Abi @jr arkadaşın dediği doğru. biliyosun ben hep castrol power1 10w-40 kullanıyordum. son bakımında servis mobilin 15w-50 sini önerdi bunu dene dedi. Motordaki 5500deki titreşim azaldı yaz kış kocaeli için 15-50 ideal bundan sonra bu yağla devam edicem. Motor daha sessiz ve tok çalışmaya başladı tavsiye ederim dene abi.
Ben o yağı çok kullandım, yazın 10 numara yağdır, ama bendeki titreşimde 15w-50 den 10w-40 a geçince geçti. Bende doğru bi mantıkla, daha ince olan yağ motorun daha sarsıntısız çalışmasına sebep oluyor diye düşündüm, Doğru veya yanlış bilemem tabi, benim de gözlemim bu yönde. Şu an motorda 10-40 yağ var. 15w-50 varken 5000-6000 devir seviyelerinde titreşimden elim uğuşurdu. Şimdi hiç titreşim yok. Ama mantık olarak kalın yağ, birde özellikle yarı kullanım ömrünü geçti ise daha fazla titreşime sebep olur diye düşünüyorum.
Fakat Mobilin 15w-50 si tam sentetik, belki bunun konforu olabilir titreşimin kesilmesine olan etkisi. Mobilde titreşimi bende hatırlamıyorum. Sanırım benim titreşimden rahatsız olduğum zaman motorda Mobil 15w-50 yoktu, ya madeni yada yarı sentetik bişey vardı. Mobil gerçekten çok güzel. Her zaman ulaşabilsem yazın 15w-50 sini kışın 10w-40 ını kullanabilmek isterdim. Ama elimin altında mevsime uygun ne varsa onu kullanıyorum. Şimdi elimde Shell 10w-40 yarı sentetik var. 200-300 km sonra bu yağı koyucam. 25 tl lik yağa bide 8-10 tl kargo vermek pek te işime gelmiyor. Şu anda da motorda PO sinin yağı var yarı sentetik, 10w-40. Bi olumsuzluk gözlemlemedim.
Ben daha farklı marka 15w-50 yağlarda 15w-50 ile yazın ok ama, kışın motorun ilk marş alma ve ısınma geç oluyor, motor ısınanekdar hababam stop eder, beklemen gerekir. 3 dk lık çarşıya gitcen zaten, bi 3 dk da motorun ısınsın dye beklersin. Ha motor sesi, daha tok, vitesler kaymak gibi olur, o başka, ama yinede kış soğuklarında (Kasım-Şubat) 15w-50 motora ağar geliyor.
Elimin altında Castrol Power 1 racing 10w-50 olsa devamlı bu yağı alıcam, 4 mevsim kullanıcam ama, bu gavur yağda anca internetten alıcan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
Ethem karamurselde guzel bir yerde cay bahcesi varmis nerde?
50 dakikan var cevap icin.
Yaw Cihan' cım dışardaydım yol yaptık biraz hanımla, yeni geldim. Kusura bakma. Bu arada Karamürsel in her yeri güzel ve bi çok yerinde sahil şeridinde çay bahçesi vardır. Güzel olarak adledilen hangi çay bahçesidir bilemiyicem şimdi. Sahilde 8-10 tana çay bahçesi var. Yan yana veya belirli aralıklarla.. Karamürsel kalıcı konutlarında Şiir Cafe var. Manzaralı bi cafedir, ortamı gayet doğaltır. Ağaçların altında oturursun falan.. Burası mı kastedilmek istenildi acaba, ama sahildeki çay bahçelerinden herhangi birinden söz ediliyorsa bence hepsi aynı segmentte ve güzel, kişiye ayrıca en güzelide olabilir ama sana söyleyen o kişiye göre güzel olan hangidir bilemem