Cbf 150 fabrikasyon yağ eksiltmesi varsa (bazı cbf ler fabrika çıkışlı yağ eksilttiği halde bazıları eksiltmiyor), bir depo ile yedeğe ne yazık, ne kadar sakin kullanılırsa kullanılsın ki 280-300 km geçiyor, yağ yakmayan cbf lerde bu 400 km lere kadar yaklaşıyor, benim motorda da fabrikasyon yağ yakma var.. 2011 model ve 36 bin km deyim. Yağ değişimi haricinde yağ ilaveli kullanıyorum, fakat dediğim gibi.. en son denememde tek kişi ve 80-90 km/h seviyelerini asla geçmediğim halde 290 km de yedeğe geçti. Ayrıca yağ eksilten cbf lerde hissedilir seviyede, eksiltmeyen cbf lere göre performans kaybı var. Mesela benim motor 100-105 km/h ı genelde geçmez ve ivmelenme de yağ eksilten cbf lere nazaran biraz zayıftır. Ama yağ yakmayan cbf 150 ler 110-115 km/h gibi hızlara genelde ulaşabilmekte.
Önemlisi şu, hadi böyle kullanıyoruz diyelim. Fakat genelde 300 km nin altında yedeğe geçen arkadaşlarda yağ yakma oranı fazla olabilir, motor yağ seviyelerini sıklıkla kontrol edip ilavelerini ihmal etmesinler.. Az benzin yakmaya çalıştırarak deneme yapma, test etme esnasında.. motor yemekte söz konusu olabilir, bu konuya dikkat etmekte fayda var. Bende önümüzdeki sezon motor yeniletmeyi düşünüyorum. Hem daha iyi yakıt tasarrufu ile kullanmak adına, hemde diğer cbf lere nazaran çekiş ve max. hızının düşük kalması hoşuma gitmemeye başladı.
Bilgi: Yağ yakma oranım 2000 km de 300-400 gram seviyelerinde.
Fazla yakıt tükten cbf lerde sorgulanaması ve önemsenmesi gereken ilk husus bu bence, motorda yağ yakma var mı yok mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------
honda nın yeni yağı çıktı 10 30 biraz fazla ısınır ama her kullanıcı memnun
10-30 yağı bende gördüm Kocaeli Haldız, bi arkadaşın cbf ine 10-30 la yağ değişimi yaptı, bi şikayeti yok ama, ne biliyim, o kadar ince yağ ilede motoru bu sıcaklarda kullanmak, hele de uzun süre yüksek devirlerde sürüş yapmak, pek içime sinmeyebilir. Ayrıca vites geçiş kalitesi genelde kullandığımız diğer yağlardan düşük olacaktır diye düşünüyorum, fakat bu yağ ile motor, diğer yağlara nazaran mutlaka çok daha performanslı çalışacaktır. Yani bi yağ kazanın içinde yüzmeye çalışmak var, bi su kazanında yüzmeye çalışmak var. Daha ince yağ içinde çalışan krank ve diğer mekanik parçalar, kalın yağa göre daha serbest hareket edebildiklerinden 10-30 ve 10-40 yağ, 15-50 ye nazaran daha performanslı bi çalışma sergileyebiliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------
Merhaba. Arkadaşlar hangi marka yağ kullanıyorsunuz. Bu motora en uygun yağ hangisidir? Ben ilk değişimde castrol 10'40 ikinci değişimde elf marka 15'40 koydum. Motorum 3000'de. Bu arada günde 3 saat aralıksız motor kullanıyorum. 1-2 ve 3.vitesi genelde kullanıyorum şehir içinde. Fazla ısınıyor zorlanıyor. Ona göre bir seçim yapmam gerek
Motor fazla ısınıyor derken, bu tespitindeki ölçüt nedir ? Neyi kaideye alarak mesela, motorun fazla ısındığını düşünüyorsun, motor zaten 10-15 dk da çalışsa hiç bir aksamına dokunamayacağın kadar ısınacaktır. İnce yağ çabuk ısınır, çabuk soğur. Bu bi gerçek. Motoru bahsetmiş olduğun şartlarda kullanıyorsan bence 15w-50 tam sentetik bi yağ tercih etmem uygun olur diye düşünüyorum.