sıfır motor alcam plaka ve diğer masrafları ne kadar olur. Birde cbf 150 ile cbr 125 arasında kararsız kaldım. yardımcı olursanız sevinirim. not:ilk motorum olacak nasip olursa. :bestmt:
Bence iki motorunda tarz ve kullanım amacı biraz farklı gibi, ilk önce tarzını belirle, sıklıkla yolcu ile bineceksen, bahsettiğin iki motor söz konusu ise uzun yol yapacaksan, yan sanayi orjinal parça bolluğu ve ucuz olması gibi kriterlerde önemliyse ben cbf 150 almanı öneririm. İki motorda ilk motor olur ama, ufak hasarlıda olsa,düşme kalkma devrilme vb pozisyonlarla karşılaşırsan yine cbf 150 almanı öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------
Arkadaslar yetkili servisle ilk polemiği yaşadık.. HAVA FİLTRESİ.. 4000bakımda takmaya calıstıkları hava filtresi uymadığı için. taktırmamıstım. orjinalinin kenarlarında kücük bi fatura vardı (cizgi-oyuk) serviste 4000de getirdikleri cok azda olsa büyük olduğunda tornavidayla kastırarak takmaya calıstılar. uymadığını görmüyormusunuz dediğimde vaz gecip içeriden sordular elimizde yok deyip geçiştirdiler. çözümde sunmadılar. şikayette bulundum dönüş yapacağız dediler. bakalım neler olacak..
Hava filtresi yuvasına rahat oturmayan, kuvvet uygulanması gereken veya tornavida vb, kastırılmadan takılamayan hava filtreleri orjinal değil, bilgin olsun, ve bu fitrelerin hava geçirme özelliği daha zayıf olduklarından motorun çekişini ve rölantiyi düşürüyor. Bu filtreyle orj. filtreyi üst üste koyduğunuzda yan sanayi filtrenin 1-2 mm daha uzun olduğunu görebiliyorsunuz zaten. Aman taktırma, yeni ve orjinalini temin edenekadar mevcut orj. filtrenle gez çok daha iyi. 5 tl daha ucuza mal etmek adına yan sanayi filtre takıp motora yazık etmemek lazım. Allahtan o filtre yuvaya oturmamış ve taktırmamışsın. Çok kastırdıkları zaman takılabiliyor çünki.
Ben tüm malzemelerimi DB Motor Ümraniye' den alıyorum, kesinlikle hepsi orjinal, honda.com.tr den tel. numarasına ulaş, tel aç, verdikleri hesap numarasına istediğin parçaların mevlasını yatır. Ertesi gün orj. olduklarına kesinlikle emin olduğun parçaların istediğin adrese kargoyla gelsin. Ben senelerdir böle yapıyorum. Ayrıca ufak oranda da olsa yetk. servislerde parça fiyatları değişiyor ve DB Motorun parça fiyatları gayet makuldür. Madur olmazsın.