyi aksamlar butun uye arkadaslarima. ☺
Öncelikle motorunuz hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Sıfır almakla iyi yapmışsın ben ikinci el aldığıma pişman oldum, tamam motor güzel sağlam falan filan ama CBF 150 de bir acayip motor, ikinci elde 30.000 altı km si var diyen motoru yeni almamışsa yalan söyler, binince insanın gidesi geliyor, Mart ayına kadar felan yatırmazsın onu inan aldıktan sonra insanın gözü soğuk felan görmüyor, zaten trafik derdin çok olmadığı için pek üşümeye fırsatta bulamıyorsun motorla, :flower: kışlık eldiven, termal içlik ve ayakkabı içliği tamamdır üşümeye fırsatın pek olmaz, Yeter ki yerler kuru, tekerin düzgün olsun her fırsatta binersin hele bi gazı aç, vitesi at sonra yeniden konuşalım bunu.
Yeni motorda, üstünde gelen lastikler pek iyi değil diye biliyorum aman dikkat et, 250 tl felan michelin 4 mevsimleri var yada IRC ler var, hiç binmeden bile değiştirebilirsin.
Kask konusunda motora yaza kadar binmeyeceğini söylemişsin bence taksitle felan iyi bir kask alınabilir.
Evet kask çok önemli ben LS2 aldım (çok öyle hön hön bi kask değil orta seviye), kask güzel, kullanışlı, hava ve ses durumu oldukça başarılı, yedek parça vb durumları oldukça iyi ama ucuzluğundan dolayı sanki iş yapmazmış gibi geliyor, umarım öyle değildir.Rica ederim abi her zaman .Kask alacaksanız eğer biraz daha bütçeyi arttırıp fiberglass meteryalden oluşan bir kask almanızı tavsiye ederim .Mont olarakta 200-250 tl ye çok kaliteli bir şeyler bulamazsanız . Ama o fiyatlara yakın Venom marka montlara bakabilirsiniz.
![]()
tekrar hayırlı olsun arkadaşım bir kaç ay yatmakla paslanma falan olmaz yağmur su görmediği sürece arada bir çalıştırırsın akü şarj etsin birde wd40 ı zincire sürme zaten yeni olduğu için kendinden yağlıdır kuruysa yada kurursa sadece yağla kolay gelsin..
Motorcu olupta motorun sesini duymadan işe gidebilen yada akşam eve girebilen varmı, sanmam aküsünü bitirtmez :mrgreen: akşam şöyle bi sesini duyayım diye çalıştırır insan.:queen:
Zincire, fren kısımlarına WD40 kullanılmıyor diye biliyorum. onun dışında bütün hareketli aksamlara bolca boca ettim bende malum kar yağıyor istanbul da. (zincirede sıkılabiliyorsa durmam akşam eve gider gitmez boca ederim..)
Castrol ün zincir temizleme ve yağlama setini almıştım 400 ml Temizleme, 400 ml yağ şeklinde, n11.com üzerinden 38 tl idi ikisi beraber, henüz kullanmak kısmet olmadı ama kenarda duruyor mutlaka lazım olucak