Debriyaj balatası kaç binde değişmesi gerekir ?Ve Fiyatı nedir ?
Bugün piston-sekman için bıraktım motoru.
1 günde yapacaklar.İşlemi daha önce hiç görmediğim için kısa veya uzun süre mi ?Bir de yetkili servislerde benzin çaldıklarına dair hiç duyumu olan var mı ?
İçinde 10 litre benzin var.İnşallah bir şey olmaz
---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:34 ----------
Birde 10 40 çok ince dedi.Fln
Piston sekman attıktan sonra karbürator ayarı yapılması lazım mı ?
Ben sölemeyi unuttumda.Karbürator ayarı silindir sekman atıldıktan sonra yapılması mecburidir inş.
Deb. balatası ömrü, şehir içi kullanım mikarının azlığına veya fazlalığına bağlı olarak, yani 1000 km de 100 kere deb. kullanmak var.. 1000 kere debi kullanmak var. Misalen yani. 10-15 bin km de deb. balatası bitiren de biliyorum, 60-70 bin orj balata ile gidende biliyorum. Debi balatası, deb. kaçırma eğilimi gösterenekadar değişim ihtiyacı yoktur. Fiyatını hiç bilemiycem, ihtiyacım olmadı.
Yet. servislerde benzin çalınması olayını ilk defa senden duydum. Aslı varsa da elbette çok yazık ve ahlaki olmayan bi durum.
10w-40 yağ aslında ince değil, mevsim kış, kullanılabilir. Yazın koyarsın 15w-50 falan. Kışın 15-50 veya 20-50 falan motora ağır geliyor, zor marş alıyor ve geç ısınıyor. Sen motorunu sıfırladıktan sonra kaliteli bi yarı sentetik (ben olsam böyle yapardım) yarı sentetik bi yağ koydur. Yok efendim rodaj madeni yağ ile yapılır emarelerine kulak asma. Ok. tam sentetik te koyma ama yarı sentetik yağ kullan.
Piston segman atıldıktan sonra karb. ayarı yapılma ihtiyacı neden olsun ki. Buna bence teknik olarka gerek yok, olsun olsun eğer sökerlerse karb. temizlenebilir. Bence bi ayar yapılma ihtiyacı yok. Çünki aynı mazlemelerin yenileri takılacak. Yani motorda çalışma anında kullanılan benzin yine asynı benzin. yani 200 cc motor yaptırmıyosan, orj. parçalarla motor sıfırlanacaksa, karb. ayarı yapılmasına neden gerek olsun ki dimi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------
sorun aynen öyle :cat: peki sizdeki sıkıntı diski değiştirince hallodumu
İlk etapta disk değişir, daha sonra sorun ortadan kalkmaz veya kısa bire süre sonra tekrar nüksederse jant değişimine gidilir.
chemical nickli Nihat ark..ımızın başına geldi, ayrıntılı bilgi istersen kendisi yardımcı olacaktır.